icon

Čo na lupiny?

majkabr
5. mar 2017

Poradte čo na lupiny a chrasty v hlave lebo sa zošaliem už?? a to som už bola u dvoch kožných

nastasyk
5. mar 2017

Ja som skusila takmer vsetko. Pomohol len sampon Vichy Dercos na lupiny. Odvtedy nemam problem.

majkabr
autor
5. mar 2017

@nastasyk a kde ho kupim
v drogerii normálne??

lilyianka
5. mar 2017

@majkabr no dobre a co ti povedali na koznom? Su to naozaj len lupiny? Nemas seboreu?
Ja som tiez myslela,ze lupiny a zrazu to bola seborea....mne na to dala belosalic a mam sa vyhybat sladkemu a aj sladenym napojom...

majkabr
autor
5. mar 2017

@lilyianka hej napísala mi že seboroická dermatidída

lilyianka
5. mar 2017

@majkabr cize mas to iste...ja pouzivam tiez sampon na lupiny...uz som skusila vsetky...a teraz si kupujem dixi...stoji tusim euro...a fakt super...predtym tiez nizoral a rozne ine drahe sampony...zabrali ale vzdy na chvilu...kozna ti nieco na to predpisala?
Daj si predpísať ten belisalic...ale sprej...a raz do tyzdna po umyti vlasov si to nastriekaj tam kde ta to najviac svrbi....mozes aj do suchych vlasov...nezmyva sa to...

majkabr
autor
5. mar 2017

dala mi na natieranie ERYFLUID roztok a nizoral a ešte čosi a to mi dala ta druha. tá prva už dávnejšie mi dala POLYTAR AF ten dechtový šampon ale prestali ho vyrabať a ten bol dobrý fakt-

sunny8
5. mar 2017

Prevar vodu a listy z maty tam nechaj par minut a stym po umyti vlasov masiruj pokozku hlavy

sonula
5. mar 2017

Nizoral. hlavne striedaj sampony. Este je dobry od biodermy sampon proti lupinam.

nastasyk
6. mar 2017

@nastasyk v lekarni, je drahy, ale stoji za to.

vikis5
6. mar 2017

jeden moj priateľ mal problem s lupinami dlhodobo a olivový šampón mu krasne pomohol
Tak mozno ten najskor doporučujem...je z farmasi, stoji 2,95, ak by ste mali niekto zaujem napiste mi spravu dakujem

gretocka
6. mar 2017

manzelovi zabral len sampuch s ichtamolom od firmy Ponio
http://ponio.sk/collections/sampuchy/products/s...

kittykat22
6. mar 2017

@majkabr Mediket PLUS si skusala? To je fantasticky sampon. Odporucili mi ho v lekarni - mala som na hlave lupiny az chrasty po 3 mesiacoch. A tento sampon lieci pokozku na hlave - nie odstranuje lupiny. Skus, mohol by ti pomoct ako mne.

lolonka
7. mar 2017

@majkabr ...ahoj, tiež mám túto diagnózu, a roky som hľadala, čo by mi pasovalo. Našla som tieto dva šampóny a jediné mi zaberajú. Sebiprox a stieprox

17alexis
7. mar 2017

@gretocka prosím ťa, ako dlho taký šampúch vydrží? Myslím, koľko použití...už dávnejšie rozmýšľam vyskúšať tieto výrobky, len ma trochu odrádza cena, keď to nepoznám. Ďakujem.

majkabr
autor
7. mar 2017

@17alexis mne ten šampúch robil ešte horšie

17alexis
7. mar 2017

@majkabr asi fakt nie každému všetko sadne, ja stále váham...objednala som si od jednej panej z MK doma robený šampón taký mydlový a som veľmi spokojná, tak asi ostanem verná tomu...

dharmasanata
7. mar 2017

@majkabr mne na túto diagnózu zabral šampón Nizoral mala som chrasty až mi mokvali...stojí okolo 10 e po pár použiti ani lupinka..a už potom používať podľa potreby keď sa ti zase začnú robiť. Používam inak h&s nič na soberu...keď sa mi pohorší tak Nizoral ale to je už málokedy..

ivana11155
7. mar 2017

Na ten sampuch s ichmatolom a pyritionom zinku od firmy ponio pozor, vyhadzali sme sa z neho od hlavy po paty aj ja aj syn a skoncili na silnych tabletkach na alergiu a to vobec nie sme alergici.

kristinka86
7. mar 2017

A lopúchová tinktúra nepomáha? 🙂

gretocka
7. mar 2017

uff, to neviem kolko, naposledy sme kupovali tusim niekedy zaciatkom minuleho roka a mali sme dve tie vacsie 60 gramove balenia.

danusskaaa
7. mar 2017

Baby a co by ste odporučili pre 5 ročnú? Neboli sme na kožnom, na jednom mieste sa jej objavili lupiny (vyzerá to akoby tam mala uschnutu kašu 😒) najväčšie časti som prstom vyskrabala ale ešte jej niečo ostalo a zdá sa mi, že koža nie je čistá. Dala som jej zatiaľ len hand and shouders a inak používa bežné detské šampóny. Ďakujem za radu 😉

lolonka
8. mar 2017

@danusskaaa ...ahoj, mne lekárka odporučila šampón z biodermy proti lupinám pre dcéru a pomohol

vikis5
13. apr 2017

@danusskaaa ja by som doporučila olivový samponik od farmasi pre deti, cena 3,29€

daduska3
13. apr 2017

Aj môjmu synovi pomohol šampón od f. Bioderma

janeri151
20. aug 2018

@vikis5 kde sa dá kúpiť tento šampón?

vtakopysk
19. aug 2020

Aj ja mám obrovský problém s lupinami. Trvá to už viac ako rok. Skúšala som zihlavovy šampón, brezový, brezový vodičku, dixie značku, syos šampón na lupiny, z lekárne vichy na lupiny, kokosový olej, šampóny bez parabénov a silikonov(pivný, regeneračný atď proste jedna značka ktorá má šampóny bez parabenov a silikonov len viacej druhov) taktiež som skúšala normálne šampóny na obale žiadne parabeny silikóny nič aj tak mi to zle robilo. Skúšala som garnier fructies....akýkoľvek šampón ktorý mi robil zo začiatku dobre (bez parabenov a silikonov a ten od garnier + kokosový olej) po určitej dobre prestal fugovať. Ako keby sa dačo vyplo a hneď bol zlý. Užívam vitamíny c a zinok lenže nič nepomáha. Už som zúfalá bola som u kožnej ta mi odporučila šampón z lekárne ktory som už skúšala ale všetky tie šampóny na lupiny keď ich prestanete používať tak sa vam lupiny opäť vrátia. Aspoň v mojom prípade. Nepoznáte niekto nejaku dobru doktorku ktorá sa tymto zaoberá do hĺbky nie len že mi povie kúpte si taky a taky šampón

desampara
10. feb 2022

@vtakopysk ja by som tiež potrebovala všetky šampony som vyskušala nič nezabera.Lupimy mam uz 5 rokov. Kožny mi povedal ze mam seboreu dal mi šampon na vlasy z lekarne aj tak nepomaha

krstn003
25. jan 2023

s lupinami bojumeme doma tiež, hlavne manžel ten má aj strašne suchú pokožku