Čo pomôže na bolesť medzi lopatkami?
Neviete poradiť niečo na bolesť medzi lopatkami? Cítim tšm stuhnuté ak dam hlavu dopredu ťahá má to tam
Ak mas sedave zamestnanie je to bezn, treba sa poadit s fyzioterapeutom na vhodne cviky aby sa to nezhorsilo. Maser odstrani dosledok, ale nie pricinu 🙂
@nelinka888 áno chodila som na rehabilitácie ale bolesť sa opat vrátila napriek cvičeniu :/ preto už neviem čo z tým a dosť to boli ako stuhnuté slebo pricvsknute niečo no neviem
mne pomôžu len protizápalové lieky a kľud, nič ťažké nedvíhať, prípadne ešte zmeň matrac v posteli a vankúš
@llenka014 neskusala si cvicit sm system? su to jednoduche ale ucinne cviky
@nelinka888 skúšala cez YouTube ale neviem nejak nepomohlo ono to boli ako stuhnuté svalstvo ale či to je to neviem :/
u mňa to bolo z vyskočeného stavca, neurológ mi tam zatlačil a ono to normálne skočilo späť, bolesť hneď o polovicu menšia, potom lieky... ale ozaj len cvičenie pomôže, aby to svalstvo okolo udržalo chrbticu, bolesť to bola strašná a už som to mala 3x
mne tiež cvičenie, keď je zle protizápalové lieky, konopné hrejivé mazanie, ohrevná poduška. keď je najhoršie dorsiflex.
ináč pilates a cielené cviky na tú oblasť priebežne pomáhajú. aj ráno, keď si ju popreťahujem. ale teda cviky mi kontrolovala fyzio, aj pilates už cvičím správne.
a ešte predýchavacie cvičenia. dýcham si do tej časti tela. tým sa to tiež naťahuje.
a ešte si sledujem stres, ak sa dá. keď dvíham ťažké, tak sa to z minúty na minútu veľmi zhorší, čiže aj toto vynechať úplne a nedvíhať vôbec nič ťažké.
Pomohlo mi len pravidelne cvicenie nič iné

Mne na toto pomohlo v masážnom salóne bankovanie - na skoro 3/4 roka pokoj.