Čo vám pomohlo pri tetánii?

lauragalganakova
28. okt 2023

Dobrý deň, chcem sa opýtať máte niekto skúsenosť s tetániou? Ak áno, čo vám na ňu pomohlo?

miriam11
28. okt 2023

@lauragalganakova doplnenie minerálov a vitamínov. Bola som na meraní meridianov ( Čínska medicína) na základné toho mi určili,co mi v tele chýba a ktoré vitamíny mám brať.

taynee
28. okt 2023

Magnézium, vápnik, vitamín D, vitamín B6, veľa odpočinku, vyhýbať sa stresu, menej koefínu a energetických nápojov, nefajčiť, zredukovať alkohol na mimimum resp. na 0. Pomáha pohyb a cvičenie.

lucka_ke
28. okt 2023

tetánia je spôsobená najmä nerovnováhou minerálov, čiže tak ako ti píše taynee, nestačí len magnézium, treba doplniť všetky a upraviť si životosprávu - spánok, odpočinok, málo stresov, pohyb

lenka_vi1
28. okt 2023

Mne pomáha hlavne vyhýbať sa stresu aj keď v práci sa to veľmi neda. A už keď mi je dosť ťažko tak začnem brat magnézium a uľaví sa mi.

kubkovamama
28. okt 2023

@lauragalganakova magnézium,béčko,veľa vody,žiadna káva,menej sladkého,celkovo vyvážená strava robí svoje.Dynamicke cvičenia čo ma ešte viac rozcúlili som vymenila za fyzioterapiu,jogu,pomalé silové cvičenia.Prinuti ťa to upokojiť sa či chces či nechces-cokolvek kde sa musíš sústrediť na správne a hlboké dýchanie.Odisla.som z práce kde to bolo už neznesiteľné.Vyhybat sa situáciám,ktoré mi nerobia dobre.Mysliet aj na seba,nielen deti,rodina,práca.Si tu aj ty a tvoje potreby a záľuby a tvoja duša,o ktorú sa musíš starať viac ako o iných.Nie je to sebecké,lebo ak ty nebudeš v pohode a zdravá,nič okolo teba nebude fungovať

ninka297
28. okt 2023

@lauragalganakova jediné, čo mi pomohlo bolo naučiť sa s ňou žiť a nebrať ju vážne. Lebo pokiaľ som si všímala každý jeden príznak, tak sa to iba stupňovalo. Proste treba normálne žiť.