Čo prírodné užívate proti zápalu v tele?
Uziva niekto napr. kurkumu?
ľanové semienka, zázvor, repíkov čaj, šalvia je tiež proti zápalom
Serapeptaza
Serrapeptaza
Odporúčam piť čaj Aloe Blossom Herbal tea, pomáha pri liečbe zápalov rôznych orgánov, posilňuje a regeneruje orgány👍🙂
Preventívne je dobré, ak sú naše orgány čisté, teda zbavené všetkých toxických látok, ťažkých kovov, ale aj plesní, vírusov, baktérií a parazitov. Na to slúži systémová očista tela. Ďalej je veľmi dôležité, čo jeme a ako jeme, lebo nestrávené jedlo a chemické prídavky do jedla, ktoré naše telo nedokáže správne spracovať, ukladá v orgánoch a tie sa postupne oslabujú. Imunita klesá a nedokáže sa vyrovnať so záťažou. Zápal je len kontrolka, ktorú naše telo zapne, keď je problém. Dôležité je odstrániť príčinu zápalu, aby nemohol vzniknúť. Čisté orgány = zdravé telo.
@zuzka10175 Tak je. Ja nejem sladké skoro vôbec, mäso minim. len dusené, vysmážané nejem, pečivo nejem, chleba domáci kváskový, žiadne džúsy a kupované vody, veľa zeleniny, ovocia, zázvoru, škorice, kurkuma, často hliva, pohánka, krúpy, a pod. a stále mám vraj niekde zápal.
Aj čaje rôzne bylinkové plus aronia, niekedy rakytník, med. Neviem uz co so sebou.
Ešte aj ten cesnak sa u nás je na tony.
aloe vera
Nemoze to byt extremnym dlhodobym stresom?
A kde tu serrapeptazu kupujete? Lebo v eu uz nie je dovolena. 😞
na serrapeptázu si treba dať pozor znižuje trombocyty, takže najlepšie pri užívaní si dať urobiť krvný obraz
@alenka58 takže nie je vhodne pre ludi s narušenou zdrazanlivostou?
a ako vies ze mas niekde v tele zapal?
@arabellka1 Keď ja už užívam asi všetko, čo existuje. Aj probiotiká, aj omega, aj cordyceps som skúšala, aj hlivu,...
@simca06022011 Z krvného obrazu.
Aj bolestivé uzliny z času na čas.
Potom by bolo dobré pozrieť sa na to komplexne a urobiť si aj test zdravia, ktorý odhalí, kde je problém. Ak máš záujem, napíš mi ss, môžem ti pomôcť.
Pripnem sa. Tiez mam dlhodobo v tele zapal a nevieme prist na to kde.
@danusa64 A ako sa to prejavuje?
Ja asi skúsim 3 mesac. detox pecene ostropestr., vtedy som bola ok - po kúre.
Praveze nijak, keby mi nekontrolovali crp po kyrete tak to nezistime, tri mesiace po sebe stale zvysene, rozne atb nezabrali, trosku zapal klesol a mesiac zas, tak sme to prestali riesit, nieje extra vysoke, okolo 27sa tocilo, ale aj tak. Teraz som tehu tak vela stym nespravim, ale po porode to musim zacat riesit
daj si pozor pri detoxe pečene, lebo ak nemáš vyčistené hrubé črevo, tak "sajrajty" uvoľnené z pečene sa dostanú do organizmu a môžu sa usadiť v lymfe a v ďalších orgánoch a narobiť viac škody, ako úžitku... Keď už čistiť, tak komplexne, všetko.
@danusa64 Ja zase mám CRP v poriadku, len sediment. zvýšenú.
Tak presne na tento icel, zapalove procesy v tele, je vyborny astaxanthin

Myslim tak vseobecne, nie je zname miesto zapalu, skôr preventivne.