Čo znamená zovretie hrudníka?
Dobrý deň, možno by ste mi vedeli poradit, čo sa so mnou deje. Upresnim, mám za sebou strašne narocny rok, kde sa dialo veľmi zle na zdravi ludom z môjho okolia, veľa veci bolo treba riesit a bolo to len na mne. Veľa veci sa mi podarilo vyriesit, ale ešte mi zostal chory tatino na rakovinu, kde už mu nie je pomoci. Charakterizovala by som sa ako odolný človek, ktorý relatívne zvlada stres dobre, ale ako píšem, tento rok bok taký, že by aj kona porazilo, môj najťažší rok v zivote. Vygradovala to extrémnym stresom v lete, keď som volala s manzelom, bol na zahraničnej pracovnej ceste, kedy chcel odbočiť na pumpu, ale niečo zakričal, lebo ho tam niekto vyblokoval, bolo pocut strasny buchot, prerušil sa hovor a od vtedy sa mi nehlásil a nedalo sa mu dovolat (nič sa nestalo, len mu padol telefon z držiaka na hands free a keďže bol na hranici s nemeckom, tak mu vyhodilo signál), ale prežila som strašný navalovy stres, že mal autonehodu a boh vie, čo sa mu stalo🤣 v ten deň sa mi spustilo moje dlhé roky spiace autoimunitne ochorenie, ktore doteraz nemam pod kontrolou. No a teraz sa k tomu pridali také ataky, ktoré neviem, co vlastne je. Príde to v čase kludu, keď ležím, alebo robím niečo nedolezite, na nič nemyslím a príde take zovretie hrudníka na 20-30 sekund, kedy mi až zle príde. Deje sa to aj 30x za deň. Čo to je? Uzkost, stres, aj keď v tom čase na nič nemyslím? Mám aj nizke zelezo- stredne tazku anémiu, v noci sa casto budím… celkovo malo spím, lebo robota, deti,… nestretol sa niekto s tým?
@anonym_autor áno, úzkosť. V tvojim prípade úplne pochopiteľne. Telo dáva najavo, že si toho dosť prežila.
@dennissa16 a čo sa s tým dá prosím robit? Jedine, čo nechapem, pokial je to uzkost, prečo pocit úzkosti prichadza v čase, keď som v klude.
@anonym_autor uzkost , extrasystoly, tiez som po narocnom obdobi, podobne ako ty vsetko ostava namne .....a extrasystoly sa mi tak zintenzivnili ze ich pocitujem skoro stale
@dennissa16 a čo sa s tým dá prosím robit? Jedine, čo nechapem, pokial je to uzkost, prečo pocit úzkosti prichadza v čase, keď som v klude.
@anonym_autor kvôli tomu ze ked si v strese a nieco robíš, tak tvoje telo je v takom režime ze nepripúšťa zlyhanie-evolučne je telo nastavené perfektne..lenže ono ro pokračuje aj ked si v klude a preto mas pocit ze to viacej v klude cítiš..mne sa rozvinula uzkostna panicka porucha zo stresu v praci,manažérska pozícia do toho 2rocne dieta,všetky choroby z jaslí aj on aj ja, nechodila som na OČR,robila som z Ho, po par hodínach spánku s chorým dieťaťom, často aj sama chora.. chlap v Nemecku..na mna to vždy prichádzalo najhoršie ked som mala dovolenku v praci..aj choroby aj ataky..
@anonym_autor mám presne pocity ako opisuješ.
momentálne prežívam 2 mesiac náročné obdobie kedy ak zazvoní telefón zdravotne komplikacie v blízkom kruhu rodiny, strata psieho parťáka po 12 rokoch zo dňa na deň už som 3 krát za dva mesiace chorá tak mi vyschne v hrdle stlačí mi hrudník a po krku mi ide zimnica. Už mám niekedy aj take pocity ak niečo buchne mám pravidelne veľmi aj biele pery začala som momentálne užívať magnerot aj železo. Tiež to na mna vie prísť v noci a tiež mám malo spánku ( 2 ročne dieťatko). V minulosti som mala úzkostné stavy tiež po stresových udalostiach predpísaný lexaurin a stylnox. Momentálne si nemôžem a nechcem nič take dávať koli malej.

@anonym_autor áno, úzkosť. V tvojim prípade úplne pochopiteľne. Telo dáva najavo, že si toho dosť prežila.