Čo vám pomáha na extrasystoly?
Ahojte chcem sa vás opýtať kto trpí na Extrasystoly čo vám pomáha alebo ako to potlačiť aby prestali je to hrozne trpim nato už 2 rok
Strasne sa pozorujes. Z vlastnej skusenosti - cim viac sa na seba sustredujes, tym viac symptomov a chorob mas. Ja mam extrasystoly. Take, ze to citim (akoby v krku alebo poskok). Ale byva to v etapach zivota
Napriklad, ked zo mna opadne stres atd...
A máte ich každý deň či len sem tam? Ja už 3 mesiace vskuse cez deň a hlavne poobede a v noci 😖
A všetci čo to zažívajú tak nikto nenapíšeš príčinu
A čo vravíte na toto? 🤔https://www.postoj.sk/113596/nie-su-to-ziadni-h...
Caute extrasystolaci 🙂 Extrasystoly ma kazdy clovek, niekto ich ma 10 000 denne a neciti ich a niekto ich ma 4 denne a ide sa zblaznit, je to v tom, ze kazdeho nerovovy system reaguje inaksie. cca 2 percenta populacie vnima pocit extrasystoly velmi silne, iny clovek ani netusi ze mal extrasystolu, az na EKG. Ja extrasystoly mam, som dost sportvoo zalozeny a neda sa jednoznacne povedat z coho vznikaju, to vam nepovie nikto. Napr. ja som mal holter a ked som oznacil na holtery, ze mam extrasystolu, tak na EKG nebola, bol som raz na echo srdca a citil som extrasystolu priamo ked som bol na doplerovom scane an echu srdca no ale na tom zazname nebola. Vam hovorim hlava je silna. Mne moje extrasystoly prisli vo velmi tazkom zivotnom obdobi. Pre upokojenie aj moj kardiolog ich ma 🙂)
@xxl22 popravde trošku ste ma upokojil ďakujem 🙏 Ako pisete ano hlava je silna. Tiez mi to začalo (teda do vtedy som to nezaznamenala) ked nam sused dost znepríjemnil život. Teda moze to byt ze to bolo vela negatívnych vplyvov a spustilo sa to. Ale viete, ked vam to skáče cely den a uz cca 3 roky, skusate hocičo, snazite sa zit v harmónii, joga, bez cigariet alkoholu, proste dakovat za kazdy den a vazit si 'svoj chrám ' ....tak proste neda sa povedat ze to je nic ked ti srdce skáče to prejde, alebo cosi podobne si vravite. Ono to peoste cloveku nazenie strach a zakaždým. A ak sa mozem opytat, ako ich vnimate vy ako ich dokazete opísať čo vam to robi?
Ahojte ľudia ako ste dnes natom ? Ja hrozne
Ahojte, zazivam to iste uz 2roky , spustila mi to druha davka ockovania (Potvrdene lekarom), bohuzial zatial nic na to poriadne nemam. Vyskusal som vela betablokatorov, nefunguju. KES mam tak okolo 2000 denne s tym ze ked zacnu zavalia ma poty a boli ma hrudnik v lavej casti od srdca smerom ku klucnej kosti. Prosim napiste tu ci Vam nieco pomohlo. Magnezko mam aj si doplnam draslik.
@martinsa92 ja som ockovana nebola a aha mam veci ako ockovana...tak ja neviem ci očkovanie bolo u niekoho spúšťač alebo náhoda. Skor keby sme vedeli pravdu čo všetko sa spolu s tou koronou spustilo 🥺 Ja sa citim biedne už aj ked tie extrasystoly tak caste nemám. Vsade počúvam ze je to úzkosť PP a podobne. Tiež už má človek vykašľať sa na tých lekárov ale ako z toho von? Pride mi to ako začarovaný kruh 🥺😢
@roman1234112 js som mala asi august najhorší. To stale nízky tlak extrasystoly aj napriek liekom, nechuť do jedla a podobne. Pán vie čo to my máme 😢
@mokaky Pozdravujem, mám veľmi podobne stavy ako Vy. Extrasystoly mi začali pred 3 rokmi, ale s tým prišli aj mdloby, závrate, strata energie, veľmi nepríjemne pocity a tlak na hrudi. Ťažko sa to opisuje. Nie je to stále, ale keď to príde tak je to hnus. Sú horšie a lepšie obdobia a už človek sa neako s tým naučí žiť,( čo už ostáva) ale bojujem s tým ďalej, lebo sa s tým neviem zmieriť, že to tak bude navždy. Výsledky sú v norme, doktori zatiaľ na nič neprišli. Akurat mám diagnostikovanú Tetaniu a podľa mňa Latentnu čo by veľa vysvetľovalo. Ale myslím si, že mimo psychickej pohody, ktorá je veľmi podstatná je potrebné sa upriamiť aj na krčnú chrbticu. Bol som u jedného Pána Doktora, ktorý ma tak vypraskal, že som myslel že už nebudem chodiť. A na istý čas som mal pokoj. Samozrejme že bolo potrebné cvičiť a spevňovať chrbticu ako mi ukázal ale som lajdák. Možno to bola náhoda a mal som len lepšie obdobie, ale bol som u neho ešte raz a opäť do 4 dňoch nastala zmena. Už nepôjdem, lebo sa rozsypem, nie je to zdravé robiť to často. Prepáčte, že som sa tu tak rozpísal. A u Vás nastala neaká zmena?
@mharik aj ja som bola u fyzioterapeuta a popukal ma ale uz nikdy viac. Nemyslim si ze je to ok. Na tie extrasystoly som brala betaloc ale v októbri som ich vysadila. Mavam ich uz iba obcas co som veeeeelmi šťastná. Ale tie stavy mavam aj tak a aj zavrate a take divné...pocity? ci ako to nazvať 🤔 A este akoby som toho mala malo som sa zacala vyhadzovať. Nasadili mi Omarit co su antihistaminiká a neviem ci to ma nejako tlmí s tými extrasystolami...uvidim ked ich vysadim. A hlavne modlim sa aby som este zila relativne v pohode lebo kto toto zazil pochopí...uz sa toho obava kedy to zas pride 🥺
@evrlina a aké vyšetrenia máte urobené? Ja som si dala nakoniec urobiť aj tu krčnú a veru že je zlá! Vyskocene platničky aj s vyrastkami a tlačia na miechu. Z toho mám veľa symptómom a možno by som bola prekvapená keby mi urobía celú chrbticu kde všade mi čo tlači, možno aj na to srdiečko 😟Zatiaľ to vraj na operáciu nieje ale idem na poctivé cvičenie a verím že si o niečo polepsim!!! Srdiečku niekedy harasi a ide tak divno ale vždy si poviem že zatiaľ sa mi nič nestalo dobre bude. Nahlásila som sa k ďalším lekárom a ak na niečo prídu alebo nastane pozitívna zmena tak to sem napíšem. Hlavne sa všetci držte a verte že ste v tom neni sami. Je to až divne ale je tohoto veľmi veľa (tetania, panické ataky …) a verte že nie len tu u nás na SK. Takže za mňa názor…boh vie čo všetko s tou koronou ešte išlo do vzduchu 😡😡😡

@ivan2116 niekedy každú chvíľu 🙁,je horší a lepší deň... minulý týždeň som nemohla ani spať, okolo pol noci to začalo a okolo 5 ustúpilo...je to na nervy