icon

Čo na zaľahnuté ucho?

lylyjana
3. máj 2023

Uz 4 den mi stale doobedu zalahne na lave ucho a je to hrozne neprijemne. Neviete co s tym? Som tehotna, bola som aj predtym chora tak neviem ci to je z dutin, ci od chrbtice (fyzio vravela, ze to aj z toho moze byt) alebo co ine. Ale velmi mi to vadi 😢

babulkomale
3. máj 2023

@lylyjana Valsalvov manever

miska3711
3. máj 2023

@lylyjana mne väčšinou zalahne z dutín. Vtedy mi pomôže sprej do nosa dávať.

bloger
3. máj 2023

Skús silno smrknúť do vreckovky. Malo by ti to povoliť.

lenny307
4. máj 2023

Ahoj, asi neskoro, ale odskusane mam kvapku tea tree oleja na vatu a do ucha, alebo 2 kvapky Svedskych kvapiek (tiez na vatu a do ucha).
Ak mas lubovnikovy olej, tak aj ten by mohol byt, je aj protizapalovy. Velmi si chvalia aj stavu zo skalnej ruze

lenny307
4. máj 2023

Skusala si nieco? Alebo to preslo same?

lylyjana
autor
12. máj 2023

@lenny307 dala som si kvapky do ucha a skusala fukat nos. Nejak to postupne preslo ale sem tam sa to zasa objavi

lenny307
12. máj 2023

@lylyjana Mohlo by to byt z dutin, ked si ich mala zapalene. Ja som davnejsie prechodila v Bulharsku chorobu, resp. prelezala na plazi a po par mesiacoch mi tiez zacalo zaliehat na jedno ucho, najprv to prechadzalo, ked som si zapchala nos a fukla, ale po case uz ani to nepomahalo a zalahlo mi celkom. Vraj som prekonala sinusitidu, dostala som ATB a kortikosteroidy do nosa (na preliecenie), to mi rychlo pomohlo, ale dnes by som to asi skusila prirodnejsou cestou.
Kedy si bola chora? Mas este zahlienene v okoli nosohltanu (akoby za nosom)? To tiez moze sposobit, ze zalieha na ucho. Hlavne po dutinovom covide sa dutiny dlho davaju do poriadku.

lylyjana
autor
12. máj 2023

@lenny307 asi to ozaj bolo z dutin, lebo sme boli chori asi pred mesiacom a este aj 3tyzdne po som niekedy citila taky zapchaty nos, ale teraz uz vyzera, ze aj ten nos/dutiny su ok. Dakujem za rady, budem si na to davat pozor, v pripade, ze sa to znova objavi pojdem radsej sa lekarom

sofoori
16. jan 2024

@lenny307 ahoj, riesim uz 3 tyzden zahlahnutie primarne v jednom uchu. Nachladnuta som cestovala, zalahlo mi a 3 tyzden nic nepomaha. Bola som u lekarky, crp nizke, aj tak dala uniflox do ucha aj nosa. Nepomohlo tak som isla na ORL. Usi mam ciste, nos priechodny, sluch v norme. Dali mi pseudoefedrin, kortikoidy a antihistaminika. Zatial nic nepomaha. Ale citim, akoby aom musela castejsie prehltat, lebo mi hlieny kus zatekaju. Ked fukam, tak su cire. Uz mi to zacina fakt velmi vadit a zacinam mat z toho trochu depku. Nevies prosim poradit, mozno je este nieco, co som neskusila. Vdaka

lylyjana
autor
16. jan 2024

@sofoori skus ist na masaz hlavne trapezy.

sofoori
19. jan 2024

@lylyjana z krku to podla mna nemam, ale planujem skusit kazdu moznost a ist aj na masaz.

lenny307
19. jan 2024

@sofoori Ahoj, ak citis, ze ti zatekaju hlieny, skusila by som preplachovat nos konvickou so slanou vodou. Este zvyknu pomoct usne sviecky, ak to moze byt z prievanu. Ak si na FB, mozes pozriet v skupine Bylinkova skola matky zeme, je tam vela dobrych rad.

sofoori
20. jan 2024

@lenny307 dakujem za rady. Usne sviecky som skusala, nepomohlo. Vyplachy mozem skusit, len nemyslim ze to zaberie, kedze ja mam nos uplne cisty. Tie hlieny su akoby ta zadna nadcha. Z ORL ma uz poslali na neurologiu, ze so mnou uz nemaju co robit 😐

lenny307
28. jan 2024

@sofoori Ahoj, ako si dopadla? Co ti nakoniec pomohlo?

sofoori
Autor odpoveď zmazal
sofoori
28. jan 2024

@lenny307 zatial nic, uz mi to trva mesiac. Bola som aj u ineho ORL a na neurologii.. aktualne riesim rehabku a masaze.

lenny307
28. jan 2024

@sofoori fuha, neprijemne. Drzim palce, nech to prejde