Čo to je teraz za chrípku?
Prosím vás mal niekto teraz chrípka v poslednom čase?
Ja som už zúfalá. Snáď každý mesiac som chorá , furt niečo. No ale teraz som asi dva týždne dozadu sa cítila taka soplava, nie úplne fit a včera to prišlo zas. Ale úplne v plnej sile. Bolesti strašne celého tela. Chrbát. Hlavy/ pichanie. Až pohľad má bolel. Celé mandle , hrdlo červene boľavé. Teplota. Dneska som vstala a o kusolincek lepsiw ale stále tie bolesti, neviem ako to dám pri malej sama. 😔 citimss ako 2roky dozadu pre covide. Mal to niekto takto tiež?
Tvárime sa, že Covid už nie je, ale je a v plnej sile.
@kacena4 anginu som mala minuly mesiac. Mala som biele celé mandle , vyzerali inak ako teraz.
Nateraz je horšia na bolest tela, krížov. 😔
Kludne to moze byt covid, pri nom zvykne boliet hrdlo a mozu byt aj bolesti tela. Mna pri niektorom covide hrozne boleli klby. Ak si chces byt ista, urob si na treti den choroby covid test, ale vyter treba robit z hrdla aj nosa, inak nebude vysledok presny. Pri covide sa hlavne treba setrit, inak trva choroba dlhsie a moze preskocit na niektory organ. Dcerke pusti rozpravky a ty oddychuj. Držkaj sa.
to moze byt najnovsi kmen kovidu - su dva, pirola a eris, vysoko nakazlive a infekcne ale lahky priebeh
Ahoj, chripkova sezona este nezacala. Stale tu ale vystrajaju rozne virozy (vratane covidu). Ak si casto chora, je vhodne sa skor zamerat na posilnenie imunity.
@zuzuliennka1 ľahký priebeh ale take bolesti ? Tak ja “zazvorujem” a už sa teším na večer, snáď zajtra bude zas lepšie. 😔
no v kombinacii so zmenou pocasia, tvojou imunitou,..xy dalsich faktorov - mozes mat aj takyto priebeh.
aj dvaja ludia co dostanu chripku, nemaju rovnaky priebeh - jeden si polezi 4 dni, 3dni oddychuje a je fit, druhy je pomaly na umretie od zaciatku.
ale tieto dva nove vysoko infekcne kmene teraz su
Bolest tela a krizov, svalov, som mala pri covide. Sprav si test. A nemylte si uz chripku s nachladnutim. Lebo ani po x rokoch pandemie toto ludia nechapu, ze nie kazdy sopel je chripka. A prirovnavali covid ku "chripocke", lenze...prava chripka je porovnatelna s covidom, je to tazka virusova choroba. V porovnani s beznou virozou.
Chrípka ešte len prichádza, to co popisujes by som tipovala skôr na covid alebo inu virozu. Aj my sme teraz všetci chori, syn doniesol covid asi zo skolky alebo krúžku, on mal aj teplotu a veľkú únavu, bolesť svalov, my len sopel, bolest hrdla, mierny kasel. Mame doma testy tak sme sa otestovali a všetkým vyšlo pozitiv, takéto priebehy sme mali viackrat zo skolkarskych viroz, vždy to príde na jeseň, takze ci covid , či nejaká iná viroza, dokáže to skolit.muz to často zvládal horšie ako syn, mal aj 3x za jeseň antibiotika lebo je dutinar a ma problémy s imunitou.
@autorka ano, lahky priebeh. Aj ja som mala lahky priebeh covidu a bolo mi na umretie. Ale tak 4 dni. Tazky priebeh mala sesternica s muzom a detmi, co 2 tyzdne museli byt v karantene a vsetci mali cez 39,5 horucky 11 dni, do toho hnacky a zvracanie a dehydrovane babatko, manzel sa nevedel postavit z postele a spravit si caj, nevedel dychat. Vyzobrala mu telefonicky kortikoidy. Moj muz ma astmu, ale Ventolin mu vzdy zaberie, ked sa mu tazko dycha, jemu pri covide bol Ventolin nanic, sa dusil. A ani pes po nich nestekol. Takzeeee. Toto je nic, keby si teraz vysla na ulicu s covidom, tazka pohoda, vtedy si nemohla nic. Ani len babatko jej nepopocuval nikto, len sa mohla modlit, aby jej neumrelo na zapal pluc. Asi tak.
ludia maju nanic imunitu, pracuje s dochodcami, som v neustalom kontakte s chorymi a odolavam. raz za cas am neico chyti, ale nie je to casto.
a teda boli testovani a nie je to kovid. moja mama tiez chora, sestra chora - niemaju kovid., jednoducho sa imunita ludi zhorsila natolko, ze aj ine infekcie prebiehaj podobne ako kovid, v zasade kovid je viroza ako akzda ina, no tym, ze to bolo nove a nas organizmus s tym nebol oboznamen, prebiehal tazsie ( rovnako ako prebiehali 1x ine teraz bezne infekcie ), teraz uz ma iny priebeh, podobny inym virozam.
Ja odkedy som tehotna, som vkuse chora. Nemoznost to vylezat v kombinacii s detskymi kruzkami ma vzdy dostane naspat do choroby
to vyzera na covid

Keď boli deti škôlkari, mavali sme takéto stavy. Teraz už nie, posledné roky sme mali len covid a herpes angínu. Deti k tomu samozrejme ešte nejaké virozy, ale všetko to prešlo samo s domácou liečbou. Chrípku sme mali naposledy pred takmer siedmimi rokmi. Chrípkou myslím naozajstnú chrípku s horúčkami, bolesťami tela, absolútne bez energie, ledva som vtedy prešla do kuchyne. Na tretí-štvrtý deň sa zvykne rozbehnúť kašeľ. Bolesti hrdla pri chrípke nebývajú, to skôr pri covide.