Čo pomáha na ťažkosti so žalúdkom po užití Deganu?
Ahojte včera som celý deň vracala strašne mi bolo zle bola som na pohotovosťi dali mi Degan 10mg beriem to už som prestala vracať ale je mi strašne ťažko na žalúdok bolesť okolo žalúdka tak ťažko mi je nevie niekto kto čo na žalúdok pomáha
@elye11 mne pomahala cola a riadne sa vygrgat
nedavala by som ziadne kraviny (a uz vobec nie exoticke ovocie). Len pockaj, kym ti vytravi a zaludok sa ti dostane do pohody. Prve dni riadna dieta. Prevarenu vodu a vybublinkovanu mineralku 50:50 pripadne skus horky zaludocny caj. Ak mas pocit, ze potrebujes energiu tak odbublinkovanu Coca-colu (nie pepsi, nie kofolu) ale tak po troske a po lyzickach. Po zvracani 2 hodiny nejest a nepit aby si sa nedehydrovala. Potom postupne skusat po lyzickach tu vodu. Ak ju tolerujes troska zapln zaludok dru slanymi tycinkami (len po trosicke). Ine by som nedavala. Ak ti bude lepsie po tycinkach tak pridat banan, suchy rozok a varenu ryzu, mrkvu. Dnes a zajtra uz nic ine. Zajtra skus kupit a nasadit z lekarne Mastichu (probiotika) Zaludok, ked ta boli ho mas velm podrazdeny. Preto treba velmi opatrne a nepretazit si ho na novo. Realne bez jedla 2 dni vydrzis. Len kludovy rezim a spat ak sa ti da.
@elye11 skus štavu z ananasu,potom aj kusok ovocia-z konzervy.
@tundra to nemoze predsa. Stava z ananasu na podrazdeny vyzvracany zaludok je brutalna. Akoby si jej do zaludku dala dalsiu bombu. Nevies, ci zvracala z jedla a potrebuje vytravit alebo ma virozu. Ak skoncila na pohotovosti tak sa ananasovou stavou len dorazi a pojde do brutalnych krcov. Tu len opatrne do zaludka mininum a dietu.
@tundra to nemoze predsa. Stava z ananasu na podrazdeny vyzvracany zaludok je brutalna. Akoby si jej do zaludku dala dalsiu bombu. Nevies, ci zvracala z jedla a potrebuje vytravit alebo ma virozu. Ak skoncila na pohotovosti tak sa ananasovou stavou len dorazi a pojde do brutalnych krcov. Tu len opatrne do zaludka mininum a dietu.
@zuzikak aj mas daku realnu skusenost?
Pouzivam ananas na pokazeny zaludok,viac ako 30 rokov.Skus si nieco precitat o ananase😉.
@zuzikak aj mas daku realnu skusenost?
Pouzivam ananas na pokazeny zaludok,viac ako 30 rokov.Skus si nieco precitat o ananase😉.
@tundra ano samozrejme mam skusenosti a netrieskam do vetra len tak. Mala som aj zapal zaludka, aj zapal dvanastornika. Nevies co jej je, ked jej dali Degan. To nie je len tak obycajne pokazeny zaludok, ze vyzvraciam sa a je mi dobre. Ananas je agresivne ovocie, ktore obsahuje enzym bromelin, co je enzym, ktory rozklada protein (cize preto aj stipe na jazyku a neutralizuje sa az zaludocnyi stavami- za predpokladu, ze tie zaludocne stavy a steny su zdrave a pracuju ako maju co nie je tento pripad). Takze ano predstav si, nieco som si o tom ananase skusila davnejsie precitat 😉 - pri velkych tazkostiach, kde clovek od bolesti skonci s Deganom na pohotovosti je ananas rovnako blby napad ako dat si pri bolesti zaludka repak a podobne kraviny. Netvrdim, ze ananas nepomaha na zaludok. Moze len na pokazeny zaludok ale nie v pripade, kedy je to na Degan. Tu moze ist o virozu, ci zapal.
@tundra je to myslene pre zdravu sliznicu asi. ale ked je sliznica pozdradena, ktovie. citrusy a exoticke plody asi moc nie.
Dievcata,nie je mojim cielom niekoho presviedcat.
Mal som pokazeny zaludok z konzerv,ked som chodil na tyzdnovky,3 dni co som zjedol,islo von...
Uz som bol tak vycerpany,ze som ledva chodil.
Kupil som si konzervu s ananasom a ten mi nastartoval travenie.
Vtedy internet este nefungoval..
Odvtedy pouzivame doma ananas pri zaludocnych tazkostiach.Informacie na nete to potvrdzuju.
Ked nechcete,nemusite,dajte si Degan🤷♂️.
Dievcata,nie je mojim cielom niekoho presviedcat.
Mal som pokazeny zaludok z konzerv,ked som chodil na tyzdnovky,3 dni co som zjedol,islo von...
Uz som bol tak vycerpany,ze som ledva chodil.
Kupil som si konzervu s ananasom a ten mi nastartoval travenie.
Vtedy internet este nefungoval..
Odvtedy pouzivame doma ananas pri zaludocnych tazkostiach.Informacie na nete to potvrdzuju.
Ked nechcete,nemusite,dajte si Degan🤷♂️.
@tundra ja vyskusam
@tundra je to myslene pre zdravu sliznicu asi. ale ked je sliznica pozdradena, ktovie. citrusy a exoticke plody asi moc nie.
@balerina2025 to musím vyskúšať, ďakujem za radu 👍🏻

@elye11 skus štavu z ananasu,potom aj kusok ovocia-z konzervy.