icon

Čo znamenajú hnedé a biele fľaky na zuboch?

16. dec 2025

Akurát som si objavila hnedý fľak na zube. Čo to môže byť, aj také biele? Nikde nič na zuboch nemám, nič ma neboli a dnes toto 😔 je to kaz? Je to na hornej osmicke vzadu.

Čo znamenajú hnedé a biele fľaky na zuboch?
anonym_e2d132
16. dec 2025

spina,kamen, kaz.. zaseknute jedlo?ako to amme vediet? ak to nejde dole chod k zubarke

mullerova46
16. dec 2025

@anonym_autor na bielo sa prejavuje oslabená sklovina a keď je oslabená tak sa ľahko.spravi kaz. Takže keď to nejde umyť tak to bude asi škaredý kaz

yvanielka
16. dec 2025

Zaseknutý Pukanec ale skôr kaz

p.j.jacky
16. dec 2025

Kaz

anonym_f786e5
16. dec 2025

@anonym_autor toto vyzerá na medzizubný kaz, síce podľa fotky ťažko určiť, ale podľa mňa aj dosť hlboký. Skoč k zubárovi, nech to čím skôr spraví.

bloger
16. dec 2025

kameň alebo začínajúci kaz

domkakvet
16. dec 2025

@anonym_autor kaz a zla sklovina.

anonym_0d13cb
16. dec 2025

Kedy si bola naposledy u zubára? Toto sa neobjaví z večera do rána

anonym_a255ac
17. dec 2025

To biele na zube znamená oslabenu sklovinu. Môže to byť spôsobené aj častou konzumáciou sladenych nápojov ako sú energetaky, cola a zuby nie sú dobré vyčistené.

stromcek23
17. dec 2025

Jednoznačne kaz na základe aspexie. Treba urobiť RTG a posúdiť rozsah. Ak by bol rozsah malý - RTG klasifikácia D1 (1/2 skloviny) tak sa to dá zvládnuť remineralizaciou fluoridmi + intenzívnym čistením. Ak by bol väčší tak výplň. Výplň na 8 je trošku kontroverzná ale ak má dolného antagonistu a zub plní funkciu + sa tam bude dať zaistiť sucho tak by bola fajn. Ak nie tak extrakcia a šmitec