icon

Čo spôsobuje červené fľaky na nohách?

mamkatramka
17. apr 2025

Ahojte,

Potrebujem poradiť. Na oboch nohách mám už niekoľko týždňov fľaky, nesvrbia ale všimla som si, že zmenili veľkosť.

Čo to môže byt? Čítala som že alergia, zápal alebo Petechie… mal niekto s týmto skúsenosť?

Čo spôsobuje červené fľaky na nohách?Čo spôsobuje červené fľaky na nohách?
berenika39
17. apr 2025

Co na to říkal lékař? Jakou máš diagnozu?

balerina2025
17. apr 2025

mne to pride ako petechie

mamkatramka
autor
17. apr 2025

@berenika39 lekárka to ešte nevidela, nemala som kedy ísť a popravde som to doteraz neriešila lebo som myslela, že je to z podráždenia kože po holení alebo alergia. No dnes som na to pozerala a tie fľaky sa zmenili.

balerina2025
17. apr 2025

@mamkatramka asi by som necakala a isla by som k lekarke.

alickapusinka
17. apr 2025

na odber krvi treba ísť.

msnesquik
17. apr 2025

@mamkatramka ak by to boli petechie, tak tie sa casom stratia..ako modrina...mne mizla modrina aj pri ochoreni krvi, tipujem to na nieco ine

drnarovinu
18. apr 2025

potrebujem dalšie info
Svrbí to? Bolí to? Môže to byť po kontakte s niečím?
Je to len na jenom mieste, alebo pribúdajú ďalšie?
Máš nejaké nové lieky, infekcie, alergie?
Suché/mokvajúce?
Ak chceš napíš mi odpovede na mail alebo tu (tu ale nie som pravidlene), možno bude stačiť Fenystil krém z lekárne

mamkatramka
autor
18. apr 2025

@drnarovinu nesvrbí, nebolí. Pochybujem že sú po kontakte s niečím. Menia veľkosť a miesto, pretože keď som pozerala fotku spred dvoch týždňov, tak na niektorých miestach neboli poprípade vyzerajú červenšie. Dosť ľahko sa mi robia aj modriny. Neberiem žiadne lieky ani nemám diagnostikovanú alergiu. Tieto fľaky sú suché.

balerina2025
18. apr 2025

@mamkatramka modriny ci taketo flaky nomralne, nie su, toboz ked nemiznu, treba skontrolovat krv, pricin moze byt velmi vela drzim palce

mamkatramka
autor
18. apr 2025

@balerina2025 ďakujem, ideme dnes na pohotovosť, tak dúfam že to nebude nič závažné. Pozerala som si aj fotky na porovnanie, ktoré som fotila pred dvoma týždňami a na jednej nohe to vyzerá horšie.

balerina2025
18. apr 2025

@mamkatramka napis potom, drzim palce. zaujima co to je. mozno sa poucime viaceri.

balerina2025
18. apr 2025

@mamkatramka ako si dopadla

priscilla07
19. apr 2025

To prvé vyzerá aj ako makula pri borelióze, to druhé ako petechie. Nemala si kliešťa?

kaciato
20. apr 2025

@mamkatramka mne to pride ako petechie v kombinacii s modrinami by som jednoznacne trvala na vysetreni krvi mijmu synovi sa robili po prekonanej chripke v kombinacii s mononukleozou ale len na usniciach nikde inde mala som z toho stres vyšetrili mu krv a mal znizenu tvorbu krvnych doštičiek po prekonaní infektov uz to ma po mesiaci v norme a prestali sa tvorit

katrin21
20. apr 2025

Nechcem strasit ale chod na rozsireny odber krvi.

mamkatramka
autor
20. apr 2025

@priscilla07 nie, nemala

mamkatramka
autor
20. apr 2025

Dnes som pozerala nohy a postupne to bledne. Ale budem to v priebehu týždňa konzultovať s doktorkou. Ďakujem, potom napíšem čo to bolo 🙂

lienka2407
10. máj 2025
@mamkatramka

Dnes som pozerala nohy a postupne to bledne. Ale budem to v priebehu týždňa konzultovať s doktorkou. Ďakujem, potom napíšem čo to bolo 🙂

@mamkatramka ahoj ešte to máš? Mne sa spravilo na líci podobne a vyzerá to tak isto.Zmizlo to samé?

balerina2025
10. máj 2025
@mamkatramka

@balerina2025 ďakujem, ideme dnes na pohotovosť, tak dúfam že to nebude nič závažné. Pozerala som si aj fotky na porovnanie, ktoré som fotila pred dvoma týždňami a na jednej nohe to vyzerá horšie.

@mamkatramka ako si dopadla

mamkatramka
autor
20. máj 2025

Dávala som si robiť samotesty - krvný obraz a zrážanie krvi a to bolo v norme, jedine som mala mierne zvýšené crp a ASLO (v čase odberu som bola trochu nachladená),. Na kožnom mi to pozrela, vravela doktorka, že ekzém, dala mi na to mastičku. Tá mi pomohla, fľaky už relatívne zmizli, síce sa niekde urobí nový fľak ale ina malý. Doktorka ma tiež poslala k zubárovi, na ORL, pretože tie samotné fľaky sú len znakom toho, že sa v tele niečo deje. Na ORL som mala výsledky v poriadku a v júni idem k zubárovi poriešiť si zuby, pretože sa mi nedávno rozpadli dve blomby a urobili kazy.

klaudia86l
20. máj 2025
@mamkatramka

Dávala som si robiť samotesty - krvný obraz a zrážanie krvi a to bolo v norme, jedine som mala mierne zvýšené crp a ASLO (v čase odberu som bola trochu nachladená),. Na kožnom mi to pozrela, vravela doktorka, že ekzém, dala mi na to mastičku. Tá mi pomohla, fľaky už relatívne zmizli, síce sa niekde urobí nový fľak ale ina malý. Doktorka ma tiež poslala k zubárovi, na ORL, pretože tie samotné fľaky sú len znakom toho, že sa v tele niečo deje. Na ORL som mala výsledky v poriadku a v júni idem k zubárovi poriešiť si zuby, pretože sa mi nedávno rozpadli dve blomby a urobili kazy.

@mamkatramka ahoj,môžem sa spytat ,aku masticku si dostala na to ?

balerina2025
21. máj 2025
@mamkatramka

@mamkatramka hej zuby su skryta hrozba na vsetko, to ludia vobec nevedia, ak sa hlavne bavime o mrtvom zube. a crp si mala ake? robili?

mamkatramka
autor
21. máj 2025
@klaudia86l

@mamkatramka ahoj,môžem sa spytat ,aku masticku si dostala na to ?

@klaudia86l fucicort, na predpis je tuším

mamkatramka
autor
21. máj 2025
@balerina2025

@mamkatramka hej zuby su skryta hrozba na vsetko, to ludia vobec nevedia, ak sa hlavne bavime o mrtvom zube. a crp si mala ake? robili?

@balerina2025 crp bolo 8,8 a potom mi kleslo na 5 keď som mala priebeh choroby najsilnejší a ASLO som mala 316, ale vraj to môže byt ešte takto zvýšené po chorobe (v decembri som mala angínu)

balerina2025
21. máj 2025
@mamkatramka

@balerina2025 crp bolo 8,8 a potom mi kleslo na 5 keď som mala priebeh choroby najsilnejší a ASLO som mala 316, ale vraj to môže byt ešte takto zvýšené po chorobe (v decembri som mala angínu)

@mamkatramka prajem skore uzdravenie

katrin21
23. máj 2025
@mamkatramka

@mamkatramka to nemusela byt teda angina, mohla to buy mononukleoza...skus testy na tp

mamkatramka
autor
24. máj 2025
@katrin21

@mamkatramka to nemusela byt teda angina, mohla to buy mononukleoza...skus testy na tp

@katrin21 ďakujem, pozriem sa na to