Covid - momentálna situácia, príznaky, liečba
No čo žienky, ale máte skúsenosti? U nás beží aktuálne tretí týždeň táto dobrota. Horúčky divné zle zraniteľné, hlava v prdeli, kosti kĺby a všetky ďalšie sprievodné.
Rozbitý človek dva týždne. Minulý a predminulý rok mi taká sezóna neprišla.
Mala som v júli. Bola to jedna katastrofa. Tie bolesti kĺbov otras
Kovid sme mali raz v roku 2022, ked koncili opatrenia. :D a to som vtedy povedala radsej kovid nech prechladnutie, uplna pohoda. :D ale ci sme mali aj inokedy neviem, lebo my sa nikdy netestujeme.
treba sa dat ockovat a to bude jednoduchsie
Moja dcera mala pred 3 tyzdnami, iba jeden den teplota, trochu bolave hrdlo, ktore po tyzdni zacalo boliet stale viac, tak dostala antibiotika. Ale doma sme to nikto od nej nedostali. Covid sme mali inak iba raz pred 3 rokmi a velmi mierny nastastie. Teraz ale cestujem zo sluzobky a mam pocit, ze chrlu a kaslu v lietadle takmer vsetci.
Bola som chora ale test nebol pozitivny, ale viem, ze to koluje. Buduci tyzden idem na ockovanie nech mam pokoj ako kazdy rok
@anonym_mala som 2 týždne dozadu, stále sa necítim fit.
Áno, celá rodina, najmladšia už 3. týždeň sa z toho nevie dostať
U nás celá rodina mala 2-3 týždne dozadu, syn jedno poobedie bolesti hlavy únava točenie pred očami, dala som nurofen a ráno bol z toho von, dcéra 2 dní teploty až 40tka ako teplota ustúpila už jej nič nebolo, muž 5 dní teplota bolesti hlavy kĺbov únava malátnosť ten to schytal najhoršie ale už je dobre, ja 3 dní malátnosť a bolesť celého tela a tiež už fajn 😊 u nás každý si tym prešiel inak
My sme zatiaľ zdravý a nie sme očkovaní
Muž mal rýchly priebeh- 2 dni teploty, bolesť v hrdle a kašeľ. Do týždńa bol fit. Nikto od neho doma ďalej neochorel.
Na to hrdlo čo odporúčate?
Na to hrdlo čo odporúčate?
@marusiao každý povie inak. Už som zachytila aj kloktanie 5 krát denne otcovou vodou a z prírodných šalvia
Ja iba horúčka a bolesť hrdla. Lieky žiadne, len vitamíny a čaje.
najskôr mi tieklo z nosa, potom nos upchatý, hrdlo ma nebolelo, len som sem tam zakašlala, teplotu som nemala, toto bol môj tretí covid a mal najľahší priebeh
@anonym_autor Covid sme mali koncom augusta, začiatkom septembra.Prespala som ho
my sme mali dva tyzdne dozadu...muz 2dni sopel, inak nic...no a mna to zlozilo...3dni teploty, bolest celeho tela a priserna bolest hlavy...potom teploty ustupili, ale hlava bolela stale ..a chut a cuch sli na tyzden do ahoj :D syn - tomu nic nebolo, dokonca nemal ani pozitivny test
Syna bolelo hrdlo dva dni,bol trocha slabší,teplota okolo 37 stup.na tretí deň sme šli k lekárke a podľa nej príznaky covid,no mám pocit že všetky choroby z prechladnutia sú covid🙈 nepredpísala mu nič ,o tri dni mu nič nebolo ,o dalšie dva dni už v škole,doma sme to od neho nechytili,treba deťom od mala budovať imunitu z prírody napríklad my pestujeme rakytník a nič lepšie nepoznám a vždy lepšie ako .......
My sme to mali podobne, malý to doniesol zo škôlky – soplík, kašeľ, nakoniec sme skončili aj v detskej ambulancii. Našťastie nám tam veľmi dobre poradili, väčšinou stačili bežne dostupné lieky. Teraz to už má aj manželka, tak sa starám o oboch 😅. Ak by som mal odporučiť, tak u nás sa osvedčila Poliklinika ProCare Bory https://www.procare.sk/zariadenia/poliklinika-p..., fakt profesionálny prístup.
Tiež sme prekonali covid dva týždne dozadu najprv to chytil priateľ teplotu, vyšší tep, kašeľ ,kusok nos a o pár dni ja doobeda mi nebolo nic a vecer hrdlo ale veľmi...na druhý den teplota tiež tepy okolo 125 , bolesť hlavy, nádcha. .este kašlem obaja ale uz snáď bude dobre
v septembri dva tyzdne musela som brat atb inhalatory horucky bolesti klesali mi saturacie islo mi to na pluca
nove ocko som nestihla
ale uz je to ok
Som tyzden po, stale slaba a unavena. Teploty som nemala, ale brutalne bolesti hrdla a upchate dutiny.
treba sa dat ockovat a to bude jednoduchsie
@anonym_2ad447 zvlastne...
My ked sme mali kovid este asi v 1.vlne cela rodina,najhorsi priebeh mal moj muz,ktory je jediny z nas ockovany.
Este aj moj otec,co mal vtedy 81 rokov mal lahky priebeh,aj ja s dcerou.a manzel to znasal velmi zle.
Takze nemusi to byt pravidlo,ze ockovany bude v pohode
@anonym_autor u nas momentalne prebieha. Uz treti den mam teploty od 38.4 do 39.4, bolesti hlavy, klbov, unava, upchane dutiny, kasel...dufam ze to coskoro skonci...
Som aktualne 2 tyzden s touto “ lakocinkou” doma, moj 3 kovid a jednoznacne najhorsi. Chytilo ma to par dni pred planovanym ockovanim. A zlepsenie citim az dnes. Bolest hlavy, dutiny uplne upchate, teploty den -noc. Bolest hrdla trva uz 13den a nie ustupit. Bolesti klbov asi 4 dni. Uz mam toho fakt dost.
Som aktualne 2 tyzden s touto “ lakocinkou” doma, moj 3 kovid a jednoznacne najhorsi. Chytilo ma to par dni pred planovanym ockovanim. A zlepsenie citim az dnes. Bolest hlavy, dutiny uplne upchate, teploty den -noc. Bolest hrdla trva uz 13den a nie ustupit. Bolesti klbov asi 4 dni. Uz mam toho fakt dost.
@bu1bu Ja už som 14. deň, od pondelka chodím do práce, lebo už mám test negat, ale nevládzem. Strašne ma bolia nohy. Začne to lýtkami a potom už ani stáť ani chodiť. Neviem, čo bude ďalej.

@anonym_autor ja som uz bola pozitivna.. robila som si test