Čo znamenajú hnedé a biele fľaky na zuboch?
Akurát som si objavila hnedý fľak na zube. Čo to môže byť, aj také biele? Nikde nič na zuboch nemám, nič ma neboli a dnes toto 😔 je to kaz? Je to na hornej osmicke vzadu.

@anonym_autor na bielo sa prejavuje oslabená sklovina a keď je oslabená tak sa ľahko.spravi kaz. Takže keď to nejde umyť tak to bude asi škaredý kaz
Zaseknutý Pukanec ale skôr kaz
Kaz
@anonym_autor toto vyzerá na medzizubný kaz, síce podľa fotky ťažko určiť, ale podľa mňa aj dosť hlboký. Skoč k zubárovi, nech to čím skôr spraví.
kameň alebo začínajúci kaz
@anonym_autor kaz a zla sklovina.
Kedy si bola naposledy u zubára? Toto sa neobjaví z večera do rána
To biele na zube znamená oslabenu sklovinu. Môže to byť spôsobené aj častou konzumáciou sladenych nápojov ako sú energetaky, cola a zuby nie sú dobré vyčistené.
Jednoznačne kaz na základe aspexie. Treba urobiť RTG a posúdiť rozsah. Ak by bol rozsah malý - RTG klasifikácia D1 (1/2 skloviny) tak sa to dá zvládnuť remineralizaciou fluoridmi + intenzívnym čistením. Ak by bol väčší tak výplň. Výplň na 8 je trošku kontroverzná ale ak má dolného antagonistu a zub plní funkciu + sa tam bude dať zaistiť sucho tak by bola fajn. Ak nie tak extrakcia a šmitec

spina,kamen, kaz.. zaseknute jedlo?ako to amme vediet? ak to nejde dole chod k zubarke