CRP nad 100
Ahojte mali ste niekto také vysoké CRP? Konkrétne 101,9. Dajte mi prosím Vaše skúsenosti a rady. Čo Vám bolo ako to prebiehalo? Ďakujem
Príznaky horúčky, silné hnačky 3 dni iba voda, krv v stolici a strašne bolesti kŕče v bruchu. Ďakujem
Ja som mala pred rokom crp 515, neskutocne bolesti brucha, doteraz neviem co to bolo, nic mi nezistili, ale skoncila som na infuzkach v nemocke 🙈
Moja mala crp 110 a zacinajuci zapal pluc (vyslala nas pediatricka a etg) hned vypisovali hospitalizaciu, crp nad 100je hrozne vela ma nejaku bakteriu v tele , atb ste dostali?
@roberta000 to fakt vobec nic nezistili? Ani bakteriu? Nic?
Este ma napadlo baby, neviete kde citit slepe crevo? Ci aj na pohmat citit nieco tvrde? Pripadne moze to byt tolko dni keby to bol slepak a nic sa mi este nestalo?
@didi44444 teoreticky asi, áno a dcéra keď ležala po operácií v nemocnici tak pani vedľa nej bola po slepáku a jej hurt hovorili, že slepák je špecifický a polohu môže často meniť, ale neviem skutočne kde sa nachádza ale niekde na ľavo, manžel má tam jazvu po tom ako ho nemá ale to sú roky ešte sme neboli manželia keď mu ho brali bol mladý
@didi44444 Nie som žiadna doktorka ani sestrička, ani inak zdravotnícky vzdelaná, to podotýkam, ale JA si myslím, že sa môže jednať buď o ulceróznu kolitídu alebo crohnovú chorobu. Môj manžel má ulceróznu kolitídu - mal krv v stolici, mal silné kŕče, hnačky. Horúčky to neviem, nemeral si (takže keď tak, tak mal len zvýšenú) a CRP mu nerobili. Ale predpokladám, že ak by robili, bolo by vysoké, keďže aj ulcerózna aj crohnová sú zápal čreva (rozdiel je v lokalizácií), tak určite by to mal vysoké.
No nech je to čokoľvek, držím palce a prajem veľa zdravia a síl 🙂
@janka_lolo rozumiem :/
@didi44444 ale nie som zdravotnícky vzdelaná vôbec, ani manžel a ani deti tak nemám vzdelané, sú to iba moje laické názory a postrehy čo viem z rozprávania
@janka_lolo rozumiem to chapem, len ze ci to prislo tak nahle, alebo mal pred tym este nejake priznaky alebo ake boli zaciatky?
@didi44444 moja mamina tak bola. Crp 172. Stav ako ty, len teploty mierne nizsie. K lekarke sla az po 2 dnoch, ked sa jej zdalo, ze jej je uz lepsie. A toto crp jej vyskocilo. Dostala silne atb, na druhy den musela ist znova na crp ci kleslo a potom este na 3 den. Kedze to malo klesajucu tendenciu, ona sa citila lepsie tak zostala doma. Ak by mala kontrolne crp vyssie, sla by do nemocnice. Inak v labaku jej povedali, ze crp takto vysoke moze byt pri tychto priznakoch aj pri salmonele
@didi44444 krv mal dlho. Ako “spravny chlap” to ignoroval, nikomu nic nepovedal, neriesil. Hnacky neviem. Krce prisli zo dna na den a hned intenzivne, vlastne to bol dovod preco isiel okamzite na pohotovost, pretoze sa to nedalo zniest. Nemalo to stupajucu tendenciu, ze dva tyzdne ho pobolievalo brucho a stupnovalo sa to. Proste hned silne krce. Tie hnacky to neviem, ale teraz ked “ ma zle obdobie” ktore mimochodom vzdy prichadza na jar a objavi sa mu krv, tak aj hnacky ma.

@maris5 tie som si dala až teraz okolo 18:30 nevedela som ze sa nemozu, vzdy nam ich davali ako malym ked sme mali hnacku, ale dakujem za radu, uz nebudem davat, tu ryzu idem skusit