icon

Čo spôsobuje pretrvávajúce teploty a slabosť tela?

izabel_a
24. jan 2025

Ahojte, idem si po radu. Boli sme tyzden na dovolenke a tam ma chytili hnacky, vracala som, strasne bolest celeho tela a unava, mala dom aj teploty 37.4 az 38. Davala som si stale lieky, potom hnacky a vravanie ustupilo ale kazdy den som mala teploty 37.2 a slabost tela ale dalo sa mi ako tak normalne fungovat. Prisli sme domov a bolo mi uz dobre ale bolo mi divne ze som mala stale teplotu tak 37, ale nesla som k doktorovi lebo som si vravela ze mozno este mam daky ten virus v tele. No a dnes poobede ma to zmohlo, mam teplotu, strasne slabost a bolest celeho tela a boli ma aj trocha brusko. Neviem uz co robit a ze co by to mohlo byt. Ak sa to nezlepsi tak pojdem zajtra na pohotovost.

really8
24. jan 2025

@izabel_a takzeeeee tebe je dva tyzdne na prd a zrazu je to pripad na pohotovost?🙈🤔

nikaeli
24. jan 2025

@izabel_a kde ste boli na dovolenke? čo ste tam jedli?

izabel_a
autor
24. jan 2025

@nikaeli ono to zacalo v den odletu cize sme to vlastne chytili este doma

izabel_a
autor
24. jan 2025

@really8 pohotovost len preto ze obvodna lekarka logicky cez vikend nerobi😉 na pohotovost sa nechodi len ked si rozbijes hlavu, ale je tu prave pre to ze doktori cez vikend nerobia

really8
24. jan 2025

@izabel_a joooj zlaticko ja viem ze obvodna nerobi. Nepochopila si. Ked si vydrzala doteraz vydrzis do pondelka. Tvoj stav nie je zivot ohrozujuci. Nepatris na pohotovost!!! Uz chapes?😉😉😉😘😘❤️❤️

biba_18
24. jan 2025

prídeš s teplotou na pohotovosť… čo od toho očakávaš?? okrem acyplirinu?

nikaeli
24. jan 2025

@izabel_a dievčatá majú pravdu, zvlášť ak povieš, že máš tieto stavy ešte spred dovolenky 🤦🏻‍♀️ a zas keď im to zatajíš, uškodíš len sebe - je rozdiel mať zvýšenú teplotu gastro ťažkosti dva dni a dva týždne 🤷🏻‍♀️ mala si ísť dnes k obvodnej.

Inak môj syn tak dlhodobo teplotoval (cez dva týždne) cca do 37,5° a nakoniec z toho bola infekčná mononukleóza..

ayato
24. jan 2025

@really8 život ohrozujúci stav patrí predsa na urgent . Na pohotovosť patrí taký stav , ktorý nie je život ohrozujúci. Vysoká teplota, závrate, alergické reakcie... Ak sa autorke zdravotný stav náhle zhoršil tak na tú pohotovosť patrí.

izabel_a
autor
24. jan 2025

@ayato aspon niekto to tu chapem ale tu su asi vsetci odbornici a chodia si tu len asi vybit svoju nespokojnost, zlost atd…

really8
24. jan 2025

@izabel_a Ok izabelka. Povedz panom doktorom na pohotovosti ze ta uz tyzden a viac boli brusko len si nejak na to kaslala.

mariska1989
24. jan 2025

Teplota je keď máš tak 37,7 napr ale nie 37,2 to je len zvýšená teplota nič na lieky . Možno na čase sa hodiť do kľudu

izabel_a
autor
24. jan 2025

@mariska1989 keby si citala poriadne tak som napisala ze som mala 38 teploty 🙂

izabel_a
autor
24. jan 2025

@really8 ostanem doma aby ta pre istotu netrafil slak 🥲

izabel_a
autor
24. jan 2025

@really8 teba asi museli na tej pohotovosti raz velmi vysmiat ked tu siris tuto osvetu😂 chod si dat radsej panaka na nervy zo mna

ayato
24. jan 2025

@really8 neviem kde vidíš , že ju týždeň a viac bolí bruško. Ja tam čítam, že jej bolo zle na dovolenke,po návrate domov jej bolo dobre, nemala bolesti len "teplotu 37 ( čo nie je teplota). Slabosť, teplota a bolesť brucha prišli dnes. Môže sa jednať o inú chorobu . Po črevnej viróze oslabená imunita a opäť niečo schytala. Veď to, že bola chorá pred dvoma týždňami nevylučuje, že bude v priebehu mesiaca znova chorá..

@izabel_a zas ak nemáš veľmi vysoké horúčky, a vieš existovať tak môžeš počkať do pondelka, možno ide len o virózu, ale to už ty vieš ako sa reálne cítiš. Ak máš pocit, že lekára potrebuješ,tak choď.

really8
24. jan 2025

@izabel_a nikto ma nevysmial. Mam dost sudnosti na to aby som vedela s cim tam ist a s cim pockat. Cez vikend oddychuj a v pondelok k obvodnej
@ayato ani s malym deckom sa neleti hned na pohotovost ked chyti tepolotu a zaboli ho brusko

ayato
24. jan 2025

@really8 prípad od prípadu . Ty ani ja nevieme ako sa autorka cíti takže písať jej choď alebo nechoď je odveci. Nevieme kde ju bolí bruško, či je to žalúdok alebo oblasť močového mechúra či slepého čreva. Všetko už musí zvážiť ona. Keby mám teplotu a bolí ma v oblasti mechúra tak som na pohotovosti nastupená hneď ako mi ťažkosti začnú, ak by som mala teplotu a bolel by ma žalúdok, tak by som s návštevou lekára počkala...

izabel_a
autor
24. jan 2025

@ayato dakujem za podporu a konecne rozumny nazor. Asi som toto potrebovala pocut a preto som tu aj pisala🙏🏼

mariska1989
24. jan 2025

@izabel_a mala a mať je veľký rozdiel . Prešla si evidentne virozou a keďže si zvracala a hnačkovala telo je stále podráždene a keď už tak možno čítaj po sebe poriadne že si potom už mala teplotu 37 /37,2 a to není teplota podotýkam. Bežné človek má 36,9 až 37,2 a nerobí z toho pohotovosť. Ale sama musíš vedieť ako ti je

really8
24. jan 2025

@ayato preco dostavam ja rozumy? Autorke vysvetli ze je od veci pytat toto na internete. Stojim si za tym ze podla opisu nie je pripad na pohotovost

ayato
24. jan 2025

@really8 pretože sa mi nepáči akým "tónom" si na autorku zareagovala na základe tvojej vlastnej fabálacie. A tiež som chcela podotknúť, že na pohotovosť žiadny život ohrozujúci stav nepatrí... Ľudia si často pletú pohotovosť s urgentnom 🙂 to je celé.

sss777
24. jan 2025

@izabel_a
Teplota 38 nie je ani na lieky, to je skôr kontraproduktívne.
Ak sa pridružia nejaké ďalšie príznaky (prudké bolesti brucha, dýchavičnosť), išla by som na pohotovosť. Taká hnusná viróza môže potrápiť aj 3 týždne... skoré uzdravenie prajem!