icon

Coaxil na úzkostnú poruchu

jessi06
1. feb 2023

Dobrý deň užívate niektorá toto antidepresívum? Skúseností?

derdia
24. mar 2023

@dorinecka45 ahoj presne to ti tie lieky pomozu, uvedomit si svoju hodnotu a ze nie si povinna nikomu nic vysvetlovat. Si dospela, svojpravna s liekmi si vytvoris hranice a to budes ty... Prwtoze toto co teraz prezivas ok nie je a stracas cas, ze zijes takto. Kazdy jeden den utecie ako voda. Ja zijem vdaka liekom omnoho krajsi zivot😊psychiatricka nepotrebuje vymenny listok, a dokumentacia sa nezverejnune. Aj ked, ked budes zdrava zistis, ze ti je to jedno. Budes silna zena.

dorinecka45
24. mar 2023

@livuik
@derdia
@zobaka este raz vam vsetkym velmi oekne dakujem za podporu.dnes som si bola vybrat lieky a od zajtra zacinam.mam este stale strach a aj s muzom riesime ako budeme fungovat keby ma to nahodou nejak omamovalo.som na rd s dvojrocnou a muz robi do vecera.dufam ze ma to nebude uspavat.urcite nebudem pre istotu soferovat cca 2 tyzdne.

zobaka
24. mar 2023

@dorinecka45 haha fakt sa nemusis bat, mna lieky nijak nezmenili, akurat ti zazenu depresie

zobaka
24. mar 2023

@dorinecka45 zase take to nebude predpokladam, ze ti dali nieco z radu SSRI, tusim si to aj pisala, takze ziadne omamenie sa konat urcite nebude 🙂

livuik
24. mar 2023

@dorinecka45 ja som trochu rozostrene videla prvé dni, ale omamena som nebola. Mala som ako keby chrípku.

derdia
24. mar 2023

@dorinecka45 ahoj ake si dostala?
Ja som zacala polkou elicey... Je pravda ze 2 tyzdne som bola taka nejaka zvlastna... Ale potom uz bolo lepsie... Zaklad je neprerusovat liecbu😊

zobaka
24. mar 2023

@derdia Escitalopram je super, mne uz vsetky neziaduce ucinky zmizli

derdia
24. mar 2023

@zobaka len ja som ich zmanila teraz na alventu... Bola som z nich strasne unavena.. Uz som to vyssie pisala. Inak super.

zobaka
24. mar 2023

@derdia ja si vase nicky na pismeno D stale pletiem 🤐 😂 mozno aj ja niekedy skoncim na Alvente ktovie, pri Alvente fakt ta unava bny mala zmiznut,ale zatial som v ramci moznosti spokojna, zle spavam, bojim sa, ze by ma prilis nabudzovala

dorinecka45
24. mar 2023

@zobaka
@livuik
@derdia dostala som fluoxetine.ano je to ssri. Len lekar icka ma na to upozornila a aj psychiater.baby a vy normalne mizte soferovat?tu citam v peibalovom letaku ze to moze skreslovat usudok a koordinaciu pri vedeni vozidla.tak neviem no

dorinecka45
24. mar 2023

@dorinecka45 ozaj nie je nejaka skupina zalozena na tuto temu?

zobaka
24. mar 2023

@dorinecka45 mozes s nimi vsetko robit, je tu tema depresia a ako sa jej zbavit, ale je tam celkom mrtvo

derdia
24. mar 2023

@dorinecka45 no ja som soferovala bolakedy ako dracica... Teraz idem ako slimak... Dialky neriesim. Uz som proste nie taka strela.....ale celkovo mi je ovela lepsie...

livuik
25. mar 2023

@dorinecka45 je skupina Panická porucha, tetánia, OCD, sociálna fóbia, depresia

dorinecka45
25. mar 2023

@derdia super tak to by mohlonzafungovat aj mne tak 🤭

derdia
25. mar 2023

Baby berie niekto tu alventu?
Neviete kedy to bude take ze uz ok? Za 14 dni? Citim sa ok, ale trosku inak ako pri elicee.

livuik
25. mar 2023

@derdia ja. Akože vedľajšie účinky alebo čo za koľko bude ok?

zobaka
25. mar 2023

@derdia ako inak sa cítiš?

derdia
26. mar 2023

@zobaka taka viac rozrusena, neviem sa tak sustredit... A tak. Inak. Menej stastne ale tak asi potrebuje zabrat.

derdia
26. mar 2023

@livuik ano vedlajsie..nemam asi nijake. Ale proste citim sa menej stastna... Tak cakam ci sa dostavi nejaky ucinok za par dni. Vrvai sa 14 dni trva kym zaberu

livuik
26. mar 2023

@derdia no ja som neprechadzala z iných takýchto liekov takže ti vôbec neviem povedať. Ale určite to bude rýchlejšie si myslím takto keď už máš časť liečby za sebou.

zobaka
26. mar 2023

@derdia mozes byt rozrusena, kedze vychytavaju adrenalin, pockala by som 8 tyzdnov a ak by to nepreslo az potom zvazovala zmenu

derdia
26. mar 2023

@zobaka prave ze tieto by mali vychytavat nonadrenalin... Asi to tak pisu nie? To je vlastne hasic adrenalinu.... Ale neviem presne. Ale mam pocit ze stale lepsie a lepsie. Pokonejsie myslim ale delesne akcnejsia.

zobaka
26. mar 2023

@derdia no v podstate plnia svoju funkciu 🙂 ja ked som brala vychytavac noradrenalinu bola som ako blesk, tolko fyzickej sily som nikdy nemala ako vtedy, na druhej strane ale vynervovana som bola - tahalo ma to k panickym atakom, paradoxne ako pises, velmi som sa vedela sustredit

dorinecka45
30. mar 2023

@zobaka
@derdia
@livuik baby prosim vasco si davate na migreny pocas liecby ad? Ja uz druhy den umieram na migrenu a v pribalovom letaku je ze nesmiem ani ibuprofen ani flector.paralen mne nikdy nepomahal,to nejdem ani skusat.

zobaka
30. mar 2023

@dorinecka45 Paralen, ale brala som aj brufen, keď som mala iné problémy, nebol problém žiadny, zase ten prívalový leták nie je svätý 🙂

dorinecka45
30. mar 2023

@zobaka dakujem tak vyskusam,lebonuz asi umrem za chvilu 😔

derdia
30. mar 2023

@dorinecka45 ak tie bolesti neprejdu do par dni, mala by si zavolat dr. Mna z alventy bolela hrozne hlava tri dni. Ale uz je to ok.

dorinecka45
30. mar 2023

@derdia no ja som zacala brat ten fluoxetine v sobotu.pol tabletky, a tuto sobotu prechadzam na celu.asi to nebude tym.ja mavam migreny casto, z krcnej chrbtice a zo stresu atd

derdia
30. mar 2023

@dorinecka45 aha ok😊