icon

Čo pomáha na bolesť mandlí pri angíne?

nika674
2. feb 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať čo pomáha na bolest mandlí, asi mi začína hnisavá angína skúšala som šalviovy čaj a nič mam aj vysoké teploty 38 až viac a kašlem. Dajte mi nejaké rady lebo už neviem čo od bolesti

lukbe
2. feb 2025

Kloktať-tantum verte, šalvia,repík, striekať jox, ak nie si alergická na jód. Ale ak je to angína, treba asi ATB. Možno by som vzala aj ibalgin od bolesti.

nika674
autor
2. feb 2025

@lukbe ďakujem len nemám to kde kúpiť lebo tu je lekáreň zatvorená a tabletky nezaberajú

tetapetra
2. feb 2025

@nika674 zajtra nabehni k lekárovi alebo ešte dnes na pohotovosť. Na angínu už len ATB. A ešte glimbax na kloktanie,nie je taký drazdivy ako jox. Hnisavu angínu len tak nerozchodis

lukbe
2. feb 2025

@nika674 tak už len salviou a repíkom kloktať, alebo ak nevydržíš dozajtra, tak pohotovosť.

zuzkaa1991
2. feb 2025

@nika674 kloktat vodu so solou ale ja napr stale mame doma glimbax na kloktanie dobra vec....pastilky doritricin atd nurofen paralen ;)

lilke
2. feb 2025

@nika674 ak máš doma propolis, striekať na mandle. Aj prírodné antibiotikum, aj trochu umrtvi. Pediatricka kázala dávať deťom počas angíny.

nika674
autor
2. feb 2025

Ďakujem každému

lukbe
2. feb 2025

@nika674 treba mať vzdy tieto lieky v zásobe. Nakúpiť si, aby si v prípade potreby mala.