Čo na zaľahnuté ucho?
Uz 4 den mi stale doobedu zalahne na lave ucho a je to hrozne neprijemne. Neviete co s tym? Som tehotna, bola som aj predtym chora tak neviem ci to je z dutin, ci od chrbtice (fyzio vravela, ze to aj z toho moze byt) alebo co ine. Ale velmi mi to vadi 😢
Skús silno smrknúť do vreckovky. Malo by ti to povoliť.
Ahoj, asi neskoro, ale odskusane mam kvapku tea tree oleja na vatu a do ucha, alebo 2 kvapky Svedskych kvapiek (tiez na vatu a do ucha).
Ak mas lubovnikovy olej, tak aj ten by mohol byt, je aj protizapalovy. Velmi si chvalia aj stavu zo skalnej ruze
Skusala si nieco? Alebo to preslo same?
@lylyjana Mohlo by to byt z dutin, ked si ich mala zapalene. Ja som davnejsie prechodila v Bulharsku chorobu, resp. prelezala na plazi a po par mesiacoch mi tiez zacalo zaliehat na jedno ucho, najprv to prechadzalo, ked som si zapchala nos a fukla, ale po case uz ani to nepomahalo a zalahlo mi celkom. Vraj som prekonala sinusitidu, dostala som ATB a kortikosteroidy do nosa (na preliecenie), to mi rychlo pomohlo, ale dnes by som to asi skusila prirodnejsou cestou.
Kedy si bola chora? Mas este zahlienene v okoli nosohltanu (akoby za nosom)? To tiez moze sposobit, ze zalieha na ucho. Hlavne po dutinovom covide sa dutiny dlho davaju do poriadku.
@lenny307 asi to ozaj bolo z dutin, lebo sme boli chori asi pred mesiacom a este aj 3tyzdne po som niekedy citila taky zapchaty nos, ale teraz uz vyzera, ze aj ten nos/dutiny su ok. Dakujem za rady, budem si na to davat pozor, v pripade, ze sa to znova objavi pojdem radsej sa lekarom
@lenny307 ahoj, riesim uz 3 tyzden zahlahnutie primarne v jednom uchu. Nachladnuta som cestovala, zalahlo mi a 3 tyzden nic nepomaha. Bola som u lekarky, crp nizke, aj tak dala uniflox do ucha aj nosa. Nepomohlo tak som isla na ORL. Usi mam ciste, nos priechodny, sluch v norme. Dali mi pseudoefedrin, kortikoidy a antihistaminika. Zatial nic nepomaha. Ale citim, akoby aom musela castejsie prehltat, lebo mi hlieny kus zatekaju. Ked fukam, tak su cire. Uz mi to zacina fakt velmi vadit a zacinam mat z toho trochu depku. Nevies prosim poradit, mozno je este nieco, co som neskusila. Vdaka

@lylyjana Valsalvov manever