Čo pomôže na praskliny na rukách?
Ahojte vedeli by ste mi poradiť niečo na praskliny na rukách kožná mi dala rybiu masť ale nepomáha už som zúfalá
@pupetko263 mozno zvlastna odpoved ale mne pomaha slnko. Celu zimu mam dopraskane ruky ze sa az hanbim a v lete pokozka bez jedinej prasklinky alebo suchej pokozky. Cize hend ako vyjde slniecko sup vonku ;)
Baby ja používam Biodermu( je to síce krem na oci, ba suchu atopicku pleť, no pomaha: Atoderm, Intensive eye) a indulonu, tu žltú, nechtikovu. Vyskúšala som už kadečo. Počas chladného pocxasia mi preaskaju ruky, sú suché a svrbive. Cez zimu tu Biodermu používam aj na tvar.
Modrá indulona mne pomohla velmi ale mala som to len 2x... Po dezinfekciach a kombinacia s vlhkom a zimou, dcere tiez od mrazu praskajú ruky.
@pupetko263 garnier na suché ruky, mne aj dcérke velmi pomohol
@pupetko263 tento krem na bradavky. Vzdy vecer dam len trochu priamo na prasklinu q za 2 dni su aj hlboke zhojene. Mavam s tym problem hlavne v zime.
@pupetko263 📌
@pupetko263 Mne praskaju bruska na hrane prstov... najma palec a hanky a na to mi krasne zabera obycajny balzam na pery. Davam si ho na noc ked som uz v posteli, kedze cez den nemozem fungovat s mastnymi rukami. Davam preventivne, hned ako sa obavia male praskliny a tie sa zahoja za jednu noc. Ak to zanedbam a urobia sa hlboke rany, trva to par noci.
Takže ak máš praskliny už, rozhodne nič s ureou. Bude ťa stipat jak šľak. Nepíšeš aké sú praskliny veľké.
Ak už sú hlboké, nič mastné lebo si môžeš zarobiť na peknú infekciu.
Mne sa úplne najviac u dcéry osvedčil medový macerat pripadne medový macerat s propolisom, ak nie si alergická na včelie produkty.
Potom napr. Unigel či podobne na tzv mokré hojenie.
Môžeš vymocit predtým v repliku a natrieť na noc.
Zo starého bavlneného tričká som ušila rukavičky na noc.
A keď sa praskliny zahoja tak mastit, mastit, masti
Niečím čo rýchlo vsiakne a viackrát denne. Pre dcéru mam konopný krém.
Nepoužívať tekuté mydlá, alkoholovu dezinfekciu. Na umývanie máme bupi penu pre bábätká aj keď je už dávno veľká.

📌