Čo robiť s bielym výtokom?
Ahojte chcem sa Vás opýtať stále mám biely výtok nemám žiadne problémy ani zápal bola som u gynekológa on mi povedal že je to normálne ale mňa to už rozčuľuje neviete mi niektorá poradiť čo robiť aby to prešlo ďakujem.
Biely vytok, pokial nesvrbi, nepali, nezapacha a nemas bolesti v podbrusku, je fyziologicky...len niektore zeny ho maju viac. Asi ti nezostava ine, len sa s tym zmierit. Mozes skusit obcas pouzit vaginalny vyplach - ja mam dobre skusenosti s vyplachom Aflovag...aspon pre pocit vacsej cistoty...
súhlasím so zmenou gynekológa!!
Kvasinky-sú hrudkovité, niekedy zapáchajú a svrbia (Canesten)
Bakteriálna vaginóza-výtok je biely, páchne po rybách, žena nemusí cítiť iný diskomfort-lieči sa to antibiotikami, najlepšie lokálnymi-globule.
Nepapaj sladké, obmedziť treba aj mliečne výrobky, skús skôr kyslo-mliečne=acidko, zakysanka, kyslá smotana. Príp. aj obmedziť cestoviny, ryžu, chlieb, pečivo a zemiaky. Všade v tomto je škob, ktorý sa ukladá ako cukor a ak je toho veľa, spôsobuje to problémy.
Najlepšie užívať probiotiká, upravujú flóru na sliznici a v lekárňach dostať aj gély s vit.C, kys.hyalurónovou na úpravu pH a s probiotikami.
ja mam vytok uz viac ako 7 rokov,od prveho porodu.nezapacha,nesvrbi,ale velmi mi vadi nosit intimku 24hodin denne,uz 7 rokov.brala som kade ake atb,cipky na vkladanie,vyplachy,zamrazili mi krcok,nepomohlo nic.tak som teraz zmenila doktora,uvidim,co mi povie nova doktorka...ale lezie mi to strasne na nervy! 😔

zmeniť gynekológa - to by som urobila ja