Covid-19 očkovanie
Viem že je to už otravná téma ale čo už no. Hneď na začiatok dam úplne Easy radu , nikto nie je nútení tému otvárať a keď ju už aj otvoril tak sa dostal až k tejto vete a tým pádom nemusí ďalej pokračovať a tému môže obísť ;)
A teraz nech čítajú ďalej ti ktorí majú chuť komentovať , a nie urážať a mudrovať a pod. Očkovanie odkladam už dlhšiu dobu , chcem sa zaočkovať preto že chcem ja a nie preto že musím alebo to chce niekto iný . Ale odrádza ma jedna vec ..
Doteraz som covid nemala a bojím sa že ho dostanem práve keď sa zaočkujem . Čo by samozrejme nebol problem keďže by som bola očkovana ale tým pádom by som to doniesla domov a pravdepodobne aj k malej dcérke . A práve o to mi ide . Aby som nenakazila svoju dcéru . Nakoľko pravda je taká aj keď si to veľa ľudí pripustiť nechce že teraz je naozaj veľa zaockovanich nakazeních . Čo mi nevadí však to sme vsetcia hneď vedeli že nakazit sa môžeme , no mám strach že práve po zaockovani som hrozbou pre svoju dcéru a ľahšie sa nakazim keď doteraz som sa nenakazila . Máte takú skúsenost že ste dostali prvý krát covid až po očkovani ?
@denkatn Nie nechcela som sa ťa dotknúť. Ak sa tak stalo ospravedlňujem sa. Ja len mám pocit že keď ty na MK čítam tu hoc akú tak ak niekto napíše že zaočko. Sú v karantene tak hneď že ale....to a to...a keď sa napíše že nezaočko. Skončil v nemocke tak sa mám pocit niektoré dievčatá tešia...minule neviem aká tému tu bola na také veci sa tam písalo že mi až zle bolo že by ich nechali sa zadusit pred nemocnicou atď.....
Viem že vedia.spolu pekne vychádzať zaočko aj nezaočko len je nás veľmi máličko
@simsalabim Áno. Jasne...chápem ale občas sa nedá všetko napísať ...občas píšem rýchlo a nestihnem napísať všetky myšlienky...
@vanda323 to, ze najprv hovorili, ze tehotne sa ockovat nemaju je kvoli tomu, ze este neboli hotove klinicke testy na tehotnych. Teraz uz su, tak to odporucaju. Tak ako odporucaju tehotnym aj ockovanie proti ciernemu kaslu alebo chripke.
Ak sa nechces dat teraz ockovat aspon si daj skontrolovat protilatky.
@autorka Prepáč, ale to je chyba Tvojho otca, že sa nakazil, očkovanie nie je patent na nesmrteľnosť, je to na to aby človek ochorenie ľahšie prekonal, očkovanie naberá funkčnosť po nejakej dobe a nie od rána do večera. V okruhu našich priateľov a známych je veľa ľudí očkovaných a nikto z nich neochorel ani na Covid ani blbé prechladnutie nikto nemal, je to hlavne pre to, že dodržiavame opatrenia aj naďalej, ruky, odstup, respirátor- nosili sme ho skor ako to nariadili a hlavne, vetranie lebo na to x ľudí zabúda. My sme tento rok s mužom absolvovali more, svadby, 2 spoločenské udalosti iného rázu a sme zdraví. Aj ako očkovaní sme sa dali námatkovo testovať, nie pre druhých ale najmä pre seba. Takže je len na každom z nás ako sa k tomu postaví, očkovanie neznamená, že už mi nič nehrozí
@vanda323 ja chapem ten hnev proti nezaockovanym, ze u mnohych prameni z toho, ze ti nezaockovani chcu slobodu, mozno aj mna to drazdi, ale snazim sa neurazat a restpektovat, lenze sloboda ma tam hranice, kde maju hranice ini a to su ti starsi a chori. ze taka sloboda, ktora ma potencial byt nebezpecna je naco? keby sa nezaockoval nikto, tak urcite by zomrelo omnoho viac ludi. tak preco si niekto povie, ze on aj ked nema zdravotne indikacie neda sa ockovat, je to jeho sloboda!?, aj ked je vacsie riziko podla statistik, ze skonci na tom ventilatore? a zatazi ten system? ja zase tomu nerozumiem. a z toho pohladu sa mi zda uplatnovanie slobody sa neockovania sebecke.
@vanda323 keby to bolo ze je jeho slobodne rozhodnutie, ze sa necha tetovat, alebo si spravit uces cervenej farby, tak to viem respektovat, ale take rozhodnutie ze sa bojim, ze on viac zatazi zdravotny system, podla mne dostupnych informacii, kolko ludi zomrelo neockovanych a kolko ockovanych, tak to nie je take neutralne rozhodnutie, ze rozhoduje iba o sebe.
@denkatn Tak ale v podstate rozhoduje o sebe ...o svojom tele. A nechcela som to sem písať lebo nám to nebolo nijak potvrdené ale môj ocko umrel tento rok. Prekonal covid v pohode a nechal sa zaočkovať umrel. Písali sme aj na Šukl ale vraj kvôli pitve nám to neuznali. Sama primárka plus ďalší lekári skonštatovali že smrť nastala po očkovaní. ..ale ešte raz píšem nemám to potvrdené ! No chcem sa ťa opýtať, ak sa dám zaočkovať a umriem alebo sa mi čosi stane iné....budem len ďalšia čiarka v štatistikách? Alebo keď.ma ani neuznajú ako môjho tatka, tak na čo som vlastne umrela? Vieš zaručiť že všetko bude ok?
@vanda323 viec co aj moj tato zomrel v novembri 2020 v nemocnici dostal covid, posledny rok nechodil po lekaroch, mal zanedbane a ked sa dostal do nemocnice tak tam chytil aj covid. a viec so, v umrtnej sprave tiez nema ten covid uvedeny, aj sa hnevali v pohrebnej sluzbe, ze lekar neuviedol ten covid, lebo sme mali potom covidovy pohreb, t.j. ze sme ho nevideli, uz nikdy, v nemocnici bol 6 tyzdnov sam bez navstev a telefon nemohol obsluhovat, lebo nevladal. este vtedy nebola vakcina, on by sa dal zaockovat. ale stale nerozumiem ten suvis preco sa zdravy ludia bez indikacii nedaju ockovat ked vieme ze ako spolocnost by sme tu chorobu vedeli lepsie potlacit. ja tomu nerozmiem, ze sloboda jednotlivca versus vsetci za jedneho...
@denkatn Úprimnú sústrasť.
Môj ocko by sa už asi očkovať nedal ....keby sa.kohol vrátiť.Ja zas tomu rozumiem. Je to moje telo, ak sa.mi niečo stane kto za to bude zodpovedať? Môj ocko bol 60 ročný muž. Mal vysoký tlak na ktorý sa liečil. Umrel na trombozu v mozgu, po ktorej nastala ischemická mozgová smrť....
100 ľudí sto chutí....ja rešpektujem aj očkovanie aj neockovanie
@denkatn boze, toto je strasne, to je moja nocna mora, ze sa nemozes s tym clovekom ani rozlucit a on niekde sam umiera. Mrzi ma tvoja strata. Ja tiez, bohuzial, poznam take pripady. Mamina najlepsia kamaratka chytila covid v nemocnici a po 4 dnoch ako ju prepustili zomrela.
@vanda323 Velmi ma mrzi, co sa ti stalo.
@scorpionflower1
@denkatn Ďakujem Vám dievčatá,na som veľmi rada že aj očko aj neočko stále dokážu spolu komunikovať na úrovni ❤️
Nechápem, prečo maže MK fakty, to nie sú moje výmysly, ale najnovšie lekárske výskumy: Srovnávání krve očkovaných a neočkovaných (z lékařské konference v Praze, 11. 12. 2021) https://www.vimo.sk/watch/s2TcWzsSmWcsNDv
Chori su aj ockovani aj neockovani… Pravda je niekde uprostred, ale zalezi co dany clovek citi… Poznam zo svojho zivota vela ludi neockovanych s lahkym priebehom ochorenia Covid. Treba sa pytat aj vo svojom okoli realnych ludi, inak nedostanete pravdive informacie 😇.
Presne tak neockovany sa testuju stale na dovolenky nevhodia kedze nemozu a ockovany behaju hore dole, testovat sa nemusia a tak siria virus medzi ludi, taka je pravda a nikto ma nepresvedci ze to tak nie je. Neverim vakcinam.
@ivka185 ...ale čo nepovieš....mam 3 davky a denne testovana . Nikde nebeham.....tak zase každá minca má dve strany a nemôžeš písať, že očkovaní roznasajy virus ....ja by som mohlo tvrdiť opak ale nebudem pretože tak ako podla teba ockovani roznasaju a ja viem, že neockovany falsovali potvrdenie o negatívnom teste....Na oboch stranách sú takí co kašlú na opatrenia
@ivka185 ...no neviem kde zijes ale na Slovensku dnes 12.1.2022
Celkovo
2 001
hospitalizovaných,
z toho 82,1 % nie je plne zaočkovaných
Neviem, no ved ak sa zaockujes, tak stale mozes byt opatrna a dodrziavat opatrenia a nechodit kade tade. A ak aj Covid chytis, tak dcere odovzdas nizsiu virusovu naloz. Ak mam dat iba nas rodinny priklad, tak dcera priniesla Covid zo skoky, nakazila 2 rocnu. My s muzom (obaja ockovani sme to nechytili). Potom asi o mesiac dostal muz Covid od sefa, priebeh taky, ze nemal jeden jediny priznak Covidu. Ja som to znovu ako ockovana nechytila. Takze za mna asi tak...
Dr. Peter McCullough přináší alarmující informace o vakcínách
"Genetický kód pro protein spike nezůstává jen v hrubém endoplazmatickém retikulu. Ve skutečnosti se dostává do jádra lidské buňky. Panuje přesvědčení, že jde o trvalou instalaci do lidské DNA."
@hviezdickazuzka -Peter Andrew McCullough je americký kardiológ. Bol zástupcom primára pre internú medicínu v Baylor University Medical Center a profesorom na Texas A&M University. Počas pandémie COVID-19 McCullough propagoval dezinformácie o COVID-19, vakcíne COVID-19 a liečbe COVID-19.
6.3.2022 ešte niekto rieši kovid?

@vanda323 Tebe by mali vydrzat, ved si Covid prekonala nedavno. Co radiki tehotnym pred tym, neviem, ale uz dlho to odporucaju a poukaxuju na mnozstvo komplikacii u tehotnych. Mne sa iba nezdalo, ze v diskusii o covide v tehotenstve si nespomenila ako si ty tehotna s nim skoncila v nemocke. To je vsetko.