Čo vám pomohlo pri liečbe MRSA na koži?

17. dec 2019

Pred dvoma tyzdňami ma velmi začalo svrbieť pri konečniku, ale len na jednom mieste. Kožny lekar mi vypisal Fucidin krem a Imazol na noc, a zobral ster, za dva dni som skoro žiadne ťažkosti nemala, ale na noc som si ešte stále dávala imazol. Dneska som išla pre výsledky a povedal, že tam mam bakterie mrsa, nech si davam nadalej lokalne tie kremy a ked budem mat zase tazkosti vypise mi ATB. Môže byt, ze mi zmyzli alebo to tam mam stale len momentalne nepocitujem? Aka liečba vam pomohla?

peptina
17. dec 2019

Môže byť že ti to pomaly mizne . Ja som to mala pod pupkom ale mne tam našli aj zlatého stafylokoka a urobil sa mi bolestivý vred. Už to bolo veľmi nutné rezať nahromadilo sa mi veľa hnusu. Ale určite to nemusí byť tvoj prípad len ďalej masti

autor
17. dec 2019

@peptina takže keď teoreticky nemam ťažkosti, tak tam nemam tie bakteri alebo tie tam mozu byt aj napriek tomu?

simsalabim
17. dec 2019

Su tam, len kremami obmedzujes ich rast, tak nepocitujes tazkosti. Maxat treba urcite este nejaku dobu, aby zmizli a priznaky sa ti nevratili. Lekar ti urcite povedal, ako dlho.

peptina
17. dec 2019

@simsalabim tiež si myslím že určite neprestavaj masti. A keď sa ti to nejako zmení ta ries to kým je to mensie

autor
17. dec 2019

@simsalabim
@peptina a da sa ich neako zbavit? lebo ako citam na nete.... je mi normalne zle

peptina
17. dec 2019

Necitaj somariny,tiež som veľa citala a bála som sa necitaj vôbec to. Neviem či sa dá toho zbaviť.mne sa to ešte párkrát ukazalo ale vedela som si to sama ošetriť a vyčistiť kým to bolo malé.

autor
17. dec 2019

@peptina mne je do placu... vsak pisu, ze sa ho neda zbavit, sposobuje smrtelne choroby... aky krem si použivala a ako dlho? alebo aj atb si mala?

peptina
17. dec 2019

Smrteľné? Ti vravím necitaj. Tak ja som mala framykoin lebo som mala aj zápal ,čistila a betadine ale to ja som mala už rezané a ty to máš hneď podchytené ,ja som stále myslela že to zmizne ,ja som neskoro šla k dr,dali mi nejaké ATB ale už nepamätám ,a potom čisto na výsledok zo steru brucha mi dali ATB

goldana
24. dec 2019

MRSA je multirezistentný zlatý stafylokok. Ak začne robiť problémy, treba ho preliečiť antibiotikami, príp. ako doplnok maste, roztoky, podľa prejavov. Načas sa stiahne, a potom zasa vykukne. Spúšťačom je oslabená imunita, stres a pod. Má ho množstvo ľudí, nie každému sa prejaví.... mne sa prejavuje kožnými problémami.

peptina
24. dec 2019

@goldana áno aj mne sa prejaví napr 3-4x v krátkej dobe za sebou a potom chvíľu pauza