icon

Čo to mám na jazyku?

katika1811
14. feb 2021

Ahojte co je toto vzadu na jazyku? Foto mám len stiahnuté tiež mam takýto jazyk vzadu uz roky... Žiadne ťažkosti a bolesti nemám je to normalne?

Čo to mám na jazyku?
carduelis
14. feb 2021

To su specialne chutove pohariky, odlisne od tych ostatnych “neviditelnych” na jazyku. Nic neziaduce 🙂

katika1811
autor
15. feb 2021

@carduelis to vzadu tie akokeby Hrcky alebo co to je?? Lebo mam to dlho a n a jednej strane trosku viac ale nemám stym. Problem ani nic akokeby na konci jazyka 🙂

carduelis
15. feb 2021

@katika1811 ano presne tam 🙂
Z wikiskript:
Papillae vallatae (hrazené) – největší, ve stěnách chuťové pohárky (caliculi gustatorii), hluboká brázda kolem každé papily, v počtu přibližně sedmi sestaveny v řadu tvaru „V“ těsně před sulcus terminalis.

katika1811
autor
15. feb 2021

@carduelis
@carduelis nasla. Som lepšiu foto na nete aha toto vzadu 🙂)je to také ako na foto je to normalne?? Nemám panikarit?? Je to pekne ruzove ako celá ústna dutina

beronsche
15. feb 2021

@katika1811 ta vazne chces od uzivateliek soc.siete, aby ti vylucili ochorenie, alebo naopak, diagnostikovali nieco a to este na zaklade cudzej fotky? Akoze vazne?
Vies o tom, ze mas moznost navstivit lekara, ze? Silne odporucam!

katika1811
autor
15. feb 2021

@beronsche ja sa len radím nasla som co to je 😊to sa človek už ani nemôže noc opýtať? Idem na zubné tak spomeniem to zubárke.

evava01222
9. dec 2023

@katika1811 na koreni jazyka mám ešte horšie !...a páli ma jazyk chodím po doktoroch a nevedia ,alebo nechcú vedieť...!

julia2002
Autor odpoveď zmazal
linali222
17. jan 2024

Pozdravujem, chcem sa informovať ako ste dopadli s tým jazykom? Zistili Vám čo to je, prípadne príčinu problémov?

linali222
17. jan 2024

@evava01222 pozdravujem, ako ste dopadli s tým jazykom? zistili Vám čo to je? prípadne príčinu ťažkostí? ja mam tiež ten istý problém

evava01222
23. jan 2024

@linali222 Nezistili už to riešim rok .Jazyk ma páli a na koreni jazyka mám také fialové "vačky" niečo ako pricicaný kliešť Riešila som posledne cez kožného ten ma poslal na krčné kde idem 30.1.2024 ! čo presne máte vy? mala ste covid ? našla som toto : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10... BMS súvisiaca s COVID-19 sa môže prejaviť vredmi v ústach (10 %), krvácaním z ďasien (6 %), xerostómiou (44 %) a ťažkosťami s prehĺtaním (16 %) [ 26 ]. Z nich pretrvávali ťažkosti s prehĺtaním (2 %), vredy v ústach (12 %) a krvácanie z ďasien (5 %) [ 26 ]. Uplynutý čas po infekcii COVID-19 preto ovplyvňuje typy symptómov prítomných popri BMS súvisiacej s COVID-19. Sinjari a kol. [ 35 ] potvrdzuje výskyt zhoršenej chuti (25 %) a ťažkosti s prehĺtaním (20 %) (počas ochorenia COVID-19). Preto sa BMS súvisiace s COVID-19 zriedkavo vyskytuje izolovane. BMS súvisiace s COVID-19 je v súčasnosti nepreskúmaná oblasť, hoci sa to môže časom zmeniť. Prítomnosť komorbidity, frekvencia orálnych symptómov a závažnosť COVID-19 boli zdôraznené ako významné rizikové faktory [ 35 ]. Vzhľadom na to sú pacienti s COVID-19 a komorbiditou a orálnymi príznakmi najviac ohrození a môžu vyžadovať zvýšenú ostražitosť zo strany zdravotníckych pracovníkov, ktorí identifikujú, riešia alebo liečia orálne symptómy, keď sa objavia. Je zaujímavé, že zistenia ukázali, že výskyt BMS súvisiaci s COVID-19 sa počas trvania ochorenia COVID-19 zrejme zvyšuje [ 26 ].

katarina19866
10. jún 2024

@evava01222 dobry den, mozem sa spytat ako ste dopadli? aj nieco zistili? jazyk stale pali? mam nieco podobne a tiez si neviem rady. dakujem

zuwa78
21. júl 2024

@katarina19866 Ahoj preslo ta to palenie na jazyku?