icon

Čo robiť, keď pískanie v ušiach neustupuje?

foxy123
27. jan 2025

Ahojte včera som sem pridala že mi hučí v hlave bola som chorá týždeň a od vtedy mi píska v hlave dnes som bola na krčnom kde mi urobili preplach uší no stále mi píska doktor povedal že mám uší v poriadku povedal že týždeň mám vydržať a objednať sa k neurológovi čo aj urobím kto niečo zažil podobné ako sa ďalej bude postupovať pôjdem k neurológovi a ďalej čo keď mi ani on nič nezistí ako aj ušný potom čo ? Napísal že môže ísť o tinnitus keď aj ide o to môžte mi zatiaľ poradiť čo na to lebo dosť to píska fakt ja už nevydrziiiiiiiiim do kedy to bude trvať toto pískanie naozaj navždy ?

Strana
z2
amazonka13
27. jan 2025

🍏 Môže to byť aj krčná chrbtica, samozrejme aj všeličo iné, ... skús rehabilitačného lekára a rehabilitácie...

petermafo
27. jan 2025

@foxy123 Ja som to mal tiež.Isiel som na RTG krčna chrbtica čo ma poslal ORL ušné tiež výplach ušný maz.Vylučenie poruchy sluchu a krčna chrbtica atď.A potom neurológ.Ten odporučil magnerot a dal na MRI.A ešte som bol na Sono krčných ciev žil prekrvenia.Časom má to pískanie prešlo aj keď minimálne je.

foxy123
autor
27. jan 2025

@petermafo to až toľko veci no super takže môžem aj mesiac behať len k doktorovi no možno áno chrbtica lebo keď som spala týždeň tak som sa vždy budila max na hodinku osprchovať a nič viac zas posteľ a celá som preležaná bola ubolená

frflos_nespokojny
27. jan 2025

nechcem ta strasit, ale... robili ti audiometriu? mas pokles sluchu?
ako dlho ti piska v usiach a je to vysoky ton?
tinnitus mozes mat, ked si mala vela krat zapal stredneho ucha

foxy123
autor
27. jan 2025

@amazonka13 viete čo boli ma aj krk cítim napnutie hlavy v strede krku no piskot je veľmi silný či pozerám tv alebo dačo robím niečo na utíšenie nepoznáte?

frflos_nespokojny
27. jan 2025

@foxy123 na piskanie nic nepomaha. bud to casom prejde, alebo nie

foxy123
autor
27. jan 2025

@frflos_nespokojny už týždeň áno vysoký tón nie iba pozrel do ucha takou nejakou vecou ako teplomer zo svetlom sa mi zdá vyplchol uší skontroloval nos a nič iné nepovedal len že uší mám čisté už a mám počkať týždeň že to sa možno ustíši že to mohlo byť z mazu no povedal ak neprejde mám ísť zas k obvodnému a potom na neurológiu lenže je to dosť silné počujem to je mi stoho zle není to len kúsok piskania je to dosť no vadí mi to som psychicky stoho stresujem a plačem priznám sa

frflos_nespokojny
27. jan 2025

neplac ani nestresuj. nechcem to dalej komentovat a strasit ta.viem o com pises a poznam to

foxy123
autor
27. jan 2025

@frflos_nespokojny ani raz som nemala z ušami problém to je fakt ani raz ma usicneboleli ani len kúsok proste z ničoho nič prešla som si týždeň chrípku ale druhý deň ten chrípky mi začalo v hlave pískať horúčky som mala brala som Paralen a Ibalgin nič viac

foxy123
autor
27. jan 2025

@frflos_nespokojny a vám píska do teraz alebo ?

frflos_nespokojny
27. jan 2025

ja mam uz poruchu sluchu a teraz mi napr. piska

petermafo
27. jan 2025

@foxy123 Tak skúsiť ešte zmeniť vankúš prípadne skúsiť inde späť keď je možnosť zmena postele.A nejaké čaje na spánok nervy stres medovka atď.Možno odber krvy moču vyšetrenie či sú hodnoty v norme.Da sa aj súkromné není to drahé labaky to poskytujú.A možno aj súkromné infuzne buď C vytamin alebo Magnézium Calcium infuzia.Žial dnes veľa veci musí človek riešiť vlastnov cestou ako aj ako samoplatca keď nechce čakať mesiace.ORL ešte dávajú robiť RTG prinosove dutiny niektorý.Mne ušný povedal že niekedy tinitus prejde ale nie hned trvá to nejaké dní týždne.Keď je sluch v poriadku a ide to s hlavy.

mircalla
27. jan 2025

@foxy123 Ja to mam uz 35 rokov....zacalo mi to po chorobe a nikdy som sa toho nezbavila
Bola som aj na usnom
Zvykla som si na to

frflos_nespokojny
27. jan 2025

@mircalla na to sa uplne neda zvyknut 😉

mircalla
27. jan 2025

@frflos_nespokojny Tak lepsie povedane naucila som sa s tym zit, bola som aj na audiometrii, pocujem dobre...zacalo mi to ked som mala zahnisane dutiny. Ozaj na to nepomaha nic, bud to prejde alebo nie, v tom mas pravdu

foxy123
autor
27. jan 2025

Ďakujem vám všetkým no človek si nevyberá no buď odíde alebo nie nechám to už tak voľne ísť jasné že pôjdem na vyšetrenia ešte poprípade aby som vedela že nie je somnou nič a keď už tak sa budem musieť stým naučiť žiť 🥲

foxy123
autor
27. jan 2025

@petermafo už som bola za jeden deň som obiehala aj krv moc aj ušné je pravda som vždy vo veľkom strese som taký človek stresujem aj z toho že mám ísť na nákup 😄 no ďakujem veľmi pekne jasné nič není zadarmo ani len to ucho mi nevyplachli zadarmo 👌😄 aj za to odomňa zobrali 5€ no čo už skúsim všetko čo ste napísal vy lebo ste mi teraz fakticky vy pomohol ďakujem vám pekne ❤️

mircalla
27. jan 2025

@foxy123 Ja to mam tak rozne, niekedy viac inokedy menej vnimam to najma, ked je ticho....Tiez som necakala z debilnych zapalenych dutin budem mat takyto darcek

frflos_nespokojny
27. jan 2025

dostal som zapal stredneho ucha a od vtedy mam v usiach tuto monotonu hudbu 😠

foxy123
autor
27. jan 2025

@mircalla no môže byť že aj ja lebo dlhodobo beriem aj kvapky už asi 6 rokov ale do teraz mi nič nebolo

foxy123
autor
27. jan 2025

@frflos_nespokojny aj ja mám takú ale aspoň keby viem dať o kus tichšie

frflos_nespokojny
27. jan 2025

nezrobis nic, niekedy to vobec nevnimam a inokedy som na prasky

petermafo
28. jan 2025

@foxy123 Tak dnes je zle že malo doktorov všade dlhé čakacie lehoty problém sa aj objednať niekte.A večinov všetko súkromné či súkromné kliniky a nie za lacno.Čo vyšetrenie to desiatky eur a človek musí pátrať zisťovať čo mu je keď si chce nejako pomôcť.A aj to musí mať šťastie.Možno by som skúsil ešte nejaký šport hoc čo podľa možnosti kľudne aj chôdza niečo na vzduchu.A ja som si ešte kúpil voľno dostupné Revitanerv strong 30 tbl je to B vytaminy na nervovu sústavu.

zuzinabila
28. jan 2025

@foxy123 mne to ostalo po jednom zapale stredneho ucha.dovtedy som problem s usami nemala.tinnitus sa to vola.skusila som kadeco,mozno sa to trochu zmiernilo,asi hej,ale uplne nevymizlo.mozog si casom zvykne a nauci sa s tym zit.drzim palce

petermafo
28. jan 2025

@zuzinabila Tak ja čo som googlil ohľadom Tinitus čo na to a tak.Tak som narazil veľa krát spomínané Gingo kde sa aj spomína ako liečba Tinitus.Kupil som v lekárni sypaný čaj.Predava sa aj zo żenšenom.A pijem vždy do obeda a pomáha.Neodporuča sa piť na večer.Pripadne iné veci od Ginga kto nemá rád čaje.Odporučam

petermafo
Autor odpoveď zmazal
srnka79
28. jan 2025

@foxy123 prave chodim kvoli tomu na rehabilitacie a cvicim krcnu chrbticu. Po chorobe to je vzdy najhorsie. Ak nepomaha ani zivanie, ani relax, spanok, celkove preliecenie, tak jedine rehabky. Ja som bola u orl a nevidel nic (dokonca som hned nasledne po kontrole opat ochorela) a ze nejake hnisave lozisko za uchom ani nema ako vidiet, ze to sa riesi nakoniec, prve ma poslal na fro (rehabky na siju), ja mam okrem toho tlak na oci a zvyseny vnutroocny, mala som aj zavrate, nevolnost, rozostrenie zraku, uz som bola kadetade, este ma caka neuro, lebo aj oci su vraj ok. Najhorsi tinitus bol ale vtedy, ked aj oci boli najhorsie a po rehabkach je to o dost lepsie, co sa tyka piskania, pukania, sumenia a hucania, ale mne aj bolestivo vystrelovalo do usi akoby zvnutra, ako keby ma niekto ihlicou pichal. Cize ako prve preliecit infekciu, aby hlieny netlacili na zvukovod. Ak nepomoze, tak rehabka na uvolnenie krku a az nasledne riesia (aspon ja mam taku skusenost), neurologiu. Ja uz som kedysi s tinitom bola na orl+neuro pred par rokmi, robili mi aj mr mozgu a na nic sa neprislo. tak patram zas. Drzim palce😉.

srnka79
28. jan 2025

@foxy123 ja kvoli tomu beham uz pol roka a aj dnes idem, pretoze kazdy ma cas 2-3 mesiace dat termin🙂))

srnka79
28. jan 2025

@foxy123 a zabudla som spomenut, na ten stres a uvolnenie svalstva bez receptu sa da aj guajacuran.

foxy123
autor
28. jan 2025

@srnka79 no fajn ja len neviem ako pokračovať čo ďalej počkám ten týždeň potom skúsim íst k tej neurologičke ak tam povie že je všetko v poriadku tak neviem skúsim na tie rehabilitácie sa dostať skúsim to ak to nepomôže vzdávam sa a nech piskam koľko chcem ja som zas počula o nejaký stroj do ucha na tinnitus

Strana
z2