Čo používate namiesto antibakteriálnych mydiel?
Ahojte baby... Všade co čítam alebo kde idem do obchodu tak vôbec ziadne antibak.mydla ani nič není... Som z Oravy zatiaľ tu nie je korona, aspoň sa o tom. Nepíše.. Ale chcem sa spýtať... Ze stačí ak som si aspoň toto kúpila v lidli tieto vlhčené vreckovky? Keď si aspoň utrieť ruky keď odložím nákupný košík a samozrejme doma Ruky drhneme... Nevysmejte ma 🙂 ale keď tym ľuďom fakt pere, šla som si kúpiť 2kg múky tak si vždy kupujem a ani jedno zrnko rozsypane nebolo čo všetko pobrali.

Mydlo a tepla voda.. Minukyntyzdne som použila gél z lekárne dezinfekčný, kt. Zacali vyrabat, 2x... Ruky mam z toho úplne donicene, vysušené...
na trhu je špeciálny dezinfekčný prostriedok aj na vírusy a aj na covid 19 s názvom covidor
Toto som našla na nete , možno pomôže 🙂
"Zobrala som obyčajné vlhčené obrúsky a starú dobrú alpu. Obrúsky som nechala nasiknuť alpu a vložila ich späť do balenia, aby ostali stále vlhké. Keď potrebujem, jednoducho vyberieme a pretriem si ruky, alebo rôzny povrchy, ktoré by mohli byť infikované. Keďže v obchodoch už dezinfekciu nezoženiete, musíme si pomôcť ako môžeme.
Za tento tip ďakujeme Majke"
@aalzbetkaa
@lenocka12345 dezinfekciu majú teraz už vo väčšine lekární. tiež sú automaty s dezinfekčnými gélmi na námestiach, pri zdravotných strediskách. a v piatok som kúpila v DMke 2 litre dezinfekcie, jeden liter za 11 eur (lacnejšie ako v lekárni 2dcl za 9 eur).
ten tip nechať nasiaknuť vlhčené vreckovky je úplná pecka! ďakujem za tento tip. pekný deň prajem 🙂

Mydlo a tepla voda a umývať, kým nezaspievas 1-2 slohy nejakej ľudovky 😁 a na tie vlhčené nalej/nastiekaj trochu silného 60% a vysie liehu alebo alkoholu, pripadne olej z čajovnika by vraj mal pomôcť, ale umyť je lepsie