icon

Čo pomôže na zápal okolo nechta?

tajik
28. jan 2022

Vie niekto poradiť čo na to pomôže?
Dakujem

Čo pomôže na zápal okolo nechta?
Strana
z2
buba55555
4. jún 2024

@daja0760 ja som si vcera kupila ten ichtoxil. Najprv to bolo v poriadku ale neskor ma to uz zacalo stipat. Je to v poriadku?

zojka78
4. jún 2024

@buba55555 ja som sem uz pisala prispevok, mali sme rovnaky problem s 12rocnym synom a konecne po 3 mesiacoch trapenia s tym mame pokoj...napisem, ako sa to podarilo vyriesit nam,verim,ze to mnohym pomoze...syn,ked mi ukazal palec na nohe, bol uz velmi bolavy,cerveny,napuchnuty a vytekal mu z toho hnis...hned som sa zhrozila a prve,po com som siahla bola ichtyolova mast....2 tyzdne som mu kazdu noc a rano natierala palec a ichtyol pekne zapal stiahol, avsak hnis stale trosku po zatlaceni vytekal a bol na dotyk bolavy...akonahle sme boli na jednej dlhsej prechadzke,palec bol este horsi ako predtym....oslovila som teda detsku lekarku, ktora mu predpisala framykoin,ktory takisto pekne zapal stiahol,ale nevyliecil...potom sme skusali este domacu liecbu s rajcinou a betadinom, kde takisto sa zapal stiahol,ale zas nepreliecil....znova som pisala detskej lekarke,ktora mi este predpisala mast fucidin,avsak vysledok bol rovnaky....vsetky metody trochu pomohli,avsak zapal celkom nepreliecili a akonahle syn trochu viac chodil (podotykam,ze za celu dobu sa musel stranit sportovania a cvicenia),boli sme zas na zaciatku....lekarka teda skonstatovala,ze nic ine neostava a poslala nas na chirurgiu....isli sme teda na detsku chirurgiu na Kramare,kde chirurg skonstatoval, ze zapal je velmi silny,je zahnisane nechtove lozko, ma tam "zive maso" a teda treba strhnut nechet,vycistit to pod nim a urobit plastiku nechta....ze sa to zasije a 2 tyzdne treba ratat na rekonvalescenciu....ked toto syn pocul,ostal neskutocne v strese,nakolko mu par mesiacov dozadu spoluziak rozpraval ako mu strhavali nechet a aku neskutocnu bolest mal po zakroku....zial nic ine nam neostavalo,iba zakrok absolvovat,dostali sme termin....nastastie nam vsak sestricka z detskej chirurgie dala nezaplatitelnu radu a to, aby sme este predtym vyskusali medicinalnu pedikuru, ze tam s tym vedia pomoct, lebo ako povedala:"my tu uz len rezeme"...tak som syna objednala na medicinalnu pedikuru, kde mu ten kusocek nechta,ktory tlacil do "masa" odstrihli a pod kraj nechta vlozili malinky tamponik,na ktory sme 5 krat denne mali kvapkat Betadin - ten sa pekne cez tamponik dostal na nechtove lozko, ktore sa do 2 tyzdnov podarilo uplne preliecit a syn ma palec ako novy! Konecne sa nam podarilo zapal uplne vyliecit,vsetko sa stiahlo,hnis prestal vytekat,dokonca zive maso sa stiahlo uplne, teda palec je konecne prelieceny a syn uz po 3 mesiacoch trapenia moze znovu sportovat...dali sme mu teraz urobit aj šponu na ten nechet, aby sa problem neopakoval a nechet sa naucil pekne rast a nezarastat do masa....neskutocne dakujem sestricke z Kramarov za tuto cennu radu a verim,ze pomoze aj dalsim...vdaka za uzasnu medicinalnu pedikuru, ktora sa venuje chorobam noh a dokazali nas dlhodobo pretrvavajuci problem vyriesit do 2 tyzdnov a uplne bezbolestne...ako my sama podologicka povedala, v ziadnom pripade si nedavat strhavat nechet, nakolko aj tak vacsina tychto ludi skonci nakoniec u nich, kedze toto problem so zarastajucim nechtom nevyriesi a zial nechet velakrat treba strhavat znova,nakolko sa problem casto krat opakuje....urcite odporucam vsetkym sa obratit na medicinalnu pedikuru (podologia) a neriesit tento problem hned chirurgicky, skutocne vam vedia pomoct

buba55555
6. jún 2024

@zojka78 Dakujem pekne za radu

Strana
z2