Čo sa deje so zdravotnými sestrami a ich správaním?
POsledné roky behám veľa po doktoroch pre seba pre rodinu a posledné dva roky sa stretávam zo šialeným chovaním sestier, zvlaštne mi je, keď je taká zlá situácia v zdravotníctve, že lekári sú v rámci normy, ale kričanie sestry, búchanie dverami, nadávanie ako sa môžu na všetko vykašlať....mám jednu A4 takýchto zážitkov.
Dva krát som sa musela sťažovať, lebo už tam bolo hrubé zanedbanie, povedali mi oba razy, vieme to, sťažujú sa na ňu viacerí ale nemáme sestry.
1.Politiku moc nesledujem, prečo toto politici neriešia?
2. Prečo sestra ostáva na danom mieste, keď je vyhoretá?
JA ROZUMIEM, ŽE ČLOVEK POD TLAKOM SA NECHOVÁ SPRÁVNE, PREČO TAM TÁ SESTRA OSTÁVA?
Keď mi sestry nadávali na systém zdravotníctvo, ja rozrezaná po operácii s infúziou v ruke, vždy soms a spýtala, prečo neodídu, boli ticho,
Prečo neodídu???
Verím, že slepice túto diskusiu nezvrhnú na mám si to vyskúšať a podobne, opakovane sa pýtam, prečo neodídu...Ja ako živnostník pracujúci s celou EÚ tichúčko šúcham nohami a chovám sa proklientsky, aby som zarobila....
Prečo sa toto dovolí sestrám?
Hovorím o nemocnici Agel
o nemocnici statnej
o súkromnej ortopedii
o Mr stredisku
O Cievnej chirurgii
je toho veľmi veľa a nepíšem o nervóznych sestrách a podobne....píšem o hrubom zanedbani, agresívnom chovaní a podobne.
PRIKLAD: Mame operovali obe kolná naraz, po operacii prosila sestru aby ju sprevádzala na záchod, že ma seknuté v krížoch, mala obe kolená otvorené, čerstvo z narkózy, sestra zabuchla dverami, že to zvladne,...Mama prišla na záchod barle popadali, ona so seknutimi krizami a z vyvodom z kolena cikala mimo misu a zbeirala barle a modlila sa aby nepadla. To bol jeden príkjlad aby sme sa chapali.
Mama 2 krat navštívila psychologa lebo mala z toho traumu. Na sestru sa stazovala, ostatne sestry smutno povedali, ze o tom vedia....Primar nic nespravil...
PRECO TA SESTRA NEODIDE???
@anouschka5 osobne by som sa hanbila byť odkázaná na pracovisku na pomer káva, sladkosť = môj vyšší level ochoty 🫣 To je také zmýšľanie z čias komunizmu.... Ja keď, tak donesiem kvety k sviatku, dr. mala 60 rokov, pošlem pohľadnicu na vianoce a ak má zhodou okolností dr. alebo sestra meniny, donesiem im milú knižku citátov. Za tie roky je to vzťah... Kardiologičke som darovala hlinené srdce. A nie, nebolo to ako úplata za protislužbu, bol to dar k sviatku. Lebo sú v práci a ja neuplácam. Ak by niekto nesúhlasil, aj kuriérovi som dala na Mikuláša čokoládu, aj poštárke, niekedy keď volajú vopred opýtam sa, či chce kávu so sebou 😉 Proste ľudí. kt. mám rada a spolu rezonujeme, prečo nie?
Tak asi tu nie su tebou spominane mrochty, ale normalne profesionalne sestry s ludskym pristupom 🙂
@jamimo AJ ja to takto robim aj baliky som poslala ale vzdy PO AKCII ked spravili co bolo treba a mne ostalo v dusi velmi teplo akos a zachovali
Z coho si sokovana, ze pracujem? Ako vies cloveka odsudit , ked ho nepoznas , nepoznas jeho pristup k pacientom, nezazila si moju osetrovatelsku starostlivost tak preco tolko urazok?
JA som nepisala nic o vymyslenej teme 🙂 Domyslela si si to ty. Pisem, ako to standardne vyzera po operacii. A neverila som, ze su ine postupy v iných nemocniciach.
Po narkoze je clovek ako handrova babika, spi... Poprípade sa prebudi na bolest, a posyktne sa mu podla ordinacie vhodna liecba....
Len ... Podla tvojho sposobu komunikacie ... Si clovek urobi nazor...
@fantaghiro21 naozaj si pisala len toto? ahc dievcata toto skusajte na svojom okoli 👎
Tesne po markíze mala ležať a nechať si podloženú musí!!
Ink nepríjemná si ty veľmi.Tu píšeš o sestrách ale sama píšeš ako grobian.
Ak tvoja mama šla tesne po markíze sám n wc ,tal to nemala.Otazla či o tom vedela že nesmie a napriek tomu chcela ísť,alebo nevedela a sestra ju nechala ísť samu.O tom ale pochybujem žeby sestra šla do takého rizika vedome .
@misenka3 ja sa zase pytam co sa stalo s ludmi pacientami. Pracujem v nemocnici a co vsetko zazivame - mnohi by nechapali. Matky , pacienti ktori velakrat ignoruju naordinovanu liecbu lebo niekto znamy bol.lieceny inak. Alebo si vygooglili. Alebo oni.jednoducho nebudu akceptovat liecbu a pod. O urazkach a arogantnom.chovani ani nehovorim. Staznosti na stravu? TO sa ned jest. Co na tom ze ma mat setriacu dietu. Alebo povies matkw ze pred vysetrenim dieta nemoze jest a ona ho laduje pretoze je nervozne dieta to.chcelo
Alebo rozmaznane dieta reve ze.chce behat po chodbe a.my sme im to zakazali pretoze.je v nemocnici. A potom su len vypisovacky po FB aky ''teror'' zazivaju v nemocnici.
raa by som keby sa to enzvrhlo na to kde su aki zli ludia, gro mojho prispevku je preco tie setry neodidu...
sorry za preklepy
@ibatanecnica alebo neprídu na termín a nezavolajú vopred,nezrušia obj
No to by si sa zasa sťažovala prečo tak dlho čakáš na vyšetrenia😀
@ktochytavzite presne. Ale to.uz nikto.nevidi.
A preco sa neobratis na UDZS? Podat stažnost? Vyuzi svoje pravo.Vyuzi ho, ak ti nebola poskytnuta potrebna ose starostlivost spravne
Vylievat si srdiecko na MK,mat spoosb komunikacie ako buran, mysliac si aka si tu frajerka, no ja ti neviem
Neodide lebo nema na vyber. Vystudovala sestru, vzdy robila sestru, nic ine robit nevie a zmena je pre nu natolko zasadna zmena, ze to nespravi. Radsej bude frflat kde to pozna 🤷
A ano, ako sestru ma hneva, ze je vela takychto sestriciek, ktore nerobia svoju pracu z lasky k ludom ale ako nechcenu povinnost 🫤
@libusak ja viem libusak, viem co mi hovoria kamaratky sestry, museli aj zmenit oddelenie pre nevhodne chovanie kolegyn aj ku pacientom, viem co mi hovoria lekari v rodine ...Dakujem , ze si ukazala ako sa chova charakterna sestra a napisala si pravdu, lebo ziadna ostatne, ako bolo povedane su len bludy (vsetci mame vela prace, dolezitu pracu, sme unaveni...) Ale preco ma trpiet pacient lebo ona nema na vyber? V zivote som mala x výmen nazorov s lekarmi, a uplne vzdy to skoncilo slusnym rozhovorom. So sestier (niektorych) sa stalo nieco zvlastne nadradene posilnovane clankami v mediach ako mame malo sestier...a my im to tolerujeme...Ja som zlepsenie po ziadnej staznosti na sestru nezazila, ale keby sa nas stazovala 10 nielen mne suskali do ucha v cakarni alebo an izbe vyzeralo by to inak.
Ja ti úplne rozumiem, tiež sa nad tým často zamýšľam, že kde sa berie to otrasné správanie. Môj kamarát má zubnú kliniku a keďže som nebola spokojná s mojim zubarom, prešla som ku kamošovi. 1x, keď som tam bola, tak som si myslela, že veď ok, sú milí, lebo vedia, že sa poznám s majiteľom. Lenže oni sú milí vždy a na každého, niečo nevídané, potvrdili mi to viacerí, čo tam chodia a aj recenzie na nete. Tak som sa pýtala kamaráta, ako je to možné, že pri takom množstve personálu sa tam nenájde jediná ofrkla sestra ani doktor. On mi na to povedal, že ho to stojí veľa úsilia, držať tú kultúru na takejto úrovni. Veľa školení personálu a veľa kontroly, kým to všetci neprijmú za svoje. Lebo presne sme tu na SK nastavení tak, že tolerujeme to nepekné správanie a potom sa stáva normou. A on si dal za cieľ to zmeniť a chvalabohu sa nu darí.
@akvi vdaka bohu za takych ludi
Hold zacinam chapat, ze to nie je chyba sestier ale nas cize nebudem sa stazovat primarovi ale budem pisat na komoru a na riaditelstvo. Co mi pripomina ze to som spravila v jednej nemocnici na sestru na MR a ked som prisla na MR drzo na mna ocapila hubu ci som spokojna a ja som musela na jej urovni odpovedat, ze ano a dufam, ze sa budu stazovat aj ostatni....smutne je, ze tam ostala a dalej otravuje vzduch
Ja mam pocit ze prispevkov zdravotnikov tuna, ze dlho boli zvyknuti, ze ludia cusia a ked sa nebodaj ozyvaju pacienti, alebo urci hranice tak sestra to berie ako urazky a nadavky...ale ja som rada, ze pacienti povedia sestram svoj nazor (slusne) a otazne je, ci su fakt ti pacienti hrubi alebo sestra hodi navnadu a pacient sa len chyti...lebo ona moze lebo chuda ma toho vela a neviem co
Mna by zaujimalo ci si aj pacienti uvedomuju velakrat svoje arogantne spravanie. Alebo to uz je vsetko v poriadku? To uz sestry musia trpiet? A velakrat to bie je slusne povedany nazor ale arogantny utok. Ako sa ma branit ta sestra? Ci to.uz ona ma strpiet? Co uz je v poriadku?
@autorka som po dvoch operáciách, z toho jedna veľmi ťažká. NIKDY po operácii sa nechodí na wc😃😃😃 zažila som aj odmerane sestry, ale asi mojim vyžarovaním a SPRAVANÍM som zatiaľ nikdy nemala problém 🙂
V prvom rade zmeň správanie hlavne ty,pretože tvoje pomenovania a výrazy nemajú čo v slušnej debate hľadať,hlavne že zakladať diskusiu o ľudskom prístupe a sama sa správas arogantne a používaš dosť nevhodne slova už v úvodnom príspevku,nazvať diskutujúceho,anonymne ženy slepicami,nie si o nič lepšia ako ta sestra čo odmietla tvoju mamu odprevadiť na to wc.
No takto. Nečítam všetky príspevky, je toho veľa. Stretla som sa tiež s veľa zdravotnymi sestrami a teda len o jednej môžem povedať, že je pekne protivná, odkedy ju poznám 😅 Pravidelne a ku každému, čiže žiadny osobný problém, nedávno som spoznala jej susedu, ktorá ju pozná a že ona je taká všeobecne. Proste taký človek, taká povaha. Ale inak mi prišli všetky vždy také neutrálne alebo naopak veľmi milé. Konkrétne v TN na naurologii ležal brat niekoľko týždňov a bol veľmi spokojný. Akože ja verím, že sú aj extrémne trúby sestry, ale taki ľudia sa nájdu v každom odvetví, napríklad aj niektoré učiteľky/učitelia si očividne pomýlili povolanie, ale preto na nich netreba kydať na všetkých.
@misiak7777 autorka otazne?. Bud si ista ze je To pravda To ze ty si neni priamo pri tom neznamena ze to.nie je
@ktochytavzite no mne bolo vytknute, zevraj som pisala o vymyslenej diskusii..:D tak sa idem teda tvarit, ze som to povedala/napísala. Možno aj, ked je tu vela nejasných suvislosti. Autorka v prvm rade nerozumie písanemu textu. Možno ani svoju mamu nechapala, co jej vravela. Len hned vybuchla ako sopka, klapky na usi a nevnimala...
Obávam sa, že autorka aj prehliadla komentar/e, kde som minimalne ja jej dala za pravdu. Vsetko je o cloveku.aj v iných odvetviach....Bohuzial, niektori robia svoje povolanie a pracu s nechutou, vyhorenostou , nenalna ich a to je naozaj problem.
A potom su tu takí, ktorí prskaju jed naokolo a píšu o otrave...
Ako sa vraví, cloveka najviac hneva na iných to, co sam robi....
Takze ten sposob komunikacie musi byt vrchol slusnosti , ucty, moralnych zasad...
@jamimo fantasticky clanok !!! Absolutne ma ani Jedna veta neprekvapuje (mozno by ma nieco prekvapilo , kebyze zijem cely zivot na slovensku a nepoznam zdravotnictvo v zahranici … v svajciarsku napr Doktor poda ruku a predstavi sa … je to taka malickost , ale hned to vyzera inac , na zaplakanie ..)
@jednoduchomaria89 je oceňujem fakt, že pán doktor pomenoval výstižne a pravdivo, nahlas celý Augiášov chliev... A ako vidíme (a nielen v zdravotníctve) stále sa nájde základňa ktorej to zjavne vyhovuje a pokladá za štandard 🤷♀️ A ak sa náhodou Biela vrana ozve, lebo verí, že by sa mohlo konečne niečo zmeniť, vystrnadia ju 🐖 svinským krokom, alebo radšej odíde sama 🤔

nervozne skucala som checla napisat