icon

Čo robiť, keď vás bolia všetky zuby?

8. nov 2023

dobrý deň už som zúfala … začalo to takto..raz ma bolel ten zub a potom ten zub a tak sa to vystriedali všetky zuby v ústach..pripisovala som to tehotnosti nakoľko som potratila tak to odznelo lenže po 3 týždnoch to tu je zas a dokonca sa mi spravili aj dieri v zuboch keď jem všetko mi ide tam a dosť to bolí …trz mi to udrelo do tých zubov kde mám dieri a tam ked si prilozim studene ulavi.. prosím vás čo to moze byt? v piatok idem k zubárovy

kkovacovak
8. nov 2023

Kedy si bola naposledy u zubára?

autor
8. nov 2023

@kkovacovak ešte som u zubára nebola nikto to nebolo treba..

autor
8. nov 2023

nikdy*

msnesquik
8. nov 2023

Diery v zuboch su kazy, to, ze si nikdy nebola u zubara absolutne nechapem

Nejde o to, ze si nemala problem, ved sa chodi snad na prevenciu...keby si chodila na prevenciu, tak si nemusela mat diery v uzboch

simsalabim
8. nov 2023

To myslis vazne, ze si *nikdy* nebola u zubara?!

koniarova
8. nov 2023

To nemyslíš vážne,že si nikdy nebola u zubára? Nachystaj peňaženku.

kkovacovak
8. nov 2023

🤦‍♀️ Nikdy to nebolo treba? K zubárovi sa chodí každý rok na preventívnu prehliadku. Tvoje diery v zudoch sú zubné kazy a priprav sa že to bude drahé keďže si zuby zanedbávala. Ja len dúfam že nemáš deti ktoré tiež nechodia k zubárovi

autor
8. nov 2023

počúvajte nič v zlom ale ja som sa tu nepýtala na vaše názory prečo som tam nebola ani nič podobné ale či ste sa stým niektorá stretlax

msnesquik
8. nov 2023

Ano, ja som napisala, ze su to kazy...treba si pripravit dostatok penazi

fauko
Odpoveď bola odstránená
kkovacovak
8. nov 2023

Všetci chodíme pravidelne k zubárovi takže nie, nestretli sme sa s tým ale je nám jasné kde je problém

autor
8. nov 2023

@kkovacovak nie asi neni ja dodržujem dostatočnú hygienu ak narážate na to..

autor
8. nov 2023

@fauko koľko asi prosím vás orientačne?

pokinka
8. nov 2023

Neviem ako ostatní, ale ja platím za jedno ošetrenie cca 50-70 eur (keď mi napr opravuje jeden zub - jeden kaz). Potom ma objedná na ďalšie ošetrenie a zas takto.. Ale ja si pýtam injekciu proti bolesti a bielu plombu. Manžel bez anestézie a s tmavou plombu to má lacnejšie (okolo 40€, neviem už presne)

tramtada31
8. nov 2023

Biela plomby tak 70-140 eur v zavislosti od zubara. Ako ti radili, chod na preventivku a po novom roku si daj všetky zuby opravit. Nie je to sranda. Tie kazy sa ti môžu rozširovať. Ja som mala medzizubny kaz, a to si cistim zuby min 2x denne a vyslo má to 280 eur a to som mala aj preventivku z predchádzajúceho roku

cherrystone
8. nov 2023

zubne kazy sa tvoria aj pri dostatocnej hygiene. preto sa chodi raz rocne na preventivnu prehliadku. tym sa podchytia kazy a ine problemy uz v zarodku. ak si nechodila k zubarovi bude to bolest aj pre zuby aj pre penazenku. infekcie zo zubov mozu byt aj nebezpecne, bakterie sa dokazu sirit z choreho zuba do celeho tela. rozhodne to treba mat na poriadku uz pred tehotenstvom. takze odpoved na otazku, co to moze byt je odpoved pokazene zuby kvoli zanedbanej prevencii.

autor
8. nov 2023

@cherrystone nemôžem čakať do budúceho roka..dosť to pobolieva

kkovacovak
9. nov 2023

Lenže počítaj s tým že tam necháš stovky eur. Ak ťa bolia všetky zuby ako tvrdíš tak možno aj 1000 prekročíš. Podľa toho akého máš zubára. Kopu peňazí tam síce necháš aj keby tam ideš neskôr ale môže ti to dosť ušetriť. Celý život si nebola u zubára takže nemôžeš chcieť teraz všetko hneď.

ndrag
9. nov 2023

To fakt na slovensku existuju ludia co nikdy neboli u zubara? 😱 Neveriiim..Tu nieco strasne zlyhalo.

jankak055
9. nov 2023

Zalezi co ti bude na zube robit. Ak ti to preslo uz aj do kanalika priprav si viac € a bude to nadlho...

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
vulka
9. nov 2023

Jasne, že sa s tým človek stretne. Diery = staré zanedbané kazy.

tanyag
9. nov 2023

Že nikdy nebolo treba zubára 🤦‍♀️ moja mama nemá ani jeden zub, má protézu a aj tak chodí každý rok na prehliadku. Pozrie jej ďasná, či nie je zapal atď. Tu máš daň za to, že NIKDY nebolo treba zubára, lebo ak by si chodila pravidelne, teraz by ťa zuby neboleli a ani by si kazy nemala....takže sa pouč zo svojej chyby, priprav si hotovosť a šup k zubárovi.

jankak055
9. nov 2023

U vseobecneho si bola kedy naposledy na preventivke? Od toho zalezi ci ti poistovna preplati vysetrenie u zubara...