Čo sú to za bodky na nohách?
Prosim vas, babka ma poziadala o pomoc, neviem, co su to za bodky? Videli ste to uz niekto? Treba bezat na pohotovost?
vyzera to ako petechie
@slniecko_12 petechie
@slniecko_12 babka ma kolko rokov? Toto som mala aj ja pred niekolkymi rokmi, rozhanali ma na kozne, na cievne, nikto nevedel co s tym. Som sa nasrala, googlila, dala som si 2 tyzdne sacharidovu dietu a po bodkach uz po 2 dnoch diety ani stopy.
@0silvia0 Ma 66.
Mna napadlo, ci to nemoze mat z toho, ze si masirovala presne tie miesta a dokonca aj s gelom po zaruke, lebo mala unavene nohy. Ma to presne tam, kde si to masirovala. Mozno to je sposobene len tlakom. Neviem, strasne ma to vystrasilo.
@slniecko_12 teoreticky aj alergicka reakcia na ten krem po zaruke.
@slniecko_12 môže to byť tlakom mne sa to spraví, na pleciach, keď nesiem ťažký ruksak.
@kittykat22 syn mal take cervene,nie fialove a boli to lekarom (primarom) potvrdene petechie. Berie anopyrin na riedenie krvi a takto zareagoval na nurofen. Petechie na roznych miestach tela.
Dobre, skusime tie nohy nechat odpocinut, nicim nenatierat a uvidime..dakujem vam za odpovede ☺️
@slniecko_12 to je cievneho charakteru, aj ja to mám roky a v lete sa to zhoršuje, lebo sa cievy prekračujú viac, sú výraznejšie
@slniecko_12 nebola na prudkom slnku? Skús test s pohárom, priloz priesvitný pohár a pozri cez neho na nohu. Ak bodky nezmiznú sú to petechie. Tie sú príznakom niečoho. Od úplne nezávážnych veci, napr. Presilenie, trenie, silnejšie opálenie, ale môžu byť príznakom aj problémov s cievami a krvou. Sleduj, ak budú pribúdať tak smer lekár. Držím prsty, aby to zmizlo 😊

skus napisat do skupiny zdravotnici na MK