icon

Čo pomáha pri liečbe posunutej platničky?

surama
26. jún 2024

Ahojte, co vam najviac pomohlo? Mam za sebou CT, lieky Sirdalud, infuzie, meranie nervov, chiropraktika, masera, osteopatku a cakaju ma rehabky a mam dalsie lieky a vysledok ziaden...rovnaka bolest. Vraj to mam len trochu posunute, ale tak tlaci ma to na nerv a boli to... Su dni, ked je super a su dni, ked mam cely den bolesti. Poradte nieco, co vam zabralo 🙏 Dakujem ❤️

rodinnefoto
26. jún 2024

A tiež chodím k fyzioterapeutke, dobre mi robím masáž.

surama
autor
26. jún 2024

@luccija Ratam, ze to bude na dlho no, aj ked to uz strasne dlho riesim, lebo som stale pocuvala, ze som mlada, tak co chcem. Tiez som inak hypermobilna. Kazdopadne vdaka za rady.

surama
autor
26. jún 2024

@rodinnefoto Ou, tak ty mas horsie este. Ja nastastie vytecenu nemam, len posunutu a tlaci na nerv. Tiez ma tie ozonove injekcie lakaju. Svokor chodil a on si nevie vynachvalit, len ja chcem najprv chodit na rehabky, ze mozno mi pomozu a ozonoterapia nebude potrebna. Drzim prsty nech ti je lepsie 🙏

luccija
26. jún 2024

@surama áno, mne to začalo v 26 r tiež som chodila od dverí k dverám, pokým sa vôbec prišlo aký je problém.Vtedy sa ešte ľudia neposielali na MRI tak rýchlo ako teraz.Vzdy dajú najprv lieky, infúzie, obstreky a, keď nepomôže tak MRI.Moja mama mala vysunutu začala cvičiť na fitloptach u fyzio a veľmi jej to pomohlo už mala termín na OP.Odvtedy je to 5 r a zatiaľ dobre.Ozon tiez vyskúšala možno ten jej tak pomohol

gemerka17
26. jún 2024

@surama mne nevadí nič, je to tvoj život, tvoje rozhodnutie, tvoje bolesti a problémy. Píšem tu preto, aby si pochopila, ako veci fungujú a nefunguju. Som rada, že ideš k súkromnemu fyzioterapeuta (fakt neviem, kde si vyhrabala, že nie vadí, že ideš k súkromnemu fyzioterapeutovi, aspoň si nenamyslaj somariny a čítaj s porozumením). Prečo je MR lepšie ako CT a čo sa z toho dokáže vyčítať, a prečo ho lekári uprednostňujú si pozri aj sama. Ide o to, aby si sa vedela ubrániť a nespadnut zbytočné do systému, že nebudeš vedieť kudy kam. Všetko ublíži nakoniec len tebe. S chrbticou treba vedieť "plavat" v systéme slovenského zdravotníctva.

tamtamka26
26. jún 2024

asi ťa nepoteším, ale mne pomohla len operácia.... nezvažujú ju? resp. pýtaj sa k neurochirugovi...

surama
autor
26. jún 2024

@tamtamka26 U mna to vraj nie je na operaciu...nie je to tak vazne, len proste sa mi to niekedy posunie viac a velmi to tlaci a ine dni ma to takmer vobec neboli..take obdobia sa striedaju. Ale super, ze ti pomohla operacia. Asi si to uz mala vaznejsie. Uz si fit alebo ti este pokracuje liecba?

kaktusik007
26. jún 2024

dievcata - v prvom rade vas poriadne treba zdiagnostikovat. Jedine cez MR. A az potom riesit.

@gemerka17 aj ked by bol moj pripad 1 z 1000, o com pochybujem, radit na nete ze cvic sm system ked sama vidis ze autorka nie je ani zdiagnostikovana ---- co ked je tiez ta jedna z tisic a vdaka tvojim radam a jej neznalosti si ublizi???? ja sm system ako taky vobec neodsudzujem, verim ze pri nejakych miernych poskodeniach vie byt naozaj prospesny ---- avsak treba upozornit, ze su diagnozy s chrbticou, kde naopak je kontraindikovany.

surama
autor
Autor odpoveď zmazal
surama
autor
26. jún 2024

@luccija Ved toto, ze kym sa clovek niekde dostane a domoze sa, tak to trva. Ja som vkuse pocuvala, ze bolest chrbta je "udel matky", ze som mlada este....a mam si dat flector a take. Proste kym neprides za lekarkou, ze ledva chodis, tak to beru, ze si ok. Mna len na to CT poslali, neviem preco nie na MR. Super inak, ze to tvojej mamine pomohlo. To mala len cvicenia alebo aj nejake masaze alebo procedury?

tamtamka26
26. jún 2024

@surama ja som mala platničku aj vytečenú, brala ma RZP z domu, lebo som ráno už nevedela chodiť :-/ ale to ešte v 2017, snažím sa udržiavať, cvičím, ale napr. mám sedavé zamestnanie, teraz sme za 2 mes. presťahovali 2 byty, narobila som sa ako kôň, takže sa miestami ledva hýbem a dúfam, že mi nič nevyskočilo pri tom.... je to beh na dlhé trate, ale základ je cvičiť (čo uzná fyzio za vhodné).

gemerka17
26. jún 2024

@kaktusik007 na to ide k tomu fyzioterapeutovi, aby jej povedal, zhodnotil. Áno to Mrko jej chýba. Sm system je metóda, ktora sa odporuča ako prvá, kedze ma siroke uplatnenie. Preto treba ísť na vyšetrenie a uvidí sa. Ci jej chceš radiť hneď, že skus inú metódu, keď ešte ani neprešla diagnostikou a nevyskusala ten daný základ. Ono ale najskôr fakt treba k niekomu ísť kto to posúdi a nie na základe príspevku sa rozhodnúť, že radšej nebudem cvičiť nič, lebo na 1 z 1000 prípadov to nie je vhodné.

duppka13
26. jún 2024

Mam bolesti kazdy den uz dva roky kvoli krizovej chrbtici. Nepomohli mi rehabilitacie, magnet, ultrazvuk, ozon, infuzie, lieky, napravanie chrbtice neurologom, nic. Pomaha mi iba rano si zacvicit pilates, vela chodit, nesediet dlho a mat v noci vhodnu polohu na spanok. Ale aj napriek tomu su bolesti iba miernejsie, neviem ani kedy naposledy som mala den ze ma nebolel chrbat. Podla neurologa mozem sportovat vsetky sporty, nemusim sa nicomu vyhybat co je fajn len to neviem zrealizovat lebo rano si ani ponozky nedokazem obliect.

rodinnefoto
26. jún 2024

@surama Mne ten vytečený obsah tlačí na nerv. Bolesti našťastie už nemám, ostala mi mi však pravá noha taká ako po stŕpnutí. Dá sa s tým žiť, ale budem rada ak sa mi toho podarí zbaviť. Všetci "platničkári" v mojom okolí odporúčajú pravidelne cvičiť.
Tiež Ti držím palce nech sa Ti čoskoro uľaví.

luccija
26. jún 2024

@surama aj masáže, magnet, raselinu všetko, ale to bola taká úroveň, že viac čakáš v čakárni ako máš procedúru.Infuzie jej uľavili od bolesti a potom chodila k rehabilitačnej na skupinové cvičenie na fit lopty pol roka.Ona to ma na haklivom mieste blízko miechy, takže mala veľkú motiváciu nechcela sa dať operovať.Hlavne má slabe vnútorné svalstvo brucho ako skoro vsetci, hrudník aj, keď je štíhla, ale nikdy necvicila.Tazko povedať co jej najviac pomohlo ja si myslím, že cvičenie, ale asi 2-3 r trvalo cele kolečko lieky, infúzie lepšie znova zle ...
@rodinnefoto môj muž tiež čaká čo bude mal dlho útlak na nerv a vieš také rady od lekára, že nemá dlho sedieť nemá mať stiahnutý opasok, úzke nohavice...tak pracuje v kancelárii ako má spraviť, aby dlho nesedel robí si prestávky, ale ešte stále má dni kedy je noha strpnuta my sme veľa chodili na turistiku teraz už po pol hodine si musí chvíľu sadnúť.On to mal zanedbané, lebo čo bude chodiť po lekároch, takže ignoroval mravcenie a teraz uvidíme čo bude.Ale z vl.skusenosti už viem, že to je raz a navždy jedna viróza, stres a už ma bolí to miesto kde zvyknem mať problém.

lenka098123
26. jún 2024

@surama môjmu ocinovi tiež pomohlo takmer okamžite pár jogovych cvikov+milgamma n. A to už nemohol áno v noci spávať od bolesti. Odvtedy hneď keď ho začne pobolievať, rozkladá jogamatku

aurora33
26. jún 2024

@surama za mňa obrovská chyba: chiropraktik. Tam by som nesla ani keby mi za to platili. A rovnako aj masáže: ak je problém akútny, tak ti to ešte viac rozdrazdi.

letfenixa
26. jún 2024

@surama odporúčam začať SM systém čím skôr.

surama
autor
26. jún 2024

@letfenixa Zatial mi ho neuro neodporuca, ale chce pockat, co mi povedia na vstupnej prehliadke u fyzio a ci cvicenie zaberie. Ak nezaberie, mam sa znovu ukazat a asi to bude riesit dalej. Na SM som sa jej pytala ako prve.

surama
autor
26. jún 2024

@aurora33 Neviem, praveze po navsteve chiropraktika som sa zacala lepsie citit, ine bolesti chrbta ustupili a prestali ma boliet krize, ked dlho stojim. Dokonca som mala panvu tak posunutu, ze som mala jednu nohu akoby "kratsiu". Zda sa mi, ze mi dost pomohol. No skusala som vsetko, kedze obvodna ma odbila vtedy.

surama
autor
26. jún 2024

@lenka098123 Zaujimave, vdaka za radu 🙂

surama
autor
26. jún 2024

@luccija Tiez si myslim, ze asi to cvicenie bude take gro toho. Ja mam od porodu tiez taky slabsi chrbat, aspon sa mi zda, uvidime, co povie fyzio, tak to bude mat urcite suvis.

surama
autor
26. jún 2024

@rodinnefoto Aha, to som nevedela, ze az take mozu byt nasledky. Snad ti to prejde uplne.

surama
autor
26. jún 2024

Dakujem vsetkym za rady.🙏 Uvidim, co povie fyzio a ako nastavi cvicenie. Najviac ste mi potom okrem cvicenia pisali aj ozon, jogu, pilates a SM system, tak aspon budem vediet, ake su moznosti a budem vediet na co sa pytat.

aurora33
26. jún 2024

@surama vies, kebyže ti to reálne pomôže, tak sa ti bolesti nevrátia.

luccija
26. jún 2024

@surama tiež mi zistili, že som mala kratšiu nohu a sklopenu panvu plus SI kĺb tým, že som hypermobilna vysunutý.Naucili ma cviky ako si ho uvoľniť musím dávať pozor ako sa zohybam, nie rotaacne cviky, pozor ako sadat do auta

simca06022011
26. jún 2024

@surama cvicenie a cvicenie, skola chrbta, zmena sedenia a vsetkeho... chrbtica je na dlho.

muchotrafka298
26. jún 2024

Ja som cvicila SM system 7 rokov pod dohladom odbornikov (a tym nemyslim ludi s 1 kurzom) a ziadne zavratne vysledky. A preco? Lebo som nechcela byt otrok cvicenia. Poznam ludi co dosiahli velke vysledky. Stalo ich to denne 3 hodiny cvicenia plus manualne techniky. Nie je to vhodne pre kazdeho. Ja som nasla na chrbat lepsie cvicenie. Mala som extruziu L5/ S1 a vytecene vnutro mi tlacilo na nervy.

muchotrafka298
26. jún 2024

@surama ozon pomaha iba do urciteho posunu, ak mas velku herniu, zbytocne prachy vyhodis.
Na pilates a jogu pozor, nie vsetky cviky su vhodne pri problemoch s platnickami.

aurora33
26. jún 2024

@muchotrafka298 Prosim, ktoré lepšie cvičenie si našla?