Čo robíte proti opakujúcim sa mykózam?
ahojte. mam velmi caste mykozy.. nejem ani vela sladkeho, hygienu mam normalnu, nosim bavlnenu bielizen,a mam staleho partnera... no aj napriek tomumam kazdy mesiac mykozu. len co sa z jednej dostanem, mam chvilu pokoj a je tu dalsia.. uz som zufala.. skusala som domacu liecbu aj lekarku, ale stale sa to opakuje. prosim poradte. dakujem
Babule mne velmi ako prevencia ale aj po pohl.styku pomahaju tbl GYNTIMA Vaginálne čapíky probiotica a kupila som si SAFORELLE tiez som tu to niekde na fore vypatrala super gel na umyvanie, ja amvam problem kedze som alergicka na latex po pohl. styku a zvyknem chytit po nom svrbiacku ale v kombinacii s tymito probiotikami+ saforelele umyvacou emulziou sa uz dost dlho drzim bez navstevy gyndy, dokonca sa da s tym aj preliecit 😉 mam oskusane
Brumcaky, antibiotika? V ziadnom pripade. Uzivanie antibiotik ti poskodi crevnu mikrofloru natolko, ze sa narusi rovnovaha a to je presne to, co plesne a huby potrebuju pre svoj rast. Mnoho ludi s tym ma problem, po dobrati ATB im vybehnu mykozy, preto je nutne uzivat pocas liecby ATB aj probiotika, s casovym odstupom. A lokalne masticky a kremy zaberu, ale treba patrat po pricine opakovanych infekcii, clovek so zdravou imunitou ma mykozy iba ojedinele. Riesenim je najdenie priciny, posilnovanie imunity, zmena stravy. Nestaci nejest sladke, je potrebne obmedzit aj cokolvek z bielej muky, mliecne vyrobky (okrem bielych jogurtov ci acidka) a doplnenie enzymov.
presne ako pise martinezko, ja som mala mykozy po dobrati atb a to napriek tomu ze som brala aj probiotika, lekarka hned dala tabletky aj pre partnera a poslala ma na imunologiu, chvala bohu nemavam to pravidelne ale naozaj to suvisi s imunnitou
Ak sa jedna naozaj o candidu, tak v tom pripade ju treba dostat pod kontrolu a nie len lokalne. Candida je sucastou zdravej mikroflory vo formr, kedy nesposobuje problemy, ale ked sa premnozi tak sa dostane do svojej druhej formy a vtedy vyrazi a robi tazkosti. okrem toho co baby spomenuli - velkym protiplesnovym bojovnikom je extrakt z grepovych jadierok - citrovital. najdes v lekarni, kvapky aj kapsule. uzivat treba aspon 2-3t bud 4x denne kapsulu alebo 4x denne 10 kvapiek rozriedenych vo vode. plus podla navodu par kvapiek kvapnut do tekuteho mydla co pouzivas a daj to aj partnerovi. dalej 3x denne probiotika a okrem sladkosti treba obmedzit bielu muku a skroby (zemiaky, ryzu) tym sa candida zivi. vela zeleniny cerstvej aj varenej. este ma napada 2-3 lyzicky kokosoveho oleja denne, nic moc pochutka ale zabera. drzim palce
ahojte, podla mna je urcite dolezita prevencia ja som nikdy nepouzivala intim gely ze na co a po tehotenstve som mala caste zapaly a problemy tak som si kupila intim gel od canestenu odporucila mi ho kamoska a super to je moja skusenost nemusi to zaberat kazdemu
treba sa dolu natriet kokosovym olejom - aj zvnutra (stlmi to palenie a pomaha), dalej pri sprchovani nepouzivaj ziadne mydlo ani pripravky na intimnu hygienu! uplne staci umyt sa teplou vodou (nie prilis horucou ani nie prilis vlaznou - silnejsiou teplou) a taktiez sa dolu neholit ziletkou dohladka, vytvaraju sa male ranky ktore nemusis vidiet ale infekcie si najdu cestu....a pi alchemylkovy caj kazdy den emoticon je to jednoduche ale doktor ti toto vacsinou nepovie a namiesto toho predpisuje o dusu lieky, ked nepomozu jedny vyskusa druhe a takto testuje.....na mne testovali vyse roka kym som sa nenastvala a nezacala zhanat info z inych zdrojov.......a od prirodnych liecitelov emoticon
a taktiez si.treba zlepsit imunitu - na to pomaha Echinacea od HANUS (nie ta pre deti)...pokial bude imunita v poriadku potom ta nebudu trapit opakovane mykozy emoticon vela stastia ti prajem emoticon
@moma80 mycomax sa uz nepredava, viete poradit nejaku nahradu? Dakujem
@katkapetkac je už len na predpis, treba navštíviť lekára... Neviem, či je iná náhrada...

Ahoj, opakovanu mykozu preliecis antibiotikami. Bylinky a domaca lekaren pomaha pri obcasnych ochoreniach. Ale ked velmi chces tak alchemilka cajik na pitie, do lavora si zarob harmancek a vecer sa tam posad na par minut (opakuj kazdy vecer az do vyliecenia) + tenka vrstva Canestenu vzdy po umyti partii. Drzim palce.