Čo robiť pri častejších extrasystolách?
Ahojte, viem ze je tu strasne vela tychto tem , mam ich pocitane,pisem anonymne lebo nechcem aby to rodina riesila. ..... extrasystoly mavam uz dlhe roky, no bolo ich malo mala som dni ze neboli vobec inokedy cca 5 x za den , no posledny rok sa to zhorsuje ,zaciatkom roka prisiel mesiac kedy som ich mala pravidelne od rana do vecera, najviac vklude pri zatazi nic, potom cez leto bol celkom klud a teraz posledne 2 mesiace zas casto cely den , mala som holter 7 dnovi ale to este v obdobi ked neboli take caste , holter bol v poriadku, mali ste to niekto tiez takto ze sa vam to takto niekedy stupnuje? Je pravda ze som mala aj stresove obdobie no aj ked som vklude tak sa to nemeni, a tiez mavam stuhnutu hrudnu chrbticu, dakujem za vase odpovede, pekny den
@binarypete ano aj ja ich mam velmi vela mne za 7dni nasli 96 000 kom.a to je skoro 12000 denne dali mi betaloc popravde ich uztolko nevnimam ako predtym ale su ked vyskusam tep na ruke tak bucha navyse a cim si to merate alebo ako na zapesti?
@binarypete a vy to ako citite na hrudi take steklenie vybrovanie,lebo ja tak take chvenie steklenie
@anonym_autor 4 mesiace ich citim riadne v auguste som mala holtera mala som 12000 komo.extrasystol denne ano chodim kardiologovi aj dneska idem na ekg tak uvidim ale mne to spustil stres pravd.
@zuzla10 ako dopadlo vysetrenie? A tych 12000 extrasystol ti nameral holter?
@anonym_autor nic moc na ekg su stale extrasystoly este mi vyskusal dat flekainid liek na rytmus ano holter v auguste som mala mam skoro 12%,
@zuzla10 a ako to lekar uzavrel ? Je to v poriadku ? Lebo kazdy tvrdi ze su neskodne a ma ich takmer kazdy🙈 len ono to je tak hnusny pocit
@binarypete ja ich mavam iba v klude , ked nieco robim staci bezna cinnost tak ich nemam , ani pri vyssej fyzickej zatazi ci cviceni, najhorsie su vklude
@binarypete je pravda ze v klude ich clovek citi aj vnima ked nieco robim tak nie ale su tam aj tak. Bojim sa ze nikdy nezmiznu lebo ja sa stoho stresujem 🙈
@binarypete echo som mala v poriadku, len ekg vyhadzuje aj kadeco ine okrem extrasystol. Aj tlak sa mi zvysil odkedy mam extrasystoly a teda tym aj ten stres
@zuzla10 a ako to lekar uzavrel ? Je to v poriadku ? Lebo kazdy tvrdi ze su neskodne a ma ich takmer kazdy🙈 len ono to je tak hnusny pocit
@anonym_autor nic nepovedal ja som sa ho pytala na ablaciu a on povedal ze este vyskusa ten flekainid a uvidi decembri idem zase na ekg tak uvidim
@binarypete ano to je velka pravda,ked si pomyslite ze extrasystoly by nemali ublizit a ked su podchytene liekmi,ono ked sa clovek zamestna je dobre ale su chvile ked nato clovek pomysli.a cas hadam pomoze a opadne ten stres stoho no mne dal teraz ten novy liek a ma vela neziad.ucinkov a uz hed som zacala stoho stresovat ze co ked sa mi nieco stoho stane,je to beh na dlhe trate,viete ja to ma 4mes.ale mozno som to mala aj roky predtym len som si ich neuvedomovala ani nemyslela a teraz
@anonym_autor nic nepovedal ja som sa ho pytala na ablaciu a on povedal ze este vyskusa ten flekainid a uvidi decembri idem zase na ekg tak uvidim
@zuzla10 tak akoze podla lekara je to neskodne ?
@binarypete ano to je velka pravda,ked si pomyslite ze extrasystoly by nemali ublizit a ked su podchytene liekmi,ono ked sa clovek zamestna je dobre ale su chvile ked nato clovek pomysli.a cas hadam pomoze a opadne ten stres stoho no mne dal teraz ten novy liek a ma vela neziad.ucinkov a uz hed som zacala stoho stresovat ze co ked sa mi nieco stoho stane,je to beh na dlhe trate,viete ja to ma 4mes.ale mozno som to mala aj roky predtym len som si ich neuvedomovala ani nemyslela a teraz
@zuzla10 ano ved toto ze by nemali ublizit stale si to hovorim ale ked ono aj tak vedia vystrasit a tak sttasne zneprijemnovat zivot
@anonym_autor nie tu co pisu,ze toma kazdy druhy treti clovek ale urcite nie vtolkom mnozstve,keby sa nestresujeme mozno ich mame menej ja neviem vobec aka je pricina tychto extrasystol
@zuzla10 ved prave toto