Čo robiť, ak uzliny na krku nezmiznú?
4dni uzlina velka ako vajce,piatok som to zacala riesit,myslela som si ,ze len angina,ale na sone sa ukazalo uzlina 30mm,berem od piatku antibiotika,nejako nevydim zlepsenie,
Po kolkych dnoch bol odpuch dakujem za 2tyzdne odluetame na dovolenku tak dufam,ze budem v pohode
@anabela2111 no trošku som to prepiskla stym vajcom ale,moc od vajicka to nema na foto to nie je tak dobre vydno,tiez cely den nosim satku s octanovou mam len antibiotika,nič viac aj to mi predpisal internista moja obvodna nic,behala pol dna po vysetreniach a prosit nech ma vezmu,ale boli ochotny aj sono, inokedy by na odmietli
@sandra025 robili ti aspoň crp? Aký veľký je zapal? Mne zobrali hneď krv, poslali do labaku na všetko možné, crp u obvodnej a urgentne ORL ešte v ten deň, ale na sono som sa žiaľ nikam nedostala, všade čakačka, "obehla" som ( o 2 barlách) asi 5 centier so sonom, no najbližší termín o 2 či 3 týždne za poplatok.. bola som ubolená po operovanej zlomenine nohy, ani nehovorím akú mi to dalo námahu tam dôjsť, nakoľko telefón nezdvíhali, no každému to bolo jedno, sono mi nikde neurobili.. našťastie uzlina zmizla, no na ORL ma lekárka sledovala ešte asi 2 mesiace po.
@anabela2111 crp nie ,ale cakam dnes na vysledky s odberou,na krcnom bolo vsetko dobre len vyter mi zobrala.To ti teda nezavidim s barlami behat,ja tiez o 11 ma poslala s krvou do labaku este ,ze mam auto 13km som isla rychlo,stade hned krcne este ,ze boli taky ochotny a zobrali ma.Ta ma hned sono co bolo cez cele mesto uz pomali pol1 potom zas spat,fuuu tiez do 2 som behala hore dole vtej najvadcsej premavke ,dnes je to uz tyzden co to mam a nevidim ziadne lepsie zmeny skor horsie sa citim .
@sandra025 to ma mrzí, že necítiš zlepšenie 😑 ako dopadli výsledky? Ono to dlho trvá..mne uzlina síce zmizla vcelku rýchlo ale krčnej sa stále nezdala jedna mandla, tak som viac krát opakovaka lokálnu liečbu + nejaké vitamíny čo mi predpísala.
@anabela2111 vsetky vysledky ok,poslala zubarovy ten zas na sono ci nahodou nie je zle vytrhnuty zub ,ze mozno nejaky korienok je zaseknuty v kosti tak zas behacky a vsetko bolo v poriadku obvodna mi zas predpisala pokracovat antibiotikach a mam ist na infekcne takze neviem co bude dalej za tyzden odliwtame a ka stale hrcku,ze az to neprejde musi sa to ist operacne tak som zvedava ako to cele dopadne...
@sandra025 keď sú výsledky ok, to je dobre znamenie, snáď sa nájde príčina. Podľa mňa sa po atb uzlina vstrebe, možno to bude dlhšie trvať, ale snáď to nebude treba riešiť operáciou🫣 a užiješ si dovolenku ☀️🌊
@anabela2111 dakujemmm
mne sa raz za par rokov scervenaju a bolia, z prechladnutia. Po atb aj vyse tyzdna, mozno az dva kym prestanu byt na dotyk citlivé. Daj tomu cas a hod sa do kludu, to tiez pomoze.

@sandra025 vajce má 3cm? 🙃 možno si prekonala mononukleózu, ja som mala príšerné bolesti hrdla, liečila som sa len doma..potom sa mi zdurila obrovská uzlina. Užívala som atb, ktoré mi nasadili na ORL,zobrali krv a výsledok mononukleóza. Mala som ešte predpísaný roztok na kloktanie + sprej na hrdlo, poctivo som natierala uzlinu 2x denne octanom a nosila šatku. Kým som sa dostala na sono /cca 2 týždne/ už nebolo po uzline ani stopy 😀 skoré uzdravenie 🍀