icon

Čo ste jedli 7 dní pred kolonoskopiou?

8. nov 2022

Co ste jedli cca 7dni pred kolonoskopiou???

bavlnka92
8. nov 2022

lekár určí diétu. posledné 2 dni sú len voda z vývaru, nesladený čaj / džús,.. voda.

lienka.7
8. nov 2022

Mala by si dostať papier s pokynmi co ano a co nie. Nájdeš pripadne aj na nete. Nemôžu sa urcite rozne zrná a semiačka.

venija
8. nov 2022

určite som to neriešila 7 dni vopred a hádam pokyny ti dal lekár

marca12
8. nov 2022

Jes normalne az posledne dva dni jes iba cisty vyvar,pijes vodu,nesladene caje a den predtym ten sajrajt na cistenie criev.

benny2020
8. nov 2022

Príprava na kolonoskopiu začína 7 dní pred... 7 dní pred treba vysadiť všetko, čo obsahuje zrniecko, šupky teda napr melón, paradajky, strukoviny... Posledné tri dni pred sa prechádza na kasovitu stravu a tekutiny, džús NIE. A pozor na jedlo a nápoje, ktore zafarbuju stolicu, napr červená repa. A takisto treba vysadiť lieky ako napr železo alebo na riedenie krvi, ak sa užíva.... A deň pred už iba čistú polievku a veeela tekutín.

benny2020
8. nov 2022

A asi deň pred si dat prehanadlo. Ale to ako lekár povie.

lienka.7
8. nov 2022

Tu máš niečo... zvyšok by ta mal informovať lekar

autor
8. nov 2022

@venija no hadam nedal,preto sa pytam...

jaskolka
8. nov 2022

Dostaneš podrobnú pripravu na papieri. Všeobecne ale nemá sa jesť nič si zrniečkami, šupkami, a posledných 48 hodín už len ľahká setriaca strava(jogurty, pyré, polievky,tekutiny)
Deň pred vyšetrením odporúča sa aj napríklad Šaratica, alebo také rozpustné prášky, granulat, ktorý ťa "vyčistí" nepamätam si názov, ale normálne v lekárni sa to dá kúpit a rozpustí sa vo vode.

hugigugin
8. nov 2022

https://imunita.online/dieta-pred-kolonoskopiou/
toto som 5 dni držala cca podľa seba. 5 den poobede som pila moviprep na čistenie.

tatiana1410
8. feb 2024

@venija
@venija práveže mne dali pokyny že 7 dni zdá sa mi to dlho,prisim cas a kava 2v1 alebo nesca sa môže

bublinka1426
8. feb 2024

vsetko. dietne som zacala tusim az 5 dni pred.

venija
8. feb 2024

@tatiana1410 čo viem, 3 dni predtým by sa nemali jesť potraviny, ktoré nafukujú, semiačka, jadierka a pod. Kávu som normálne pila. Deň pred kolonoskopiou iba ľahké raňajky, na obed čistý vývar, potom iba tekutiny a roztok na čistenie, ktorý predpíše lekár.