Čo vám zabralo na zápal šľachy na päte (plantarna fasciitida) ?
Kocky stretli ste sa s touto diagnózou prosím?ja sa s ňou už rok trápim a je to hrôza,nič nepomáha...vybrala som niekoľko druhov protizápalových liekov,dostala som obstreky,mám špeciálne vložky do topánok,ale žiadna úľava😭neviete mi poradiť,čo by mohlo zabrať,lebo ja ledva chodím a neviem fungovať pri dvoch malých deťoch...dakujem
Manžel sa s tým trápi už vyše roka.Nič nepomáha.Zaplatil si terapie razovymi vlnami-žiadny efekt,bol aj na Rhb-laser-nič,aj na RTG ožarovaní-nič nepomohlo 😞. Horšie,že mal to na jednej nohe a už aj druhá sa začína ozývať.Držím aj vám palce,nech čosi zaberie 🙏
@klaudi86 to je, ale ja riešim iný dosť závažný problém v oblasti nohy a veľmi to pomohlo aspoň sa odraziť a stav sa zlepšil. Čiže ideme znova, nič iné mi neostáva. Čaká ma ešte dlhá cesta. Ale isto treba fyzikálnu terapiu využiť, laser čo prepláca poisťovňa je 3 generácie ale ten je výrazne, výrazne slabší a zďaleka nejde tak do hlbky ako ten čo som posielala. Čo sa týka razových vln tak tie sú tiež dve, buď radiálna razová vlna tá je slabšia a tiež sa platí alebo potom fokusovaná rázova vlna prístroj Evotron, a stojí to cca 250 e za jeden krát.
Problém už riešim skoro rok, žiadna rehabka mi zatial nepomohla, ani laser 4generacie, bol niekto na RTG ožarovaní a pomohlo?
@klaudi86 Dobrý deň prajem. Ako ste si nakoniec poradili? Co vám na bolesti a zápal zabralo? Ja mam za sebou USG, elektriku, magnet, laser a idem na razove vlny a už sa idem zblázniť 😔 7 mesiacov sa trápim, neviem absolvovať ani len 20 minútovú prechádzku s 2 ročným synom ☹️
NSAID nemôžem brat kvôli krvácaniu od žalúdka a ostávajú mi už len kortikoidove injekcie, ale to u by som sa tiež rada vyhla.....
Co teda pomohlo vám, prosím?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
@klaudi86 ja som našla toto video
https://www.youtube.com/watch?v=UAQIF4JvcVQMôžu to spôsobovať aj trigger points
@timczak pomohla ti tá rázová vlna?
@macka111 pomohlo ti niečo? Ja mám tiež pálenie chodidla.
@tinkerbell nakoniec jediná vec, čo mi pomohla, bola razová vlna... Mala som 5 ošetrení na pravú nohu, potom 6 týždňov kľud a potom 5 ošetrení na ľavú nohu. Peniaze sú to nehorázne, mňa to vyšlo na obe nohy 250 €, ale neľutujem ani euro.... Fakt som neverila, že mi to pomôže a zlepšenie cca 3 týždne po ošetrení o 80 %. Konečne môžem aj v kuchyni byt a niečo navariť, až sa mi veriť nechce.... Určite doporučujem ❤️
@timczak presne nad tou razovou vlnou rozmýšľam aj ja.
@timczak mne nepomohlo nic z vyssie spimebutych veci-dokonca ani kortikoidne obstreky..mala som to v takom zlon stave,ze tym ze som nedokazala dostupit na patu sa mi vykrivili prsty na nohach.Lekari iba mykali ramenani,ze oni nevedia co so mnou.Znie to smiesne,ale dokopy ma dal jeden maser zo Sri Lanky...skoro som od bolesti odpadavala,ale vdaka nemu som sa zbavila bolesti a mohla normalne chidit
@klaudi86 bola si aj na razovej vlne? Čo ti ten masér masiroval? Aj lýtko?
@tinkerbell nie na razovke nie..masiroval mi patu a celu cast spodneho chodidla,mna lytko nebolelo..to ale nebola klasicka masaz-neviem to presne popisat,bolelo to,ale bolest zacala odznievat postupne..bola som unho 10x na 11x povedal,ze je to uz ok,ze viac netreba
Ahojte. Klaudi, to je super, že masáž takto pomohla. Nakoniec treba asi len trpezlivosť a starať sa o seba aj častými masážami. Prosím Ťa, ten masér pôsobí u nás? Bolo by možné sa k nemu objednať? Ja síce chodievam na masáže, ale viem si predstaviť, že je potrebná iná úroveň... Dík vopred.
razova vlna pomohla, mala som pokoj asi 5 rokov...teraz sa mi ostroha vratila v januari, k lekarovi som sa nedostala az teraz mam to cast riesit, uz mam doma vymenny listok...
ale nepojdem tam, pretoze uz ma pata neboli..v podstate od januara som si kremovala patu pred spanim, niekedy aj cez den, tym aloe heat kreamu od foreveru
len si treba davat pozor a neprechladnut
Ahojte ja sa s tou bolestou tiez trapim. Pred rokom som to mala a akosi to preslo a teraz co som schudla cez 20kg tak sa zase ta pata ozvala aj dokopy s kolenami. Koleba iz by boly aj oki nakolko uzivam collagen ale ta pata boly stale. Zasla som k ortopedovy tak urobil mi USG a ze zapal. Hned mi pichol obstrek ze inak sa to liecit ani neda a dal mi ortopedicke vlozky do topanok, lebo ze mam ploche nohy a moze to byt aj z toho. Nemam nosit ziwdne slapky iba pevnu obuv a ked tak radsej na boso po nerovnom povrchu. Bola som uz aj na druhej injekcii ale po tej mi je este horsie ako po prvej. Dwl mi aj sprej ktory si mam striekat 5x na den a aulin prasky no nic nejak nezabera. Ked dom mu povedala ze som max 3h denne na nohach tak ma zdrbol ze je to velmi vela no vravim mu ze mam 2 male deti a potrebujem pri nich aspon ako tak fungovat, tak mi len odvetil ze ak by som mala 40tky teploty tak ze kto by sa vtedy o mna postaral. Vraj uz len jednu injrkciu mi moze dat a koniec no co bude dalej tak netusim. Este lepila som si detox naplaste na to twk bolo lepsie no uz sa mi minuly, tak ta bolest sa vratila
@kattky a RTG ti nerobil? Ja som si najskôr myslela, že mám zápal tej šľachy. Išla som k ortopédovi a poslal ma na RTG a na obidvoch pätách som mala nález "calcar" čiže ostroha.... Môj ortopéd má našťastie aj prístroj na rázovú vlnu.... Hovoril mi, že obstreky nepomôžu a sú nepríjemné a ponúkol mi rázovú vlnu alebo že ma pošle na ožiare. Vybrala som si rázovú vlnu - stačilo mi 5 aplikácií a všetky bolesti zmizli - a to ma to bolelo každodenne od marca.
@tinkerbell nie neposlal. On mi irobil len USG a ze mam tam zapal a opuch a ze ziadnu ostrohu on tam nevidi tak hned to riesil obstrekmi 🤷♀️
@kattky a nevieš či má v ambulancii aj rázovú vlnu? Lebo tá pomáha aj pri plantarnej fasciitíde
@kattky niekedy pomôže rozmasírovať trigger pointy, pozri toto video
@tinkerbell to nema. Kamosku poslal na razovu vlnu do mesta kde robia rehabilitacie
@klaudi86 dobrý môžeš sa spýtať čo vám NATO pomohlo a s čoho ste to malý ďakujem
@denisaaairdacova skúste tie razove vlny... trpela som 9 mesiacov, podstúpila všetky poisťovňou hradené rehabilitácie a nič nepohlo...az razove vlny... 5 aplikácií na jednu nohu, dva mesiac pauza a 5 aplikácií na druhú nohu. Vyšlo to síce spolu 250 €, ale po mesiaci ma prestali postupne bolieť päty a konečne som mohla chodiť ❤️ takže za mňa rozhodne odporúčam razove vlny ❤️

@klaudi86 je tu možnosť tej razovej vlny, čo posielal juriva, ale na ten tvoj zápal by bol skôr vhodnejši veľmi silný laser https://therapyhouse.sk/laser-therapy/
je to síce riadne drahé ale ja začínam teraz ďalšie kolo aplikácii (12), tiež tam riešia to čo ty, mne to tam bolo vysvetlené že ako funguje tá silná rázová vlna a ako tento silný laser.