Čo sa mi stane, keď som zjedla pokazené koleno?
Pekný večer ženy, prosím vás boli sme na oslave v pivovare, kde sme si objednali pečene koleno. Začali sme ho s manželom jesť, boli sme hladní, tak sme sa dotoho pustili, zajedali sme to kyslimi uhorkami zavaraninami a chlebom, no ako mi zmizla chut z uhoriek a napila som sa vody, tak mi prišlo že to koleno nejak divne chuti. Aj konzistencia bola taká az príliš mastná a mazľavá by som povedala. Tak som na to upozornila manžela, nech si tiež dá kúsok a nech to nezaje ničím. Dal mi za pravdu že je to asi pokazené. Potom sme si k tomu tak viac privoňali a naozaj vo vnútri smrdelo. Tak manžel išiel za casnickou, ktorá si stala za tým že koleno je v poriadku, no mne sa to vôbec nezdalo a ani mužovi, samozrejme sme si povedali svoje. Vyriešilo sa to tak že nam to koleno nedalo na účet. Mne ostalo odvtedy zle, nemám síce žiadne problémy -zatiaľ, ani manžel, zjedli sme to pred cca 3-4 hodinami. Prosím vás, čo sa nam môže stať, ak by sa ukazalo že to bolo skazene. Čítala som že sa to môže objaviť aj za týždeň, dokonca neskôr. Bojím sa hlavne o muža, lebo on mal už závažné problémy zo žalúdkom v minulosti. Je aj operovaný na žalúdok. Čítala som aj že z masa môžu byt nebezpečne otravy. Dakujem vám 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼😢😢😢
@agajka22 To by ste sa čudovala. Kolko xy krát sa to stane, hocikde. Aj si prečítajte diskusie koľkým ľuďom sa to stalo hlavne v reštauráciách, ja sama som pracovala v gastronómii, viem že sa to môže stať. Jedlo sme vyreklamovali, neboli sme ani neslušní ani nepríjemní, len sme na to čašníčku upozornili, ze to nie je v poriadku čo nakoniec asi pochopila aj ona keďže nám to nedala zaplatiť a ospravedlnila sa. A ako som už napisala, ja jedavam mäso a viem ako má chutiť. Keby som to možno nezajedala hneď uhorkami a zaváraninou, tak by som si tu chut hneď uvedomila. Takze áno stava sa to, bohužiaľ, veľa reštaurácii skladuje mäso zle, pri zlej teplote, myslia si ze keď je ostatok balenia masových výrobkov Ok, tak bude aj to konkrétne. Bohužiaľ sa stane aj to, ze nie je Ok. Skratka ak by som vedela, ze to mäso nám len nechutilo, ale bolo v poriadku, tak nepoviem ani slovo. Toto bolo mazlave, naťahujúce sa smradľavé mäso.
A to načo chodíte po takýchto zariadeniach? Keď nie je odbyt tak sa predáva všetko staré, a to je potvrdené od kuchárov 👉a ľudia za to platia .... fuj 😂
pre druhykrat radim necitat si o otravach na nete 😀 cloveka to len zbytocne vystresuje a tym si viac poskodis, ako pomozes, beztak uz ked sa stalo, tak to spat nevratis a keby vam aj daco malo byt, tak bude a budes to riesit, az to bude, strachovat a stresovat sa popredu, kym ti nic nie je, je uplne zbytocne 😉
Musím súhlasiť...ja som sa tak otrávila v reštaurácii....pokazeným mäsom v rizote..keďže len to som jedla...a po pár hodinách mi bolo neskutočne zle že som skončila dva krát v noci na pohotovosti
@daniela2202 ja nerozumiem… nečítate že sme boli na oslave ??? Tak sme sa najedli ako ostatní ? To ako čo sme tam mali sedieť o minerálke 5-6 hodín hladní?
@daniela2202 a ešte sa opýtam…vy ste nikdy nejedli v reštaurácii?
Jedla, raz v živote
... a keď som sa dozvedela, že napr. bryndzové halušky zotrú z ostatných nedojedených tanierov, že polievky sú uložené v mrazáku a prihrievajú sa 100x, zeleninu oplachujú z cudzích tanierov....tak ja už do restaurantu nevstúpim👎
@daniela2202 Tak to neviem kde ste jedli, ale to sú dobre blbosti čo píšete. To keby niekto takto robil tak by mal hneď hygienu na krku. Závisí aj od reštaurácie. Ale s týmto som sa nikdy nestretla a to som v gastronómii robila ako píšem. Nuž ale pokaziť sa niečo môže, nemusia to vedieť, ale treba na to vždy upozorniť. Jasne že s inými rizikami treba počítať keď je leto a stravujete sa v niekde v bufete, alebo niekde, kde majú jedlo vyložene von dlhší čas ako napr. Švédske stoly. Ale nemalo by sa to stavať, no myslím si že to čo ste napísali vy tak preháňate
A ako sa cítite? Je to v poriadku?
@dominikak4 muž bohužiaľ vracal a bolel ho žalúdok. Tak je na sucharoch aktuálne. Ja nič klop klop. Čiže určite s tým kolenom niečo bolo. Deň na to nejedol nič take čo by mu spôsobovalo problémy. Čiže jedine to koleno. :(
dajte si spraviť rozbor stolice, alebo výter u lekára (obaja) - pre istotu.

@kitycat Tak prosím vás, myslite si, že neviem rozlíšiť či je mäso pokazené alebo nie? Asi keď to cítili dvaja ľudia, potom som to dala aj manželovemu kamarátovi nech si k tomu privonia a sám potvrdil tiež že to nebude v poriadku. Proste to mäso smrdelo. Nuž všimli sme si to až neskôr. Viem ako chuti pečene koleno a takto chutiť nemá.