Čo pomôže pri bolesti žlčníka?
je to ukrutná bolesť pri miernom pohybe poradte mi dik 😢
@aquia ahoj, neviem ci pomozem, ale tu je moja skusenost: bola som v 6. mesiaci tehu, ked prvy krat prisli bolesti niekde v strede brucha smerom ku chrbtici. samozrejme tomu predchadzala vydatna porcia kacka, kapusta, knedle. takze som to pripisovala zaludku. od tohto dna sa bolesti vracali s pravidelnostou takmer kazdy den popoludni, resp. k veceru, bez ohladu na to co som zjedla. asi po tyzdni smer lekar, porobil vysetrenie vratane sona brucha - zlcnik ok! diagnoza ziadna. bolesti sa stupnovali, ja som v noci nespavala, chodila som po dobe a predychavala, niekedy mi ta bolest az dych vyrazila. manzel so mnou minimalne 1x do tyzdna utekal na pohotovos, kde sa ma najprv pytali, ci to nemam porodne bolesti....takze som vzdy putovala najprv na porodnicke, az potom na urgent. no a tam mi jednu noc urobil jeden pan chirurg sono a hla, kamen v zlcniku ako svet. ked som mu povedala, ze som pred 3 tyzdnami bola na sono a nic mi tam nenasli, tak sa cudoval....ale vidis, stava sa, teda na tvojom mieste by som si dala urobit sone este u iného dr. nech sa poriadne pozrie. no a ako to skoncilo u mna...den pred vianocami, 1,5 mes. do porodu, ked som uz chodila na urgent ako na klavir (vzdy mi dali infuzku po ktorej sa mi ulavilo) ma chcel dr. operovat, to som odmietla, bala som sa o malého, takze som povedala,ze vydrzim. tym, ze som skoro nic nejedla, som schudla, asi 2-3 tyzdne pred pôrodom bolesti zmizli, myslim, ze kvôli polohe plody, predtým mi ten kamen upchaval zlcovod, potom sa asi maly pohybal a akoby utalo. takze som zacala vsetko papat, porod ok, aj po nom sa bolesti uz nikdy nevratili. zlcnik som si aj napriek tomu, ze uz netrapil, ale ten kamen tam bol, dala v septembri vybrat. hlavne kvôli tomu, ze by sme este chceli druhe a uz som to nechcela zazit. drzim Ti palce, nech vsetko dobre dobadne. urcite sa este dozaduj vysetrenia, nie je ok, ze ta to boli kazdy den..pekne sviatky
@iwet7
Vdaka za prispevok, asi budem musiet skocit este raz ku lekarke. Aj ked mne sa nechcelo verit ze by tomohol byt zlcnik, pretoze to je nezavisle od jedla, vzdy. napr.aj vcera bol stedry vecer, po dlhom case sme jedli vyprazane ryby, pretoze inak vyprazane vobec nejeme a nic mi nebolo. Proste si myslim, ze som nebola v praci, nesedela som, tak to neprislo. Ale teoreticky kamen by mozno daval zmysel, ze ked nesedim v ten den vobec, tak to tam vobec nezapcha alebo co...
ale vdaka pekne a vesele vianoce este prajem...
@zabka888
ahoj, no nedopadla som nijako zatial, znovu som u lekarky nebola. Ale objavuje sa to stale kazdy den, niekedy uz poobede, niekedy az ku veceru, alebo staci ze som sklonena a vysavam a uz to zacnem citit. Podla mna to nakoniec nebude ziaden kamen, skor si myslim, ze je to nieco mechanicke, ze sa to tam nejako zle vnutri "poskladalo" a nieco tam tlaci na zlcnik.
Ale pokial nie si tehotna, chod ku lekarke, mozno to bude zlcnik ozaj...

ahojte, je tu este niekto kto vie poradit? dostala som sa sem pretoze hladam vsemozne informacie. totiz som v tehu, 6ty mesiac a od zhruba 4.teho mesiaca sa mi objavuju bolesti pod pravymi rebrami. u lekarky som bola, poslala ma na sono, pecen aj zlcnik su vraj uplne v poriadku, ziadne kamene. A o co vlastne ide...je to zvlastne, aj ked poloha ukazuje naozaj presne na zlcnik, ten je vraj v poriadku a bolesti sa objavuju takmer kazdy den poobede, hlavne cez tyzden. Je to uplne nezavisle od stravy, jednak teda sa stravujeme zdravo a ziadne tazke veci nejeme, ziadne mastne. A aj ked si nieco obcas dame, vobec mi nie je zle. Nemam ziadne tazkosti, ze by mi bolo zle alebo na zvracanie alebo ze by som ani nepomyslela na jedlo. Ale myslela som si ze je to zo sedenia v praci, aj ked kazdu hodinu vstanem a prejdem sa, aj tak to kazde poobede pride. Ked sme cez vikend doma, bud sa bolest neohlasi vobec alebo az vecer napr.okolo 8mej vecer. Akonahle si potom lahnem, bolest mi vacsinou prejde. Preto mi nejde do hlavy, ze by mi bolest zlcnika len tak zmizla ked si clovek lahne, to by bolo super keby to tak fungovalo. Chodim 2x do tyzdna plavat min po 1km, cize aj pohyb aspon nejaky je, plus stale prechadzky kedze mame aktivneho psa.
Blbe je, ze lekari mi nevedia poradit, pretoze su vraj vsetky vnut.organy v poriadku. Pred cca 2 tyzdnami som zacala pit feniklovy caj kazdy den, ale evidentne to nepomaha.
Niekedy napr.cez vikend nic cely den a potom idem vysavat, trocbu sa zohnem a skrcim a za chvilu to zacne. Ako keby sa tam nieco pristiklo alebo co. V praci co sa tyka sedenia, naozaj sedim rovno, ziadne krkolome polohy.
Ma niekto aspon sajnu o co moze ist kedze zlcnik aj pecen aj organy okolo su v poriadku???
dakujem vopred za akekolvek napady