icon

Čo znamená RTG výsledok bez zmien?

15. máj 2024

Čo to znamena? Viac tam napísané nie je

pink_lady
15. máj 2024

ze je vsetko v poriadku, pravdepodobne to bol robeny RTG po uraze - a lebka nie je ani prasknuta ani zlomena

autor
15. máj 2024

@pink_lady práveže nebol žiaden úraz. Na lebke sa mi objavili nejaké hrče. Neviem ci správne pochopili zmysel RTG vyšetrenia.

januska12323
15. máj 2024

S výsledkom si predsa šla za lekárom nie? Opýtaj sa čo ďalej.

kacena4
15. máj 2024

pochopili rtg sa robi abysa vylucila prasklina a krvacanie ked je to ok. budu zistovat dalej co je to

autor
15. máj 2024

Skusim sa pýtať ešte na MRI

vler
15. máj 2024

Podla mna mas normalny nalez. Aj ked si nemala uraz, ale ak by si na lebke mala napr nejake loziska alebo ine patologicke zmeny, bolo by to spomenute radiologom- lekarom ktory robi popis. Som rtg pracovnicka.

autor
15. máj 2024

@vler jej ďakujem. A stretávate sa aj s tým že na lebke vie “vyrásť” nejaký utvar? Je to biologicky možné? Myslela som si že lebka je proste pevná hmota a ze sa jej tvar nedokáže meniť.
V mojom prípade sú to take vystúpené miesta “ako čiary, ryhy”. Neboli tam. Na dotYk sú jemne bolestivé. Keď si po nich prejdem pichne ma v hlave alebo mi “zatrasie” perou

vler
15. máj 2024

Odpoviem v skratke-tvar lebky sa moze menit, je to vsak prave na lebke menej caste- na lebke ako na kazdej inej kosti sa moze objavit napr metastaza. Kazda kost sa moze zmenit ak prebieha nejaky chorobny proces-zhrubnut, stensit sa alebo mat vyrastok. Chap ale ze len odpovedam na otazku, neboj sa. 🙂 Pockaj co Ti odporuci lekar ktory Ta na rtg poslal.

autor
15. máj 2024

@vler jasne si zlata 🙏🏻

autor
21. máj 2024

@vler termín na neuro mám o mesiac. Možno to znie ozaj divne, ale mne sa realne zozadu hlavy objavujú ako keby “výrastky”, nepravidelne miesta. Vedia byť jemne bolestivé. Neviem si to vysvetlit.
Kym absolvujem neuro a následne čakať na MR môže byt aj 2 mesiace.