icon

Čo pomôže na praskliny na rukách?

pupetko263
27. apr 2022
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

Ahojte vedeli by ste mi poradiť niečo na praskliny na rukách kožná mi dala rybiu masť ale nepomáha už som zúfalá

xsimonkax
27. apr 2022

📌

lubka261
Autor odpoveď zmazal
coco1
27. apr 2022

@pupetko263 mozno zvlastna odpoved ale mne pomaha slnko. Celu zimu mam dopraskane ruky ze sa az hanbim a v lete pokozka bez jedinej prasklinky alebo suchej pokozky. Cize hend ako vyjde slniecko sup vonku ;)

snezienkaaa82
27. apr 2022

Baby ja používam Biodermu( je to síce krem na oci, ba suchu atopicku pleť, no pomaha: Atoderm, Intensive eye) a indulonu, tu žltú, nechtikovu. Vyskúšala som už kadečo. Počas chladného pocxasia mi preaskaju ruky, sú suché a svrbive. Cez zimu tu Biodermu používam aj na tvar.

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
27. apr 2022

Modrá indulona mne pomohla velmi ale mala som to len 2x... Po dezinfekciach a kombinacia s vlhkom a zimou, dcere tiez od mrazu praskajú ruky.

zuzu1304
27. apr 2022

@pupetko263 garnier na suché ruky, mne aj dcérke velmi pomohol

tayla
27. apr 2022

Ja odporúčam tento, skúšala som všetko možné, len mixa pomáha 🙂

aurina
Odpoveď bola odstránená
mapa
27. apr 2022

@pupetko263 tento krem na bradavky. Vzdy vecer dam len trochu priamo na prasklinu q za 2 dni su aj hlboke zhojene. Mavam s tym problem hlavne v zime.

https://www.benulekaren.sk/medela-purelan-lanol...

petricka22
27. apr 2022
andreatytler
28. apr 2022

@pupetko263 Mne praskaju bruska na hrane prstov... najma palec a hanky a na to mi krasne zabera obycajny balzam na pery. Davam si ho na noc ked som uz v posteli, kedze cez den nemozem fungovat s mastnymi rukami. Davam preventivne, hned ako sa obavia male praskliny a tie sa zahoja za jednu noc. Ak to zanedbam a urobia sa hlboke rany, trva to par noci.

janage
28. apr 2022

Takže ak máš praskliny už, rozhodne nič s ureou. Bude ťa stipat jak šľak. Nepíšeš aké sú praskliny veľké.
Ak už sú hlboké, nič mastné lebo si môžeš zarobiť na peknú infekciu.
Mne sa úplne najviac u dcéry osvedčil medový macerat pripadne medový macerat s propolisom, ak nie si alergická na včelie produkty.
Potom napr. Unigel či podobne na tzv mokré hojenie.
Môžeš vymocit predtým v repliku a natrieť na noc.
Zo starého bavlneného tričká som ušila rukavičky na noc.
A keď sa praskliny zahoja tak mastit, mastit, masti
Niečím čo rýchlo vsiakne a viackrát denne. Pre dcéru mam konopný krém.
Nepoužívať tekuté mydlá, alkoholovu dezinfekciu. Na umývanie máme bupi penu pre bábätká aj keď je už dávno veľká.