Čo spôsobuje červené flaky na krku a hrudi?
Ahojte, uz dlhsie sa mi vyskytuju taketo cervene flaky po hrudi, niesu ohraničene, vzdy su "usporiadane" niejako inak, nesvrbia, nepália, objavia sa a potom zmiznú. Niekedy tyzden nič, potom napriklad dva dni po sebe ich mávam a potom znova nič. Stretol sa s tym niekto? Dakujem za rady 🙂

Muž má histaminovu intoleranciu plus ekzém a má to podobné ale teda jeho to aj dosť svrbi
sledujes si co zjes? nemenili ste avivaz alebo gel na pranie?
@gelato420 môžu byť aj pri autoimunitnom ochorení
@zmrzlinka8 konkretne?
@gelato420 mám hepatologickú diagnózu, ale aj podozrenie na iné autoimunitné, len na tie ešte nespĺňam všetky kritériá, takže ťažko ti presne povedať. mňa tie fľaky nesvrbia, robia sa a miznú
@gelato420 vlastne sa objavujú presne tak ako ty popisujes
Môže byť aj rosacea
@zmrzlinka8 a ale je to nepotvrdené ochorenie?
@dobryden dve ochorenia mám potvrdené. ďalšie ešte zatiaľ sa neprejavilo úplne, iba čiastočne
@zmrzlinka8 to mi je luto,smad sa ri nepotvrdí,
Mne sa robí na bicepse červená mapa, už od detstva (30 rokov to pozorujem) vždy keď sa zahrejem (slnko, šport, horúci kúpeľ, príliš vysoké teploty vonku). Nebolí to, nepáli, nesvrbí, len to sčervenie a potom to zmizne. Kožná spomínala že sa asi jedná o jednu chorobu ale nechcela mi povedať o akú kým ma neuvidí a nespresním jej info. Tak som zvedavá. Vám niečo zistili?
Muž má histaminovu intoleranciu plus ekzém a má to podobné ale teda jeho to aj dosť svrbi
@veronika2316 ahoj, prosím ta, ako to riešite u muža? Môj muž má takéto fľaky, tiež na týchto miestach, plus ekzém na viacerých častiach tela a extrémne to svrbí. Termín k imuno ma až v decembri, ku kožnej o 3 tyzdne... Ekzém niečím natiera? Ďakujem za rady
@veronika2316 ahoj, prosím ta, ako to riešite u muža? Môj muž má takéto fľaky, tiež na týchto miestach, plus ekzém na viacerých častiach tela a extrémne to svrbí. Termín k imuno ma až v decembri, ku kožnej o 3 tyzdne... Ekzém niečím natiera? Ďakujem za rady
@ja1985 tak on sa stále niečím natiera ale už skôr len také klasické krémy na premastovanie lebo aj tak mu nič nepomáhalo...viem že mával aj locoid a lipobase ale momentálne už len nejaké obyčajne dáva

To vyzerá ako nejaká alergia alebo ekzém