Covid a strata čuchu
Dobrý deň, prekonal niekto koronu so stratou čuchu. Ako dlho vám to trvalo. Ďakujem
Ahojte! Hlásim úspech! .. Síce čiastočne, ale čuch sa mi dnes vrátil, už viem rozoznať vecí viac: mydlo, polievka, citrónový čaj... Není to ešte sto percent, možno ani 50, som rád ale že sa to konečne upravil. Je 9. deň mojej choroby, 5 dní som bol bez čuchu a chute.
@mainstay tomu rozumiem ,ja som sa pri strate tiež bala že sa mi to nevráti(mnohí to majú aj pár mesiacov) človek si uvedomí aká je skutočná radosť😄
pri covide je vleka sanca, ze sa cuch vrati. netreba sa zbytocne stresovat, elbo stres nam moc nepomaha, skor skodi. mam kamosku, ktora nema cuch uz roky. zije s tym, nema na vyber, ale nijak ju to neobmedzuje. samozrejme obcas sa stane, ze si s niecim nevie poradit, ale inak je to v pohode.
podla mna by bola ovela horsia strata chuti natrvalo. mne chut chybala snad 2 dni,a le teda ta kava bola tak hnusna, ze hroza. aj ked akoze by som mozno aj dobre schudla, keby necitim chut jedal :D
obry den ja dnes uz 14 den, chut sa mi postupne vracala no teraz jem polievku a s hrozou som zistila ze zasee akoby sa znova stratial chut je toto nomalne?????mal to niekto takto cudne?
@angelinja ahoj mne sa chuť vrátila po 2,5tyzdni, teraz som 2 mesiace od covidu a ešte stále mi rapluje, sú jedla, ktoré nedokážem ešte úplne precítiť alebo jem niečo a polku cítim normálne a druhu polku nie 🙈tebe sa to upravilo?
@frederica955 ahoj ale chut ano mylsim ze chute mam uz vsetky..
A má niekto z vás stratu čuchu alebo čuchové halucinácie dodnes?
ja som čuch stratila na začiatku decembra, takmer dva mesiace som nemal čuch vôbec a dodnes trpím čuchovými bludmi, všetko mi páchne, aviváž, prášok na pranie, zubná pasta, ovocie, káva, kozmetika.., všetko, čo bolo kedysi príjemné je dodnes zatuchnutá handra 😢😝
liečil si niekto z vás stratu čuchu u lekára, pomohlo to?

@ajsha123 hmm... Tak potom budem ešte cely december v karanténe, zrejme... no super! 7.dec mi bolo povedané, aby som následne spravil PCR test, 8.dec pozmenili, stačí aj antigén. Bez testu že vraj nesmiem naštartovať môj bežný, civilný režim. Máme zle nastavený systém, aspoň u nás to takto je, skúsim kontaktovať hygienika co na to povie.