Čo robiť, keď zostane koreň zubu v ďasne?
Prosím vás dnes som bola u zubárky. Trhala mi zub (14) a kúsok koreňa ostal v ďasne 🫣. Povedala,že ju to mrzí jej chyba...a poslala ma stomatológiu. Pravdepodobne mi to bude musieť rezať a ja sa bojím, strašne!!! Viete mi prosím povedať aký to ma postup a či to bolí?Alebo čo to obnáša nech sa viem pripraviť?
Bože ženy chytá ma taká panika 🫣 bojím sa ..hlavne sa mi nedá dýchať nosom a keď mi dá injekcie 🫣🫣 sa bojím,že nebudem môcť dýchať ústami 😭
Bože ženy chytá ma taká panika 🫣 bojím sa ..hlavne sa mi nedá dýchať nosom a keď mi dá injekcie 🫣🫣 sa bojím,že nebudem môcť dýchať ústami 😭
@esterka54 neboj, dobre bude. viacere sme si tym presli. ver tomu ze ja som zazila este horsie, mne sa zapalila kost a zaziva mi to skrabali. ver tomu ze to je ovela horsie, mala som taku bolest ze sa mi aj MM zastavilo ...
A prosím vás koľko ste asi tak platili? Moja si síce chybu uznala,ale povedala mi, že si mám pripraviť peňaženku 🤔 že doktor si vypýta
@esterka54 neboj, dobre bude. viacere sme si tym presli. ver tomu ze ja som zazila este horsie, mne sa zapalila kost a zaziva mi to skrabali. ver tomu ze to je ovela horsie, mala som taku bolest ze sa mi aj MM zastavilo ...
@balerina2025 ach moja
Ved to budes mat umrtvene ked ti to budu vyberat. Nebudes citit nic
@balerina2025 To máš pravdu 🙂
@esterka54 neboj sa nebude to bolieť. Veď umrtvia. Až platenie zabolí.😁😁
@koniarova ja som platila cca 100 euro na bezrucovej..( 45 eur ma stalo samotne zle trhanie zuba)
@balerina2025 no ja som za ten zub ktorý mi trhala dnes neplatila nič.. uznala si chybu..len mi povedala, že si mám pripraviť peňaženku, že doktor si vypýta 🤔 tak nemám ani šajnu ako sa niečo také pohybuje cenovo
@koniarova ja som platila cca 100 euro na bezrucovej..( 45 eur ma stalo samotne zle trhanie zuba)
@balerina2025 ja som zo Zv
@esterka54 na stomatochirurgii sú väčšinou tak skúsení lekári, že to bude dobré. Ich každodennou prácou je umrtvovat, rezať, sekať, šiť, zvládnu to oveľa lepšie ako klasickí zubári. Buď v kľude, nájdi kvalitnú smatochirurgiu a choď.
@patus_2 MUDr. Martin Almáši rovno k nemu ma poslala zubárka
Ak ťa to poteší, tak ja neviem dýchať nosom v podstate vôbec, len fakt plytko a idem sa hneď z toho zadusiť :D
a prežila som v pohode chirurgické vyberanie osmičiek aj s vysekávaním atd... dalo sa mi v pohode dychčať :D
Ak ťa to poteší, tak ja neviem dýchať nosom v podstate vôbec, len fakt plytko a idem sa hneď z toho zadusiť :D
a prežila som v pohode chirurgické vyberanie osmičiek aj s vysekávaním atd... dalo sa mi v pohode dychčať :D
@procrastique to sa dobre číta 😊😊😊😊😄
@procrastique to sa dobre číta 😊😊😊😊😄
@esterka54 Aj som to riešila,ale počas tehotenstva sme to stopli a teraz ...no dáko sa neviem dokopať znovu ísť na ORL .Ale tak dávam si postupne dokopy všetky zdravotné záležitosti 🙂
@esterka54 Aj som to riešila,ale počas tehotenstva sme to stopli a teraz ...no dáko sa neviem dokopať znovu ísť na ORL .Ale tak dávam si postupne dokopy všetky zdravotné záležitosti 🙂
@esterka54 Neboj sa majú skúsenosti s takýmito zákrokmi. Aj mne zubárka vždy hovorí, že si mám dýchať nosom. Väčšinou to človeka upokojí.
Mňa to čaká tiež. Pred rokom mi vyberali poslednú stoličku. Bol to komplikovaný zákrok. Museli ju rozpilit. Ťažko sa vyberala lebo som mala veľmi dlhé a špicaté korene. Iný ľudia tam boli 20minut ja skoro hodinu. Pred pol rokom ma to začalo bolieť. Taka tlaková bolesť. Zubárka ma poslala na rtg a tam zistila ze tam ostal koreň. Takže zas mi to budú musieť otvárať. Iba to odkladám lebo po tej skúsenosti mám strach tam ísť.
Mňa to čaká tiež. Pred rokom mi vyberali poslednú stoličku. Bol to komplikovaný zákrok. Museli ju rozpilit. Ťažko sa vyberala lebo som mala veľmi dlhé a špicaté korene. Iný ľudia tam boli 20minut ja skoro hodinu. Pred pol rokom ma to začalo bolieť. Taka tlaková bolesť. Zubárka ma poslala na rtg a tam zistila ze tam ostal koreň. Takže zas mi to budú musieť otvárať. Iba to odkladám lebo po tej skúsenosti mám strach tam ísť.
@zuzka565 ja som tiež rozmýšľala, že nepôjdem,ale zase čím skôr tak tým lepšie aby to nedopadlo nejak horšie.. bojím sa to je pravda ,ale musím sa prekonať skúsim tam dnes zavolať
Ahojte,tak už mám po. 😄 Zvládla som to. Ďakujem vám všetkým za podporu 😉😗
Ahojte,tak už mám po. 😄 Zvládla som to. Ďakujem vám všetkým za podporu 😉😗
@esterka54 ahoj, ja mám presne rovnaký problém, dokonca aj ten istý zub! Ako čítam, celkom rýchlo ťa vybavili... Ja už chodím s rozbabranym zubom 2 týždne, lebo na stomato mali dovcu... Dnes som bola na konzultáciu a objednali ma o 3mes. Vraj tam mam aj nález 🙈🙈 celkom mám obavy, aby som na to nedoplatila, cítim stále v ústach takú nepríjemnú chuť z toho zubu 🥴. Neviem, ci je ok takto fungovať, ale hádam Dr vie, co robí...
@esterka54 ahoj, ja mám presne rovnaký problém, dokonca aj ten istý zub! Ako čítam, celkom rýchlo ťa vybavili... Ja už chodím s rozbabranym zubom 2 týždne, lebo na stomato mali dovcu... Dnes som bola na konzultáciu a objednali ma o 3mes. Vraj tam mam aj nález 🙈🙈 celkom mám obavy, aby som na to nedoplatila, cítim stále v ústach takú nepríjemnú chuť z toho zubu 🥴. Neviem, ci je ok takto fungovať, ale hádam Dr vie, co robí...
@tamtamka26 Ahoj tak ja som chvalabohu toľko nečakala 🫣. Prekonala som samú seba 😁 Po týždni mi ŠTYCHY vybrali a pohoda..už som aj zabudla, že som tam bola.

@esterka54 drzim palce. museli mi to vysekat. ale potom som mala uz pokoj. 🍀
oni daju injekcie a citila som len tlak...