icon

Covid-19 očkovanie

21. nov 2021

Viem že je to už otravná téma ale čo už no. Hneď na začiatok dam úplne Easy radu , nikto nie je nútení tému otvárať a keď ju už aj otvoril tak sa dostal až k tejto vete a tým pádom nemusí ďalej pokračovať a tému môže obísť ;)
A teraz nech čítajú ďalej ti ktorí majú chuť komentovať , a nie urážať a mudrovať a pod. Očkovanie odkladam už dlhšiu dobu , chcem sa zaočkovať preto že chcem ja a nie preto že musím alebo to chce niekto iný . Ale odrádza ma jedna vec ..
Doteraz som covid nemala a bojím sa že ho dostanem práve keď sa zaočkujem . Čo by samozrejme nebol problem keďže by som bola očkovana ale tým pádom by som to doniesla domov a pravdepodobne aj k malej dcérke . A práve o to mi ide . Aby som nenakazila svoju dcéru . Nakoľko pravda je taká aj keď si to veľa ľudí pripustiť nechce že teraz je naozaj veľa zaockovanich nakazeních . Čo mi nevadí však to sme vsetcia hneď vedeli že nakazit sa môžeme , no mám strach že práve po zaockovani som hrozbou pre svoju dcéru a ľahšie sa nakazim keď doteraz som sa nenakazila . Máte takú skúsenost že ste dostali prvý krát covid až po očkovani ?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evaachesa
21. nov 2021

@jaruska_12 bábätku sa nemá prečo niečo stať. Ak chceš viac info, tak sa pridaj do skupiny na FB a prečítaj si nejaké príspevky a články.

sandra19901990
21. nov 2021

@jaruska_12 očkovala som sa v 19. Týždni a potom o 4 tyzdne pfizerom. Nežiadúce účinky žiadne, trosku citlivejšie miesto vpichu. Som spokojnejšia, lebo niektoré ženy, ked mali Kovid počas tehu, pobrali viac liekov a mali trápenie aj mesiac. Nehovoriac o tom strachu o drobca. Neodporúča sa ockovat len v prvom trimestri. Konzultovala by som to este radšej s odborníkmi 😉 držím palce 💪

baboadel
21. nov 2021

@sasa1310 Som sice zaočkovaná, no práve teraz je v mojom okolí veľa ľudí, ktorí sú práve nakazení a sú zaočkovaní. Nie je pravda, že zaočkovaní sa nenakazia alebo, že by covid neprenášali. Akurát by mali byť s ľahším priebehom, čo tiež nie je úplná pravda. Najistejšie to majú ľudia po prekonaní s vysokými protilátkami.

simsalabim
21. nov 2021

@vanda323 Ked uz spominas zaockvanych kolegov a kolegyne, tak spomen aj to, ako si ty - nezaockovana - s covidom skoncila v nemocnici....

denkatn
21. nov 2021

my sme obaja s muzom zaockovani uz od vlani a dceru mame 6 rocnu. doniesla covid z gymnastiky alebo zo skoly, nikam ani nechodime, ani k starym rodicom, ani nikam. a keby som nebola zaockovana, neviem ako by som sa vladala o nu postarat, lebo mala vysoke horucky, sice iba jeden den, ale cely den jej bolo treba obklady. potom bolo treba varit, nastastie ja som mala miernejsi priebeh, ako taku "chripocku" ako to ludia hovoria, lenze domacnost musela fungovat. myslim ze koli ockovaniu sme mali mierny priebeh. a moj muz o 3 dni neskor tiez miernejsie. bez toho ockovania neviem ako by som to zvladla. neviem odkial mas tu informaciu, ze ked si ockovana to lahsie chytis, my sme boli dlho ockovani a nic, az teraz ked prestali plošne testovat v skolach, ale nechali to na rodicoch, to dcera doniesla. jpredtym bola v skolke a skoro stale vsetko zavrete. takze tato cast ze lahsie to chytis po ockovani mi nesedi, jedine ak by ti ockovani boli menej ostraziti, ze menej nasadzuju ruska a davaju pozor. ale podla mojich skusenosti po ockovani je ten priebeh menej dramaticky a ked sa mas postarat v tejto dobe o dieta,ja by som ti radila ze daj sa zaockavat, alebo ked budes na ventilatore sa ti niekto o dieta postara? tak potom nemusis..

matkahelka
21. nov 2021

@evaachesa tehotne zeny teraz castejsie koncia v nemocnici? mozem sa spytat, odkial mas tuto info? kde sa dostanem k tejto statistike? nikde som tuto informaciu nezachytila a ako tehotnu ma to velmi zaujima a od svojho gynekoliga, posobiaceho v nemocnici mam ine info.

evaachesa
21. nov 2021

@matkahelka nedávno v správach na STV keď hovorili o mamičke ktorá bola v 6tom mesiaci a zomrela na covid...bola napojená na pľúcnu ventiláciu...mala aj pridružené ochorenia, no spomenuli, že v nemocnici teraz končí viac tehotných ako počas 1 a 2 vlny.

simsalabim
21. nov 2021

@matkahelka Tehotenstvo a covid sa spajaju s vacsim rizikom komplikacii, je uz o tom vela studii. Tu je taky laicky clanok z novin. Sice nie z nasich, ale to je jedno. https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.co...

simsalabim
21. nov 2021

@evaachesa ano, bolo to v Roznave.

evaachesa
21. nov 2021

@simsalabim áno...mne bolo až do plaču keď si predstavím že mohla ona aj dieťa ešte žiť :(

evaachesa
21. nov 2021

@matkahelka tiež som nedávno zachytila toto

ukulela
21. nov 2021

Nie je ockovacia propaganda. Je ockovacia osveta. Ak sapo ockovani nechces nakaxit, tak sa chran rovnako, ako doteraz. Nemusis nikde chodit. Ockovanie chrani pred tazkym priebehom a smrtou. Ak sa ockovanynakazi, tak chorobu dalej siri , ano, ale s mensou virusovou nalozou. A testovat sa mozes aj ako ockovana, kto ti zakazuje?

monika191019
21. nov 2021

@sasa1310 zaočkovany menej roznáša? To myslíte vážne?🙈

sasa1310
21. nov 2021

@monika191019 áno myslím. Nezaočkovaní okolo 7 ľudí, zaočkovaní 2 ľudí. Vyhladaj si grafy. Stále to tvrdia odborníci, že zaočkovaní sú menej infekční

monika191019
21. nov 2021

dobre tak jeden priklad z reality: pred troma tyzdnami sa nam v praci nakazil kolega zaockovany, hned potom ako mal poztivny test kedze uz dlhsie mu nebolo nalepsie, nas, vsetky co sme s nim v jednom kancli odvolali okamzite domov s tym ze neockovane musia ist na pandemicku PN a zaregistrovat sa na PCR do testu nevychadzat z domu len na nutne nakupy, zaockovane kolegyne nemuseli ist ani na test ani do karanteny pokial nemali priznaky..v kancli sme tri neockovane a dve ockovane..obe ockovane dalej pekne chodili do prace len jednej z nich zacalo byt zle tak sla na test..a bola pozitivna..nam vsetkym neockovanym vysli negativne testy..neviem kolko ludi stihla ta ockovana nakazit ani to nejdem riesit ale takto nejak vyzeraú tie opatrenia v praxi a takto nejak neočkovaní roznášaju covid..ta ockovana kolegyna je taka chora ze nevladze vstat z postele a uz nakazila a mamu a sestru co s nou byva vsetky su ockovane a jej mama uz lezi v nemocnici..

monika191019
21. nov 2021

nepisem tu aby som znevazovala alebo popierala silu ockovania len mi pride scestne ze si niekto mysli ze na zaklade tych opatreni co su teraz mozu neockovani viac roznasat covid ako ockovani..skratka mi to pride absurdne..ešte ked si vezmeme ake maju neockovani uz teraz obmedzenia a od zajtra sa idu ešte sprisnit

sasa1310
21. nov 2021

@monika191019 nepíšem na základe opatrení. Píšem na základe grafov. Okrem toho xy očkovaných sa v podstate tiež stále testuje. Školopovinné deti sa testujú týždenne aj deti očkovaných rodičov. Takže sú otestovaní aj očkovaní

dadis
21. nov 2021
denkatn
21. nov 2021

@monika191019 tomu nerozumiem, preco tie ockovane nesli na test? mozno ockovani znicia par virusov, ze maju vyssiu imunitu, takze rozdavaju mensiu naloz, ale stale este rozdavaju, to je blbe rozhodnutie toho jednotlivca co to nariadil. ja ako ockovana sa po styku s pozitivnym testujem.

ummimaryam
21. nov 2021

@jaruska_12
@jaruska_12 pockaj kym sa mala narodi. Par tyzdnov hore dole. Neriskuj...

denkatn
21. nov 2021

@jaruska_12 opytala si sa svojej gynekologicky? ked nie je dostupna teraz tak svojho porodnika? tych sa pytaj, lebo vedia aj tvoj zdravotny stav iny. mozno aj lepsiu statistiku maju.

kath1210
21. nov 2021

Vy sa bojite ze tym, ze sa zaockujete, sa nakazite ci ako? Toto je vas dovod preco sa bojite?

scorpionflower1
21. nov 2021
scorpionflower1
21. nov 2021

Nerozumiem tomu. Preco sa bojis, ze mas vacsiu sancu nakazit dceru, ked sa zaockujes? Ved je to presne naopak. Ked si zaockovana menej siris virus vid. grafika, ktoru som zavesila hore. Ja viem, ze sa bojis o dceru. Ja mam tiez 3-rcnu a tiez sa bojim, aj ked som zaockovana to mozem dostat a nakazit ju. Ale nakazeniu sa vyhnes s vacsou pravdepodobnostou, ked sa das zaockovat. Zaockovani v zaciatkoch roznasaju sice virus, ale ich telo ho rychlejsie zlikviduje, teda su nakazlivi kratsiu dobu a virus, ktory vylucuju je obaleny tzv. neutralizacnymi protilatkami, teda je menej zivotaschopny.

vanda323
22. nov 2021

@simsalabim Áno veľa krát to sem píšem. A vieš.preco som tam skončila? Kvôli zvracaniu a hnačke dostala som infúziu obyčajnú Magnosolv na nej bolo napísané pichla mi sestrička injekciu na zastavenie zvracanie a na druhý deň som šla.domov. U mňa není tajomstvo že som si to spravila sama, mám vážne úzkosti, bohužiaľ.

vanda323
22. nov 2021

@simsalabim Neviem prečo každého zaockovaneho tak nahnevá keď niekto napíše že zaočko. Ľudia končia v karantene

scorpionflower1
22. nov 2021

@monika191019 prosim ta tieto "prhody z reality" su proste nanic, uz by ste to niektori mohli pochopit. To, ze vam sa stalo toto neznamena, ze o dom dalej sa nestalo nieco ine. Relevantne su len statistiky, nic ine. Ziadne historky a pribehy. Aj ja poznam xy pribehov...takych aj onakych, napr. vedla ockovana suseda ma covid a nechytili to ani jej deti. A je to relevantne? Nie je....takze...je jedno, aka je tvoja osobna skusenost, ockovani roznasaju virus menej, ci sa cudujes alebo nie.

simsalabim
22. nov 2021

@vanda323 mna to nenahnevalo 🤷‍♀️Ved je to znamy fakt, ze aj ockovani ochoreju. Len ked napises A, napis aj B.Ze znami ochoreli napriek ockovaniu a fy neockovana si skoncila v nemocke. Pri covide byva vracanie... Kamoska v 2.vlne tyzden prevracala. Len teda nebola ani tehotna ani ockovana.

vanda323
22. nov 2021

@simsalabim Ale veď ja tento fakt že som skončila v nemocke dosť často píšem. Netajím to. Predsa som napísala aj autorke, že tento dôvod kt. Má.ona že sa nechce dať očkovať je hlúposť, že nech sa dá ..ak len toto ju odrádza. Ja sa.mozno tiež dám ale.az.po tehu. Nejak sa mi to nezdá že najprv sa vraveli že tehotné nech sa neockuju teraz zrazu áno...a proste verím že mám nejaké protilátky tak hádam do konca šestonedelia mi vydržia...a potom sa dám zaočkovať

denkatn
22. nov 2021

@vanda323 kazdeho nie, ja som pisala ze som zaockovana a som cakala ze mozem ochoriet, aj som ochorela. preco myslis, ze kazdeho zaockovaneho to hneva, ja poznam vela zaockovanych ktori ostanu v tej karantene podla pravidiel.