Čo pomôže pri črevnej viróze?
Dobrý večer, neviete mi poradiť čo je dobré nato? Nutri drinky môžem? Čo sa týka symptómov, trápia ma len kŕče a nafúknuté brucho. Ďakujem
@nicky221 crevna viroza je prudky stav, ktory trva jeden az dva dni, a nasledne sa chvilu dodrzuje dieta.
Ak zvracias a hnackujes prvy den by si nemala jest nic. Pit tekutiny, ktore udrzis - napriklad cierny caj po lyzickach.
Na dalsi den ak je ti lepsie a nezvracias, by si mohla zjest vyvar s kuskami varenej mrkvy, ryzu alebo zemiak. Niekto jedava aj suchare.
Ak mas teplotu a nie prilis vysoku, chvilu by som to vydrzala aby ti telo zabojovalo s virusom. Dobra je aj smecta, pripadne zivocisne uhlie a ja najviac preferujem hylak forte. Sampzrejme jie vsetko dokopy.
Po troch dnoch od akutneho stavu, by som ale urcite nejedla ziadne tazke jedla, mliecne jedla, ziadne nutri drinky ani nic prilis mastne. Najlepsie nejake biele maso so zemiakmi alebo s ryzou. Surovu zeleninu a ovocie tiez nie(banan ano). Crevna mikroflora sa musi obnovit. Drzim palce.
Aj ked krce a nafuknute brucho viroza asi nebude...
@dadulamamula nutridrinky poškodiť niečo môžu?
@llenka014 pri črevnej viroze môžu zhoršiť stav, tam treba prísnu dietu
tie nutri drinky by som pri crevnej viroze neriskovala, aby to este viacej neublizilo. ja som takto hladala pre dceru nieco, co by jej pomohlo, ked mala zaludocne problemy. jedna baba mi tu na koniku poradila vlakninu optifibre. je prirodna, takze s cistym svedomim som ju aj dcerke dala. skus, ze by si si ju zamiesala do vody alebo do cierneho caju a pomaly popijala. upravuje crevnu mikrofloru, tak by ti mohla pomoct.
@kratucka jeej tiez ju poznas? mne sa bohovsky paci, ze je bez prichute, tak sa da zamaskovat do hocicoho. uz niekolkokrat mi pomohla aj ked som bola tehotna a mala som problemy s vyprazdnovanim. tym trpi dost vela tehotnych som casom zistila. vdakabohu som rychlo nasla nieco, co mi pomohlo.
uz veru ano, ozaj nam pomohla a nie raz. keby niet takychto portalov, neviem, ako by som sa o nej bola dozvedela. lebo ked mam pravdu povedat, tak mi nenapadlo ist len tak do lekarne a pytat si vlakninu. poskusali sme kadejake tie babske recepty, ako sa im hovori. len dcerka mi nieco z toho aj odmietala potom uz prijat, lebo proste vedela, ze len skusam a sama neviem, co jej pomoze. tak som bola rada, ze sa da tato vlaknina do cohokolvek vlastne primiesat a nie je to poznat, ked ma chut neutralnu.
@kratucka casto tu vie clovek natrafit na take veci a rady, ze by to ani necakal. ono aj ked sa nepytam priamo ja, ale ked pridem do niektorych tych diskusii, tak si casto poviem, ze ved aha, toto som nedavno aj ja riesila, alebo ze tato info mi moze byt uzitocna, ked pojdem kupovat nove spotrebice. to ti verim, deticky su v takychto veciach velmi vnimave a vedia rozoznat, ked aj ty si ako mama v nepohode. takze u vas tiez zozala uspech, to som rada. hlavne teda tomu, ze je uz v poriadku a naslo sa nieco, co zabralo.
hej hej, to aj ja robievam, ze sa len tak motkam a pozeram, kde sa o com pise. dost som to potom aj v zivote vyuzila. ci uz to boli tipy na darceky alebo na vybavenie do domacnosti alebo teraz napriklad aj ta vlaknina vlastne. to mas pravdu, kto nema deti toto nemoze poznat. ozaj vedia ako keby vycitit, ked sa nieco deje. mozem ti povedat, ze ozaj nam zabrala a rychlo pomohla. mam ju odlozenu v skrinke pri ostatnych liekoch, keby bolo nahodou treba este niekedy v buducnosti. rada by som povedala, ze nie, ale obe vieme, ako to chodi. teraz je tusim aj nejake virusove obdobie, co sa aj tychto zaludocnych a crevnych zalezitosti tyka.
@kratucka to mas pravdu, my sme sa tomu tentoraz chvalabohu vyhli, ale kamosky co uz maju deti v skolkach mi spominali, ze sa to tam teraz nejak rozmohlo. a ako keby malo bolo, tak aj kiahne pre istotu zacinaju zase. hovoris, ze mas pre istotu vlakninu doma. to aj ja tak, si poviem, ze radsej mat a nepotrebovat ako opacne.
lebo si zober, ze vacsinou su tie deti doma a teda aj vsetci vlastne a ked prideme do kolektivu, tak ta imunita nie je tak vypestova, takze lahsie clovek chyti nejaky virus. a mam taky pocit, ze tieto crevne sa este aj rychlejsie siria. preto hovorim, ze ja som uz pripravena na toto a hned v zarodkoch tej choroby vlastne viem konat a zarazit to, kym to neprejde este do horsieho. by som kazdemu odporucila mat tu vlakninu doma ako sucast lekarnicky, ako aj lieky na teplotu a na bolest ludia doma mavaju, tak aj toto u nas uz nemoze chybat.
@kratucka ja by som nepovedala asi ani, ze nejak rychlejsie, ale ma to take ine nasledky a prejavy ako obycajne prechladnutie, kedy deckam tecie z nosa. pri tomto im nestaci nabalit len viacero vreckoviek do batozka. s Optifibre sice skusenost mam, ale ked ti mam pravdu povedat, tak nenapadlo mat ju takto doma po ruke pre kazdy pripad. a vobec ti to nie je zly napad.
tiez si myslim, my ju mavame v podstate uz stale doma ako sme ju skusili prvy raz. tak som si povedala, ze nie je odveci mat doma nieco aj na taketo problemy 🙂
@kratucka som sa nechala inspirovat a bola som v lekarni po to mensie balenie. reku ked len takto pre istotu, pre nejaky akutny pripad, tak to staci aj toto a potom by som dokupila to vacsie, ked tak. ci ty mavas ktore doma? odveci to isto nie je, vsak radsej takto sa pripravit dopredu ako potom zhanat v hodine dvanastej.

@nicky221 ako vieš ze ms črevnú vyrozu? Nafúknuté brucho a kŕče sú bežné, možno treba na istú dobu vyhodiť z jedálnička jedla ktoré nafukuju a trosku pár dní dietky. Nutridrinky vám môžu pohorsit.