icon

Čo pomôže na akné na chrbte?

Dnes o 08:29

Ahojte, vždy som mal akné/vyrazky na chrbte. Niekedy viac a niekedy menej, je to rôzne. Vie to trochu podkopať sebavedomie (kto má, ten vie pochopiť) a na kožnom dá nejaký prípravok ale také prípravky málokedy pomôžu. Preto sa chcem opýtať, či je tu niekto, komu pomohlo niečo konkrétne alebo že sa to o niečo zlepšilo ? Budem rád, za každú normálnu radu. Prípadne napíšem a cez správu ak si tu ľudia ešte pomáhajú.

pribinak
Dnes o 08:31

Prípravky ktoré predpise kozna pomáhajú a dosť, ale objednaj sa aj ku kozmetické, nech ti chrbát vycisti

danniiee8
Dnes o 08:38

Mne tiež pomohla kozmetička. Taktiež dlhý boj (u mňa však na tvári), pár rokov návštev kožnej a vždy som odchádzala s nejakými mastičkami, vodičkami a kde čím, čo mi prinieslo zlepšenie maximálne na pár dní, sama lekárka bola bezradná.
A až keď som s tým začala chodiť ku kozmetičke sa to zlepšilo a to už po pár návštevách (po asi 2-3 však už bolo vidieť zlepšenie a všimlo si to aj moje okolie). Je to síce finančne náročnejšie ako kožná ale teda ja neľutujem, momentálne chodím už len raz za pár týždňov (ale už na iné procedúry, už mám všetko viac menej ok).

anonym_987e5c
Dnes o 08:49

Vynechaj cukor, alkohol, fajčenie, fast food, zmen životný štyl... nechytaj si tvar, meň často postelnu bielizen...denne novy natelnik, uterak ...zarad vela zeleniny,, zeleninove polievky, ovocia, ovesne vločky, ovesnu kasu jedz denne , dobrý je aj kúpel z ovesnych vločiek...chod na čerstvy vzduch pi žiihlavový čaj a pre mna je top kozmetika CeraVe rada na akne....nikdy mi nič nepomohlo kožna ani kozmetika...ak toto budeš robit vysledok uvidiš za dva tyždne...vynechanie cukru a ovesna kaša je základ

anonym_909aa7
Dnes o 08:49

Ja som začínala u kožnej vždy som chodila s rôznymi vzorkami a nepomohli, samotnej kozmetičke v tomto neverím. Tak teraz chodím na lekársku kozmetiku a neviem si to vynachváliť. Každé sedenie začína pár minút u lekárky, ktorá zhodnotí pleť, odporúči procedúry, keď treba vypíše recept. Je to finančne drahšie ako klasická kozmetička ale jediné čo mi naozaj pomohlo.

autor
Dnes o 08:54

Len tým, že som muž tak neviem, či aj muži chodia ku kozmeticke. Ak by pomohlo niečo tak viem skúsiť. Čo sa týka toho životného štýlu, tak väčšinu mám už aj teraz.

anonym_b72644
Dnes o 08:57

A kožnú si aj skúšal, či len predpokladáš?
Mne najviac pomohla zmena stravy, žiaden cukor. A samozrejme stále čisté tričko.

pribinak
Dnes o 08:59
@anonym_autor

Len tým, že som muž tak neviem, či aj muži chodia ku kozmeticke. Ak by pomohlo niečo tak viem skúsiť. Čo sa týka toho životného štýlu, tak väčšinu mám už aj teraz.

@anonym_autor aj muži chodia ku kozmetické, neboj, neodpadne keď jej zavolas že sa chceš objednať

mirage
Dnes o 09:09
@anonym_987e5c

Vynechaj cukor, alkohol, fajčenie, fast food, zmen životný štyl... nechytaj si tvar, meň často postelnu bielizen...denne novy natelnik, uterak ...zarad vela zeleniny,, zeleninove polievky, ovocia, ovesne vločky, ovesnu kasu jedz denne , dobrý je aj kúpel z ovesnych vločiek...chod na čerstvy vzduch pi žiihlavový čaj a pre mna je top kozmetika CeraVe rada na akne....nikdy mi nič nepomohlo kožna ani kozmetika...ak toto budeš robit vysledok uvidiš za dva tyždne...vynechanie cukru a ovesna kaša je základ

@anonym_987e5c ovsena, nie ovesna. A ten ovos je zdradny. Skor otruby ako ovsene vlocky.

anonym_7af281
Dnes o 09:15

Prestať piť mlieko a vynechať zo stravy všetky mliečne výrobky. Akné zaručene zmizne.

autor
Dnes o 09:28
@anonym_b72644

A kožnú si aj skúšal, či len predpokladáš?
Mne najviac pomohla zmena stravy, žiaden cukor. A samozrejme stále čisté tričko.

@anonym_b72644 skúšal ale dávnejšie, skúsim asi ešte tu stravu

autor
Dnes o 09:29
@pribinak

@anonym_autor aj muži chodia ku kozmetické, neboj, neodpadne keď jej zavolas že sa chceš objednať

@pribinak tak asi nie je to úplne bežne

pribinak
Dnes o 09:31
@anonym_autor

@pribinak tak asi nie je to úplne bežne

@anonym_autor tak ideš do dávať do televíznych novín že Jano z Čadce bol u kozmetický?
Ty máš asi viac problémov ako len akné

klara321
Dnes o 10:15

@anonym_autor vynechať cukor, umelé sladidlá a mliečne výrobky. Ak je to kvasinkové tak možno skúsiť aj fluconazol tabletky. Ja som sa pol roka s tým trápila, akné na polovici chrbta, no hrozné a po týždni sa mi to zlepšilo o 80%, stačili 2 tabletky fluconazolu a teraz už mám pokoj. Kvasinka môže byť premnožená v črevách a aj to spôsobuje akné.

anonym_0d79f7
Dnes o 11:23

Ako dlho to máš?

autor
Dnes o 12:13
@anonym_0d79f7

Ako dlho to máš?

@anonym_0d79f7 dlhodobo, zvyčajne je len trochu, že ani neriešim, niekedy je toho viac

mandzula
Dnes o 12:17

Strava, hygiena a spravne oblecenie, ziadne hnusne umeliny.