icon

Čo spôsobuje červené flaky na krku a hrudi?

gelato420
5. mar 2025

Ahojte, uz dlhsie sa mi vyskytuju taketo cervene flaky po hrudi, niesu ohraničene, vzdy su "usporiadane" niejako inak, nesvrbia, nepália, objavia sa a potom zmiznú. Niekedy tyzden nič, potom napriklad dva dni po sebe ich mávam a potom znova nič. Stretol sa s tym niekto? Dakujem za rady 🙂

Čo spôsobuje červené flaky na krku a hrudi?Čo spôsobuje červené flaky na krku a hrudi?
veronika2316
5. mar 2025

To vyzerá ako nejaká alergia alebo ekzém

veronika2316
5. mar 2025

Muž má histaminovu intoleranciu plus ekzém a má to podobné ale teda jeho to aj dosť svrbi

flientica
5. mar 2025

sledujes si co zjes? nemenili ste avivaz alebo gel na pranie?

althejka
5. mar 2025

@gelato420 histamin som takto ja zistila intoleranciu, mam pri nich aj obcas naval tepla.alebo iba svrbia. Pridu a zmiznu. V zavislosti od potravin.

zmrzlinka8
5. mar 2025

@gelato420 môžu byť aj pri autoimunitnom ochorení

gelato420
autor
5. mar 2025

@zmrzlinka8 konkretne?

zmrzlinka8
5. mar 2025

@gelato420 mám hepatologickú diagnózu, ale aj podozrenie na iné autoimunitné, len na tie ešte nespĺňam všetky kritériá, takže ťažko ti presne povedať. mňa tie fľaky nesvrbia, robia sa a miznú

zmrzlinka8
5. mar 2025

@gelato420 vlastne sa objavujú presne tak ako ty popisujes

marcellka32
5. mar 2025

Môže byť aj rosacea

zabka79
5. mar 2025

@gelato420 vyzera to ako histaminova intolerancia

dobryden
5. mar 2025

@zmrzlinka8 a ale je to nepotvrdené ochorenie?

zmrzlinka8
5. mar 2025

@dobryden dve ochorenia mám potvrdené. ďalšie ešte zatiaľ sa neprejavilo úplne, iba čiastočne

dobryden
6. mar 2025

@zmrzlinka8 to mi je luto,smad sa ri nepotvrdí,

sisamisaaa
7. aug 2025

Mne sa robí na bicepse červená mapa, už od detstva (30 rokov to pozorujem) vždy keď sa zahrejem (slnko, šport, horúci kúpeľ, príliš vysoké teploty vonku). Nebolí to, nepáli, nesvrbí, len to sčervenie a potom to zmizne. Kožná spomínala že sa asi jedná o jednu chorobu ale nechcela mi povedať o akú kým ma neuvidí a nespresním jej info. Tak som zvedavá. Vám niečo zistili?

ja1985
3. sep 2025
@veronika2316

Muž má histaminovu intoleranciu plus ekzém a má to podobné ale teda jeho to aj dosť svrbi

@veronika2316 ahoj, prosím ta, ako to riešite u muža? Môj muž má takéto fľaky, tiež na týchto miestach, plus ekzém na viacerých častiach tela a extrémne to svrbí. Termín k imuno ma až v decembri, ku kožnej o 3 tyzdne... Ekzém niečím natiera? Ďakujem za rady

veronika2316
9. sep 2025
@ja1985

@veronika2316 ahoj, prosím ta, ako to riešite u muža? Môj muž má takéto fľaky, tiež na týchto miestach, plus ekzém na viacerých častiach tela a extrémne to svrbí. Termín k imuno ma až v decembri, ku kožnej o 3 tyzdne... Ekzém niečím natiera? Ďakujem za rady

@ja1985 tak on sa stále niečím natiera ale už skôr len také klasické krémy na premastovanie lebo aj tak mu nič nepomáhalo...viem že mával aj locoid a lipobase ale momentálne už len nejaké obyčajne dáva