icon

Čo vám zabralo na zápal šľachy na päte (plantarna fasciitida) ?

klaudi86
13. jan 2020

Kocky stretli ste sa s touto diagnózou prosím?ja sa s ňou už rok trápim a je to hrôza,nič nepomáha...vybrala som niekoľko druhov protizápalových liekov,dostala som obstreky,mám špeciálne vložky do topánok,ale žiadna úľava😭neviete mi poradiť,čo by mohlo zabrať,lebo ja ledva chodím a neviem fungovať pri dvoch malých deťoch...dakujem

Strana
z3
amelie2017
13. jan 2020

Ja to pravdepodobne mam. Na pravej nohe v prisernom stave a na lavej len zacina. Akurat idem vo stvrtok k lekarovi, nech s tym nieco robi. Robim ako casnicka, len v lete, plus mam 2 rocne dieta, takze stale v pohybe. Myslela som, ze to je z prace a v zime, ked budem doma to prejde. Ale bolest sa stupnuje, niekedy nemozem ani chodit, v noci bolesti. Teraz si ma moc nepotesil, ze uz rok sa s tym trapis. Drzim palce, a snad niekto nieco poradi.

ema83
13. jan 2020

ja to mam tiez.od leta sa s tym trapim.prave chodidlo mam horsie s brutalnymi bolestami,lave boli tiez ale nie tak moc.protizapalove lieky pomozu,ale hned ako ich prestanem brat cca po tyzdni je bolest spat.obstreky som neskusala nemam na to odvahu,lebo chodidlo ma boli tak priserne,ze ani dotknut sa toho zapaleneho miesta nesmiem.. ale budem sa musiet k nim dokopat a skusit ci nepomozu.ortezy ani bandaze na chodidla nepomohli vobec.chirurgicka len silou mocou do sadry mi to chce dat a barly,aby som nedostupovala na nohu,ale mam dvojrocne velmi zive dieta.neviem si predstavit ako budem s nim a so sadrou a s barlami fungovat🤦‍♀️

gemerka17
13. jan 2020

baby skúste cvičiť, konkrétne s pol litrovou fľaškou (klasicky plastovou) plnou studenej vody z chladničky a iba s tým guľať hore dole. Mojej mame to pomohlo.

klaudi86
autor
13. jan 2020

@ema83 rovnako ako ja,za mojou dvojročnou musím takmer celý deň utekať,nezastaví sa ani na minutu-sadra nepripadá do úvahy,rovnako ako u teba

klaudi86
autor
13. jan 2020

@gemerka17 ja som už skúšala,trošku uľavilo od bolesti,ale nič moc

ema83
13. jan 2020

@gemerka17 dakujem za radu.idem nato.neskusala som to a ani som o tom este nepocula..

ema83
13. jan 2020

@klaudi86 nepovadal ti doktor z coho ten zapal vznika?so mnou chirurgicka moc nechce komunikovat odkedy som prvy krat odmietla sadru..asi je urazena.cakam ked pojde maly do skolky a potom si sadru urcite dam,ale zatial to neprichadza do uvahy.chcela som tu umelu ortezu co je na suche zipsy od prstov az po koleno,ze aspon ked pojdem s malym von nech si to dam dolu a budem moc za nim behat,ale tu mi nechce dat,lebo vraj je velmi tazka a ja ju neudrzim vo vzduchu ked budem chodit s barlami😩tak trpim zatial

klaudi86
autor
13. jan 2020

@ema83 ani ortopéd,ani fyzioterapeut netušia čo je príčinou😭stále iba skúšajú a ja trpím ako pes...

gemerka17
13. jan 2020

@klaudi86 akú fyzikalnu liečbu si absolvovala ? Čo magneticka rezonancia ?

lenulig
14. jan 2020

ja sa s tým trápim už vyše pol roka...najprv rentgen ( na ktorom nič nezistili, paty mam v poriadku ) tak nasadil lieky, dolgit a vložky do topánok a samozrejme nezabralo. Potom rehabilitácie - elektroliečba + ultrazvuk to tiež vobec nezabralo a teraz chodím na magnet + laser a teda uvidim, aj keď už som skeptická, že ani to nepomôže. Kamarátka mi doporučuje ibalgin krém, vraj jej to pomohlo.

ema83
14. jan 2020

@klaudi86 mne sestricka u chirurgicky len tak medzi recou prehodila, ze zo zlych topanok ked ich clovek casto nosi sa to robi-ked maju bud velmi tenku podrazku,ze chodidlo nema oporu,alebo zle tvarovane to vnutro na ktore noha dostupuje..ja tiez sialene trpim.ked si sadnem a po chvilke sa mam postavit tak mi je normalne do revu😭

klaudi86
autor
14. jan 2020

@gemerka17 bola som aj na magnetickej rezonancii a tá ukázala veľmi silný zápal...celú nohu mám už vykrutenu vrátane prstov,lebo už skoro rok chodím tak,že na pätu nedoslapujem...chodila som k od septembra k fyzioterapeutke,ale žiadne zlepšenie...

klaudi86
autor
14. jan 2020

@lenulig ja som z krémov vyskúšala dolgit,Flector,klasickú octanovu masť,voltaren,Ibalgin a niiiiiiic...dokonca som si objednala aj z netu,kde uvádzali že je vyslovene na plantarnu fasciitidu stal 25 eur a ani minimálne zlepšenie,skúšala som dokonca zo zufalstva aj homeopatika,ale nula bodov😭

klaudi86
autor
14. jan 2020

@ema83 mne zo začiatku tiež ortopéd povedal,že to mám z obuvi,tak som si kompletne nakúpila druhu obuv a aj tak niiiiic...ja som už totálne zúfalá,ta bolesť je hrozna

amelie2017
14. jan 2020

@klaudi86 ja som vcera googlila 😁 a ze z nevhodnej obuvi, potom to zvyknu mat bezci, ludia co maju zamestnanie, kde vela stoja alebo chodia, nadvaha. U mna sedi to zamestnanie a nadvaha. Po porode som dost pribrala. Teraz som dala dole zatial 5kg, tak uvidim, ci ked schudnem viac, zlepsi sa to, lebo obuv mam kvalitnu.

klaudi86
autor
14. jan 2020

@amelie2017 no tak ti poviem,že kvoli tomu som začala minuly rok v júni chudnúť,doteraz som dala dole 18,5kg a päta boli stále,ak nie viac ako vtedy...čiže ja som už vylúčila aj že to mám z nadváhy a z nevhodnej obuvi,a behať som nikdy nebehala...ja mám precitany už komplet google ohľadom tejto hnusnej diagnózy🙄

lavender273
14. jan 2020

@klaudi86
Ja som to mala cca rok, bolest hnus. Mne pomohlo velmi strecing hlavne na lytkove svaly, zadne stehenne svaly, krize. Mne terapeut povedal ze to moze byt zo skracovania svalov. Brala som magnezium, chodila na masaze,strecovala vela, masirovala/ rolovala nohu na zmrazenej flasi. Trvalo to vecnost ale nakoniec to povolilo. Dufam ze ta to nebude dlho trapit.

klaudi86
autor
14. jan 2020

@lavender273 dakujem,..a to si cvičila doma alebo s terapeutom?on ti ukázal tie cviky?

juriva
14. jan 2020

ja som to porazila az v BA na takej terapii...
ale je to masaker dobre to poznam...

klaudi86
autor
14. jan 2020

@juriva mozes mi o tej terapii napísať viac prosím?kde v BA to je?

lavender273
14. jan 2020

@klaudi86 on mi ukazal par cvikov a doma som cvicila. Skusim ich najst

juriva
14. jan 2020

@klaudi86 chirurgicke centrum na Kozia ulica..pozri si stranku tam je vsetko.
http://www.chc.sk/o-nas

lavender273
14. jan 2020

@klaudi86 skus si dat do youtube plantar fasciitis stretching a vyhodi kopu videi. Povacsinou su to podobne strecingy.

klaudi86
autor
14. jan 2020

@juriva veľmi pekne ďakujem🙏

klaudi86
autor
14. jan 2020

@lavender273 super ďakujem,určite skúsim🙏

juriva
14. jan 2020

@klaudi86 ale ziadny strecing nepomaha...to treba osetrit inak.oni ti poradia a budes mas pokoj aspon 7 r

klaudi86
autor
14. jan 2020

@juriva akurát študujem tú stránku...ty si absolvovala tu razovu vlnu?bolelo to?

juriva
14. jan 2020

@klaudi86 nie..citit to ale on doktor sam prestane ak by to bolelo...je to naj riesienie ..

klaudi86
autor
14. jan 2020

@juriva a to ozaj stačilo len raz?oni ťa predtým aj vyšetrili,alebo stačili už tie predchádzajúce vyšetrenia od iných lekárov?ako ta to vyšlo financne?dlho si čakala na termín?prepáč za milión otázok,ale už som fakt zúfalá a toto som ešte neskusala

juriva
14. jan 2020

@klaudi86 je to dtrahe uz sice neviem kolko...okolo 3 stovky? neviem...donesies snimky na cedecku, oni kuknu kde to je, zacnu to aplikovat na to miesto a je...
cakala som asi 2 tyzdne. aplikuje sa to len raz

Strana
z3