icon

Čo na suché pery?

1paulina19
13. apr 2025

Ahojte.
Potrebovala by som sa Vás opýtať,
Už skoro dva roky ma trápia suché pery…Či je leto,či je zima. Pokiaľ si ich nenatriem balzamom tak poriadne nemôžem ani hovoriť, mám ich veľmi napäté, niekedy extrémne začervenané a v podstate stále suché tak, že z nich vždy odlúpnem kúsok odumretej kože.
Obvodná lekárka povedala že veľa piť čistej vody a nejaké vitamíny… pitný režim mám slušný, plus užívam vitamín D(cez zimu),zinok a vitamín C. K tomu užívam aj vitamíny na podporu zdravých vlasov, čiže tam je tiež široké spektrum vitamínov. Stravujem sa zdravo, jem k všetkému jedlu (raňajky,obed, večera) zeleninu. Nepijem kávu, nefajčim.
Vedel by mi prosím vás niekto povedať,či sa s tým nestretol a čo v takom prípade robiť? Ďakujem veľmi krásne za každú spätnú väzbu.

mysiarka
14. apr 2025

ja to mam rovnako. som s tym zmierena asi, najlepsie mi zabera na to vazelina nechtikova, po tej mam jemne pery, ale tiez ju musim pravidelne pouzivat.

domiklik
14. apr 2025

@1paulina19 daj si pichnúť kyselinu... Ale 0,5 ml... Bežná vec

1natalka123
15. apr 2025

@1paulina19 určite si dať pichnúť kyselinu. Ja som mala podobný problém. Stačilo že trocha zafúkal vietor vonku a hneď mi popraskali pery. Odkedy chodím na pery tak neviem čo sú to popraskané pery