Čo spôsobuje červené fľaky na nohách?
Ahojte,
Potrebujem poradiť. Na oboch nohách mám už niekoľko týždňov fľaky, nesvrbia ale všimla som si, že zmenili veľkosť.
Čo to môže byt? Čítala som že alergia, zápal alebo Petechie… mal niekto s týmto skúsenosť?

mne to pride ako petechie
@berenika39 lekárka to ešte nevidela, nemala som kedy ísť a popravde som to doteraz neriešila lebo som myslela, že je to z podráždenia kože po holení alebo alergia. No dnes som na to pozerala a tie fľaky sa zmenili.
@mamkatramka asi by som necakala a isla by som k lekarke.
na odber krvi treba ísť.
@mamkatramka ak by to boli petechie, tak tie sa casom stratia..ako modrina...mne mizla modrina aj pri ochoreni krvi, tipujem to na nieco ine
potrebujem dalšie info
Svrbí to? Bolí to? Môže to byť po kontakte s niečím?
Je to len na jenom mieste, alebo pribúdajú ďalšie?
Máš nejaké nové lieky, infekcie, alergie?
Suché/mokvajúce?
Ak chceš napíš mi odpovede na mail alebo tu (tu ale nie som pravidlene), možno bude stačiť Fenystil krém z lekárne
@drnarovinu nesvrbí, nebolí. Pochybujem že sú po kontakte s niečím. Menia veľkosť a miesto, pretože keď som pozerala fotku spred dvoch týždňov, tak na niektorých miestach neboli poprípade vyzerajú červenšie. Dosť ľahko sa mi robia aj modriny. Neberiem žiadne lieky ani nemám diagnostikovanú alergiu. Tieto fľaky sú suché.
@mamkatramka modriny ci taketo flaky nomralne, nie su, toboz ked nemiznu, treba skontrolovat krv, pricin moze byt velmi vela drzim palce
@balerina2025 ďakujem, ideme dnes na pohotovosť, tak dúfam že to nebude nič závažné. Pozerala som si aj fotky na porovnanie, ktoré som fotila pred dvoma týždňami a na jednej nohe to vyzerá horšie.
@mamkatramka napis potom, drzim palce. zaujima co to je. mozno sa poucime viaceri.
@mamkatramka ako si dopadla
To prvé vyzerá aj ako makula pri borelióze, to druhé ako petechie. Nemala si kliešťa?
@mamkatramka mne to pride ako petechie v kombinacii s modrinami by som jednoznacne trvala na vysetreni krvi mijmu synovi sa robili po prekonanej chripke v kombinacii s mononukleozou ale len na usniciach nikde inde mala som z toho stres vyšetrili mu krv a mal znizenu tvorbu krvnych doštičiek po prekonaní infektov uz to ma po mesiaci v norme a prestali sa tvorit
Nechcem strasit ale chod na rozsireny odber krvi.
@priscilla07 nie, nemala
Dnes som pozerala nohy a postupne to bledne. Ale budem to v priebehu týždňa konzultovať s doktorkou. Ďakujem, potom napíšem čo to bolo 🙂
Dnes som pozerala nohy a postupne to bledne. Ale budem to v priebehu týždňa konzultovať s doktorkou. Ďakujem, potom napíšem čo to bolo 🙂
@mamkatramka ahoj ešte to máš? Mne sa spravilo na líci podobne a vyzerá to tak isto.Zmizlo to samé?
@balerina2025 ďakujem, ideme dnes na pohotovosť, tak dúfam že to nebude nič závažné. Pozerala som si aj fotky na porovnanie, ktoré som fotila pred dvoma týždňami a na jednej nohe to vyzerá horšie.
@mamkatramka ako si dopadla
Dávala som si robiť samotesty - krvný obraz a zrážanie krvi a to bolo v norme, jedine som mala mierne zvýšené crp a ASLO (v čase odberu som bola trochu nachladená),. Na kožnom mi to pozrela, vravela doktorka, že ekzém, dala mi na to mastičku. Tá mi pomohla, fľaky už relatívne zmizli, síce sa niekde urobí nový fľak ale ina malý. Doktorka ma tiež poslala k zubárovi, na ORL, pretože tie samotné fľaky sú len znakom toho, že sa v tele niečo deje. Na ORL som mala výsledky v poriadku a v júni idem k zubárovi poriešiť si zuby, pretože sa mi nedávno rozpadli dve blomby a urobili kazy.
Dávala som si robiť samotesty - krvný obraz a zrážanie krvi a to bolo v norme, jedine som mala mierne zvýšené crp a ASLO (v čase odberu som bola trochu nachladená),. Na kožnom mi to pozrela, vravela doktorka, že ekzém, dala mi na to mastičku. Tá mi pomohla, fľaky už relatívne zmizli, síce sa niekde urobí nový fľak ale ina malý. Doktorka ma tiež poslala k zubárovi, na ORL, pretože tie samotné fľaky sú len znakom toho, že sa v tele niečo deje. Na ORL som mala výsledky v poriadku a v júni idem k zubárovi poriešiť si zuby, pretože sa mi nedávno rozpadli dve blomby a urobili kazy.
@mamkatramka ahoj,môžem sa spytat ,aku masticku si dostala na to ?
@mamkatramka hej zuby su skryta hrozba na vsetko, to ludia vobec nevedia, ak sa hlavne bavime o mrtvom zube. a crp si mala ake? robili?
@mamkatramka ahoj,môžem sa spytat ,aku masticku si dostala na to ?
@klaudia86l fucicort, na predpis je tuším
@mamkatramka hej zuby su skryta hrozba na vsetko, to ludia vobec nevedia, ak sa hlavne bavime o mrtvom zube. a crp si mala ake? robili?
@balerina2025 crp bolo 8,8 a potom mi kleslo na 5 keď som mala priebeh choroby najsilnejší a ASLO som mala 316, ale vraj to môže byt ešte takto zvýšené po chorobe (v decembri som mala angínu)
@balerina2025 crp bolo 8,8 a potom mi kleslo na 5 keď som mala priebeh choroby najsilnejší a ASLO som mala 316, ale vraj to môže byt ešte takto zvýšené po chorobe (v decembri som mala angínu)
@mamkatramka prajem skore uzdravenie
@mamkatramka to nemusela byt teda angina, mohla to buy mononukleoza...skus testy na tp
@mamkatramka to nemusela byt teda angina, mohla to buy mononukleoza...skus testy na tp
@katrin21 ďakujem, pozriem sa na to

Co na to říkal lékař? Jakou máš diagnozu?