icon

Čo si myslíte o plastických operáciách?

mesiacikluna
8. jún 2023

Za predpokladu, že nezájde človek do extremov a vyzerá to prirodzene, že by ste no na prvý kuk nepoznali 🙂

Strana
z2
sandyan
8. jún 2023

Moj nazor je,ze ked sa bude citit zena krajsie a sebavedomejsie preco nie? Koniec koncov je to kazdeho vec co si robi s telom 🙂

gejb
8. jún 2023

@mesiacikluna každého vec, či je to vidno alebo nie...

trema
8. jún 2023

Ja som rada, ze je tu taka moznost, ak ma niekto zo seba traumu (napr. odstavajuce usi, velky nos, ziadne prsia) da sa to aj takto vyriesit. Aj ja mam plastiku 🙂

zuzubb007
8. jún 2023

Ja to poznam vzdy aj ked si da niekto spravit 2jky prsia ci nos ci jemne pery, ale mam to na haku staram sa o seba do druhych ma nic takze tolko k tomu

kvetinka75
8. jún 2023

mne je jedno kto si čo spraví so sebou a kam investuje svoje peniaze

basulaak
8. jún 2023

@mesiacikluna ja som za vsetkymi desiatimi, sama odkladam a chystam sa 👍

jana_eyre_2
8. jún 2023

Myslím že je super čo medicína dokáže, koľko zničených tvári, či časti tiel dokázala plastika upraviť aby sa človek cítil normalnejsie.. na to sa zabúda, prečo plastické operácie vlastne vznikli, nie kvôli zdokonaleniu človeka, ale kvôli reálnej pomoci.. samozrejme, skrášľovacie procedúry tu sú a mám na nich pozitívny názor ak niekomu pomôžu v sebavedomi, nemám preco na to hľadiet negatívne.. je to každého vec, ja by som to asi nedokázala absolvovať, pokiaľ by som nemusela..

avšak ak niekto začne byť na plastikach závislý a preháňa to s nimi, skôr si myslím že by sa mal zamerať na svoju psychiku.. keď vidím ako niektorí ľudia dokážu úplne pokaziť svoj vzhľad (napr ten živý Ken čo je teraz žena) tak mi je ich úprimne ľúto... Ako vnútorné musia trpieť že to dokážu urobiť vlastnému telu? Ale aj tu si myslím, že to je ich vec..

loldi2
8. jún 2023

Presne ako píšeš, ak to ešte pôsobí celkom prirodzene a niekto si nedá trebárs napichať pery ako káčer alebo spraviť F-ká prsia, tak je to v pohode. Ak to tej žene pomôže zvýšiť sebavedomie, tak v tomto prípade som asi za. 🙂

sellycka13
8. jún 2023

@mesiacikluna že keď bez toho vie žiť bez komplexov načo si chémiu dávať zbytočne do tela (anestezu alebo botox) ja zo zdravotného hľadiska by som to čo sa týka chemického bordelu a zbytočných zásahov do tela nikdy nepodstúpila

syslik81
8. jún 2023

kazdeho osobna vec .. ak to nieje na prvy pohlad ni vidiet tak zrejme majitelka plastiky si mysli o tom len pozitivum .. su ludia co by chceli ale zial nemaju na to a tak tisko zavidia a dufaju a potom ludia co nevedia co so sebou a maju ich viac ako treba .. a tiez ludia co radsej prirodzenost ... najdolezitejsie je byt sam so sebou spokojny a zit tak aby si a stare kolena nelutovala ..

mirko84
8. jún 2023

Ze na to, ako sa zeny ohanaju terminami ako "inner beauty" a "great personality" a "less crazy than average" maju plasticki chirurgovia prekvapivo preplnene kalendare

lavender94
8. jún 2023

@mirko84 ešte som teda nezažila, že by sa týmto ženy oháňali. Je to logicke, že chceme vyzdvihnúť aj svoje vnútro, ale co to má spoločné s krásou a úpravami na danom človeku? Keď mi vadí veľký nos, tak mi proste vadí bez ohľadu na to, či som empatická, vtipná a pozorná.

babulkomale
8. jún 2023

@mesiacikluna rozlisujem medzi opravami pokazeneho a "skraslovanim".
Horne viecka keby mi padali ako anglickemu farbiarovi, si dam urobit, alebo v spodnych tie tukove valce keby som mala.
Nos po nehode, jasne, prsia po rakovine ano.
Ale ked mam zdrave telo a mala by som ho tendenciu "vylepsovat", velmi rychlo si dam po prstoch.
Vyzera to strasne.

suge
8. jún 2023

Ľudia sa zväčša dávajú plastickým chirurgom upravovať kvôli tomu, aby bola tá zmena aj vidieť. Výsledkom je fakt, že to väčšinou vyzerá neprirodzene. Alebo neviem, asi mám priveľmi kritické oči.🙄😄

lelelienka
8. jún 2023

Ja by som sa napriklad dobrovolne nedala kvoli nejakym vylepseniam operovat. Ak niekto chce, je to len jeho vec, ja mam ine priority ako vonkajsiu “krasu” - a uvodzovky preto, lebo je velmi diskutabilne, ci je to vobec krasne.

A jeden taky pribeh na zamyslenie…V nemocnici som stretla jednu zienku, mlada mamina, isli jej odstranovat hrcku na prsniku o ktorej tvrdila, ze je nezhubna, hoci biopsiu jej nerobili, tak neviem ako to mohla vediet. No ale ona uz od zaciatku nehovorila o nicom inom ako o implantatoch, ked “tuto somarinu vybavi”. Nechapala som 🤷‍♀️ A potom prisla obviazana po zakroku a zahlasila, ze dokelu, ked vybratie tej malej hrcky takto boli, tak to neviem ako dam tu plastiku, no ale ved pre krasu sa trpi, hehe haha. Ziadna pokora, ze by jej trebars stacilo ked histologia dobre dopadne, ziadne ze by si vazila svoje telo, nuz, kazdy ma ine priority…a pre niekoho je to zial len ten obal.

ankare
8. jún 2023

@mesiacikluna ja som proti. Treba sa prezentovať prirodzenou krásou, nie umelinou. Na čo sa robiť na niekoho, kým nie som? Radšej budem škaredá, ale prirodzená, než smiešna a umelá. Som, aká som, netreba sa do toho starať.
Švagriná má silikóny a teraz jej diagnostikovali rakovinu prsníka. 😔 Viem, mohla ochorieť aj bez implantátov, ale na čo aj takto provokovať osud?

jana_eyre_2
8. jún 2023

@lelelienka
@ankare niektorym ženám len vďaka plastike sa prinavrátia prsia, keď o ne prídu kvôli rakovine prsníkov.. nevravte mi že by ste nepochopili ženu ktorá príde o jeden či oba prsníky, alebo bradavky že chce naspäť svoje telo..

lilope
8. jún 2023

@mesiacikluna nemám proti nim nič za podmienok, ktoré si napísala. Teda aj keď je to vidno, tak mi to absolútne neprekáža. Prekáža mi extrém, a to napr. keď si dá žena 1000 ml implantáty, že má prsia väčšie než hlavu, čo je už aj riziko pre jej zdravie. Doktorovi, ktorý urobí takúto operáciu by som odobrala licenciu. Keď už ten pacient je hlúpy, nech aspoň nie je doktor, ktorý mu taký zákrok vykoná. Alebo obrie implantáty v zadku či zákroky ako rohy, odstránenie nosa alebo tetovanie očného bielka.
Operáciám na zlepšenke kvality života naopak fandím.

pralinka25
8. jún 2023

ja neviem. na jednej strane si myslim ze niekomu to naozaj pomoze (tym nemyslim ze by bol predtym ohava) je vela pripadov kedy si myslim ze je to pomoc. minimalne na urcitu dobu.
ale ja ked sledujem mnohe zname osobnosti tak vekom sa tie plastiky ukazuju ako obrovsky preslap a to verim ze mali vychyrenych chirurgov. mam pocit ze na chvilu to urobi dobry vzhlad a potom si to vyberie dan aj s urokami. myslim si ze je to casom skratka vzdy vidiet.

sandrasstini
8. jún 2023

S mierou a vkusom som za. Zial cim dalej tym viac vidim na uliciach pripady kedy ti uz s mierou a vkusom nema nic.osobne poznam jednu kocku ktora bola pekna zena, ma obrie nove prsia, napuchnute pery ladia k prsiam a vyplne a uprimne vyzera zle a napriek tomu v tom pokracuje.
Staci sa prejst centrom mesta a naozaj sa neprestavam divit, ale pozriem sa a je mi to jedno, je to ich tvar telo, len si poviem sandra do buducna hlavne s mierou 😀

h2
8. jún 2023

@lelelienka
@ankare Baby, buďte radi, zrejme ste prirodzene pekné, keď si neviete predstaviť, že niekto má taký problém, že ho rieši plastikou. Lebo to nie je len o tom, že niekto, kto vyzerá normálne, chce vyzerať ešte viac super, preto si svoje normálne pery nechá zväčšiť na bizardne veľké, alebo svoje trojky prsia na päťky. Často tie ženy riešia problém, ktorý reálne majú. A nie len vylepšujú to, čo už na nich aj tak pekné je. Ja napríklad plastiku nemám, ani sa nechystám. Ale moja sestra má dve, ešte ako 18 ročná si dala robiť nos, lebo mala orlí (s hrbom na koreni nosa). Neskôr si dávala robiť viečka, skôr z praktických dôvodov, než z estetických. A pritom som moju sestru vždy považovala za oveľa krajšiu, ako ja, čo sa operovať nechystám. (Hoci možno v budúcnosti tie viečka čakajú aj mňa, tak možno svoje rozhodnutie neísť na plastiku budem musieť prehodnotiť).

lelelienka
8. jún 2023

@jana_eyre_2 samozrejme, ale toto je nieco celkom ine ako plastika z rozmaru, o ktorych je tema, citaj na co reagujes….

lelelienka
8. jún 2023

@h2 som uplne normalna, nikdy som si o sebe nemyslela, ze som nejaka krasavica a urcite by bolo co vylepsovat 😉 Ale na co? Svoje hodnoty vidim v inom. A co je vlastne krasa? To, co tak oznaci modny casopis? Alebo suseda? To je vec cisto individualna. Aj s krivym ci velkym nosom sa da byt uspesnym, zober si taku Adelu, uspech dosiahla i tak, nepotrebuje si liecit komlexy plastikou. A takych ludi je plno, jednoducho beru telo, ktore dostali. Ine je samozrejme, ak by tam bol zdravotny dovod.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
h2
8. jún 2023

@lelelienka No veď to je práve to, že pokiaľ vyzeráme "normálne", tak neriešime. Moja sestra mala napríklad ten nos horší, než Adela. Ja mám tiež veľký nos, ale neriešim, lebo je ešte v rámci normy. Ale ak by som mala mať nejakú abnormalitu, tak by som to asi riešila.

angelous1991
8. jún 2023

Ja sama mám plastiku a podľa mňa sa nemám za čo hanbiť . Pretože som bola len na úprave po ktorej sa cítim lepšie aj mám ľahší život teraz a cítim sa úplne fantasticky . Keď sú plastiky vkusne a nenapadne prečo nie .

jana_eyre_2
8. jún 2023

@lelelienka reagujem na tému "čo si myslíte o plastických operáciách?" Myslíš, že ide o nejaký iný zákrok ak sa telo operuje kvoli akejkoľvek chorobe/úrazu kvôli ktorému človek o niečo príde alebo má zdeformované? Ja čítam celkom dobre 😉

viestta
8. jún 2023

Treba rozlisovat rekonstrukcu chirurgiu a esteticku chirurgiu. Obidve su "plastiky". To ako za prve. Za druhe, je na kazdeho rozhodnuti ci nejaky esteticky zakrok podstupi alebo nie. Je si vedomy aj prinosov aj rizik a ma sa kazdy rozhodnut sam. Mna osobne sa to vobec netyka.
(Pre tie, ktore o tom ani netusia, su tisicky zien, ktore podstupili "plastiku" po ablacii prsnikov. Su ludia, ktorym "plastika" poskytla moznost zit plnohodnotny zivot. Aj tych budeme sudit? Ci len tie, tych, ktori sa nejakym sposobom nechali vylepsit pre svoj dobry pocit?)

lelelienka
8. jún 2023

@jana_eyre_2 no z otazky autorky jasne vyplyva, ze myslela esteticke plasticke operacie kvoli vylepseniam, ale nevadi 😉

mesiacikluna
autor
8. jún 2023

áno jednalo sa o estetiku 🙂

Strana
z2