Čo pomôže na boľavé kríže?
Zienky co Vám pomohlo pri boľavých krížoch. Som úplne zúfalá. Bolia ma z drobca ktorého dávam beriem z do postieľky....
Mne pomáha ayurvedska bylinna masť shidalepa balm...mrkni na nete, ani flektor tak nezaberie...ale treba zistiť prečo kríze bolia...nie len potláčať bolesť..veľmi dobre urobí masáž, cvičenie...
ja mám dlhoročné problémy..mám odskúšané vyhrievanie (vankúš, pec, radiátor, čokoľvek-sedieť aspoň 20 minút), masáž a hrejivá náplasť alebo krém s kapsaicínom..pomôže to dosť. a samozrejme cvičiť - ideálne cviky, ktoré odporúčajú ortopédi-mačací chrbát a pod..
keď práve nie je vykurovacia sezóna, tak si zvyknem aj dať termofor do postele a ľahnúť si, poprípade ku telke na kreslo tak, aby mi vyhrieval kríže
Mne tiez zabera sa ponatahovat, trosku si pocvicit, lahnut si a prekladat nohy pomalicky na nete isto budu nejake cviky, muay taky zlty krem, a takisto kapsaicinove naplaste z lekarne, stoji to par eur
odporucam fyzioterapeuta, vymasiruje aj ti poradi trebars nejake cviky aspon mne poradit, uplne jednuduche cviky aby ma tak nebolel chrbat 🙂
Mňa tiež už pol roka....boli má tesne nad zadnkom....raz práva raz ľavá strana... dúfam,že sú to kríže a nič vážnejšie
Mne pomaha sa vytiahnut. Vzpaz zopnute ruky a vytiahni sa hore tak ako sa da a zostan tak ako dlho dokazes. Snaz sa mat chrbat, krk aj hlavu pekne v linii. dychaj. Potom uvolni a opakuj par krat. Ja si dam 2-3 take cvicenia denne a odblokuje mi to bolest.
Tiez tie termovankuse a arnikovy krem.
Ja to mam nielen z ukladania maleho do postielky ale aj zo sedenia na zemi. Hlavne ked mam nohy vystrete pred sebou, tie krize sa prilis namahaju. Tak sa snazim skor sediet na gauci ked sa s nim hram.

joga, aspoň mne určite