Čo to mám na prste?
Dobrý deň toto sa mi spravilo na prste boli ma v poslednej chvíli dosť často viac miest na tele na kĺboch preto sa chcem spýtať myslíte že to môže byt reuma?mam to na ukazováku

@anonym_autor Skus mi odpovedat:
1. Kde vsade konkretne ta bolia klby? Skus vymenovat vsetky oblasti, kde sa to casto opakuje.
2. Zvykne ta boliet aj na druhej strane tela? Napriklad ten prst, mas ho podobny aj na druhej ruke niekde?
3. Trva ti rano pokial to rozhybes? Ci vies hned rano pouzivat klby uz hned?
@reela lakte, kolena, kotnik, zápästie občas prsty ,chrbat iba občas.Ano zvykne ma bolieť aj na druhej strane tela. Viem ráno fungovať hned
@anonym_autor ze mas bolesti na viacerych klboch a symetricky je znamka reumatoidnej artritidy. Ale reumatoidna artritida nezvykne byt na klbe, ktory je v prste pri nechte... no zas to nemusi byt pravidlo.
To je tak vsetko, co ti viem povedat z dialky.
Na dalsiu diagnostiku ty potrebujes, aby ti odobrali krv (tam sa zisti, ze ci mas protilatky reumatoidne) a treba, aby ti urobili aj rtg, ze v akom stave su tie klby. Na reumu ti treba mat 4 zo 7 kriterii a ty splnas mozno 2 (symetria a bolest viacerych klbov), zvysne podmienky ti zisti len rtg a odbery krvi.
Zas vies, nemusi to byt hned reuma... mohla si ochoriet, take iste problemy maju ludia po nachladeni, chripke, virusoch - napriklad cytomegalovirus alebo EBV si mohla dostat a ani nevies.
@denkabemommy
@denkabemommy naposledy keď ma boleli kolena som mala pocit akoby tekutiny v kolene neviem ci ma pochopite ale tak ťažšie sa mi chodilo.Mam dieta a ani som za ním nevedela pobehnut na prechádzke väčšinou to každé miesto po nejakom čase cca 1-2 týždňoch prejde
@denkabemommy vyrazky sa mi teraz spravili také maličké na rukách ale neviem ci myslíte to
@denkabemommy ďakujem vám pôjdem skúsiť obvodného lekara co najskor
Mne to pripadá ako calcinosis cutis. Teda ak je to tvrdé ako kosť . Ja mám 2 cm výrastok na palci ktorý mi vyrástol keď som si ho zranil pri skoku do bazéna . calcinosis cutis môžu vznikať pri reume ako reakcia na zápal alebo degenerovanie kĺbu .
Mne to pripadá ako calcinosis cutis. Teda ak je to tvrdé ako kosť . Ja mám 2 cm výrastok na palci ktorý mi vyrástol keď som si ho zranil pri skoku do bazéna . calcinosis cutis môžu vznikať pri reume ako reakcia na zápal alebo degenerovanie kĺbu .
@jogy1984 není to tvrdé ako kost
smer reumatológ, moze ísť o iné autoimunitné ochorenie. mám podobné príznaky, nie symetrické, chodím na reumatológiu aj beriem lieky, ale stále presná diagnóza nie je. autoimunitné simptomy niekedy aj desať rokov sa nevedia rozhodnúť, akou chorobou sa chcú stať, keď vyrastú.
smer reumatológ, moze ísť o iné autoimunitné ochorenie. mám podobné príznaky, nie symetrické, chodím na reumatológiu aj beriem lieky, ale stále presná diagnóza nie je. autoimunitné simptomy niekedy aj desať rokov sa nevedia rozhodnúť, akou chorobou sa chcú stať, keď vyrastú.
@anonym_9d8f20 áno určite pojdem

@anonym_autor Skus mi odpovedat:
1. Kde vsade konkretne ta bolia klby? Skus vymenovat vsetky oblasti, kde sa to casto opakuje.
2. Zvykne ta boliet aj na druhej strane tela? Napriklad ten prst, mas ho podobny aj na druhej ruke niekde?
3. Trva ti rano pokial to rozhybes? Ci vies hned rano pouzivat klby uz hned?