Ahojte, mám otázočku, stretla sa niektorá z vás s častými návalmi tepla? posledné dni to mávam každú hodinu,niekedy menej často. V menopauze ešte nie som 😀 , ale mešká mi ms 2 týždne, môže to byť preto? počula som, že áno ale zisťujem to dalej z ničoho nič ma obleje pot a horúčava, nie ako pri chrípke, ináč. zdravotne sa tiež necítim naj ale nvm či to spolu súvisí. máte s týmto skúsenosť v mladom veku? čím to môže byť predsa to je netypické, dakujem za rady a info
@lejduska inak som rada, že si zadala takúto tému, lebo práve dnes som o tom hovorila s mm... a teraz pozerám, že takáto téma.... ja to nemávam inokedy len pred menzesom, akonáhle dostanem tak som ok., až do času pred ďalším menz., neviem prečo to tak mávam, našťastie nie sú to také návaly že by som sa nejak extrémne prepotila, len mi príde nával horúčavy tak vnútorne v tele, niekedy to rýchlo prejde, niekedy to trvá trošku dlhšie.... Každopádne to budem musieť asi riešiť...
ja som toto isté mala po oboch pôrodoch a až po druhom mi zistili že to robí štítna žlaza. O pár dní má mladšia dcérka 2 rôčky a ja musím pravidelne užívať lieky. 😒
Stalo sa mi na dovolenke a to rovno 2 týždne, že som si zabudla doma lieky a to bola katastrofa.
Znova sa mi vrátili návaly a navyše mi strašne začali puchnúť nohy. Takže teraz mesiac a pol po dovolenke sa to vracia zas do normálu. 😉 ...
V každom prípade treba zájsť k lekárovi 😉
@evula34 tak to som rada, ze ti padla vhod..vcera to uz u mna bolo vystupnovane a vedela som, ze dnes k lekarovi nemozem ist tak som chcela zistit nejake info co ako kto atd. ale rada sa poinformujem dalej., na mna tiez prid enaval tak ako ty popisujes vnutorne v tele ale musim si dat dole sveter a tak.., no co ti poviem niektore zeny bolia prsia pred ms, mna boleli len raz to som vedela, ze som tehu a ty mas tie navaly. inac prsia ma pobolievaju aj teraz, nvm co sa so mnou deje vsetko su to veci ktore sommalokedy zazila., a urcite zajdi aj ty k lekarovi zistit cim to moze byt
@bili22 mozem sa opytat ci mas zvysenu ci znizenu cinnost SZ? Lebo ja mam u seba take podozrenie na znizenu aj ked navaly uz nemam take ale ine priznaky ....a v auguste som bola na internom - ale kvoli tachykardii nie kvoli navalom a ze najblizsie sa urobia aj hormony SZ aj sono, mala som isz zac. septembra ale zrovna vtedy sme mali havariu tak som zatial este nebola 😖
@bili22 cize jedina tvoja moznost su lieky? tak to je krute ale lepsie ako vobec nic..beries ich len docasne alebo na trvalo??, aj ked ja by som sa nerada napchavala liekmi, budeme chciet skusat babo a teraz som cistucka jak lalia uplne bez liekov a to je ta naj priprava, ale zato s cudnymi hormonalnymi zmenami tak toto nie je ok. urcite zajdem k lekarovi.
@lejduska ja som začala chodiť na endokr. asi p 3 roky dozadu, poslala ma tam lekárka, lebo som mala taký problém, že som pociťovala nejaké tlaky v krku, akoby ma tam niečo tlačilo, Tak som sa tam dostala, brali mi vtedy krv... doktorka mi zistila hraničné hodnoty hormónov št.žľazy a tú strumu - to je ako taký uzlík na št.žľaze, nič vážne, ale musí sa to sledovať,aby sa to nezvrhlo.. že by to mohlo začať rásť a pod. No a predpísala mi lieky, ktoré som vôbec nebrala - prišla som na kontrolu po 6.mes. a hormóny boli v poriadku, neviem nejak sa mi to samé upravilo, ja som fakt nevzala do úst ani jeden liek, lebo ona tvrdila, že ich nemusím brať, ale že mi to odporúča. No sama som bola prekvapená... odvtedy mám hormómy ok. ale raz do roka musím ísť na krv a sono. Už mi robil z toho uzlíka aj punkciu a mala som to ok. Takže ja predpokladám, že v mojom prípade to hormóny št. žlazy nie sú...
@evula34 v pohode, viem ako to myslis, ze si rada, ze niekto sa nasiel s takym problemom..s nicim nie sme predsa uplne sami na svete 🙂 ja som si este aj test robila pre istotu lebo ms nikde je mi zle boli hlava atd a hladna som stale a stale som chuda jem normalne alebo menej ale castejsie ale teraz zjem vsetko co mi pride pod ruky a furt somhladna 😀 ale test je neg. 😒 tak hladam odpoved inde..asi v hormonoch 🙂
@lejduska inak ti poviem, že ja sa tiež cítim na figu... posledné dni.. aká náhoda, vo štvrtok sa mi od rána točila hlava... bolo mi strašne zle, už dávno som sa tak zle necítila.... trvalo to celý deň... ja som inak meteosenzitívny typ, reaujem na zmeny počasia... tak som tiež taká nijaká, k tomu tieto návaly... no cítila som sa nafigu, ospalá, to asi tým počasím...ale viem, že tieto moje návaly už si poznám... za cca 10 dní mám termín menz. tak si to tak nejak všetko dávam do súvislosti.... a dosť mi to otravuje život ☹
@pink_lady no nvm ako naco zaco preco daco som nepochopila 😀
@evula34 jajaj je to take a my zeny s tym musime zit kazdy mesiac..ja tiez citim tie zmeny v pocasi raz som citila u nas zemetrasenie ktore ludia citili iba na sidlisku na kopci 😀 to ti verim ako sa ti to spojilo, ze to bolo na figu..ja tiez jak hypochonder teraz, ms nikde, navaly tepla, daco jak zoci som mala hlava mi isla prasknut, nevolno od zaludka na vracanie, furt hladna som, teraz i to pocasie na figu tak to teda riadne citim, este aj prsia ma zacali boliet(co ma nikdy nebolievali ale asi sa u mna vsetko zmenilo) tak mozno pride menzes..asi imame rovnaky osud 🙂
@lejduska ono práve v tehotenstve s druhou dcérou mi na to prišli a už počas tehotenstva som bola na liekoch.
nechcela som ani ja, ale keď si prečítaš aké sú účinky na vyvýjajúci sa plod, ktorému chýba ten určitý hormón, nevymýšľala soma a podvolila som sa. Po pôrode som kôli dojčeniu vysadila lieky, však ma lekári ubezpečovali že to bude určite v poriadku a že to mám len počas tehotenstva, ale ako som napísala, dcérka bude mať o pár dní 2 rôčky a ja som stále na liekoch 😖
ja som to mavala pred tehotenstvami bezne kazdy mesiac pred menzesom. Niekedy viac, niekedy menej. Proste hormonalne vykyvy. Pre prechod je to typicke kedze dochadza k radikalnym zmenam v hormonalnej hladine po ustupeni cinnosti vajecnikov, a ked hormony blbnu uz v reprodukcnom veku tak to moze byt taketo "prechodove" aj skor. Takze ja som na prechod vlastne uz pripravena a zvyknuta. 😀
Ja som sa veľla potila v noci keď som spala iba keď moje telo bojovalo pri IVF.Hormony spôsobuju potenie
som tu nová, ale mám taký problém ako evula34, tiež niekoľko dní pred menzes točenie hlavy, návaly, mám 36 rokov, na 4-tý deň cyklu má bolí hlava, ako ste dopadli u gynekológa, sú to hormonálne výkyvy?
aj mne sa to dnes stalo..az mi tak zle prislo,brucho ma bolelo alebo kriza a celkova slabost.
Ahojte aj ja mám caste návaly tepla a teplý pot az tak ako keby vyjdem zo sprchy... mam problemy so stitnou a mam astmu, vcera som mala zvysenu teplotu, cely den som bola jak "vyzmykana zo zivota" bolest hlavy bez prestavky, a dnes tak isto cely den, a rano mi bolo na zvracanie a nejako tiez blbo, cudne, neviem to ani pomenovat, uz ste sa stretli s takym niecim ?
@evula34 preslo to samo, ale trvalo to dlho...ono dr ma poslal tam aj tam aj tam ale nejako som to nestihala ani obehat lebo som vtedy s malym behala vela vela po lekaroch, na seba mi cas neostaval...skus zajst k vseobecnemu a on ti urobi odbery a posle ta na najskor asi na interne ...ten ti urobi aj sono stitnej zlazy...inak pomaha caj zo slavie 😉