icon

Cysta na obličke

jajka888
7. jún 2022

Ahojte
Vcera som bola na sono u urológa
Sledujú mi cystu cxa 5 rokov. Cysta za tych 5 rokov rastla minimalne.. +-1-3MM
Teraz po roku mi narástla o 0.8mm🙈
Na rozmery 3,6
Mate s tym skúsenosti? Ja čím som staršia, tym sa na mňa všetko kopí 😪jDr vravela, ze nech som v pohode
Ze nie je to strašné, len to trochu viac narástlo akoby mohlo

babababka
7. jún 2022

Po poslednom sono brucha v rámci preventívke aj mne zistili cystu na obličke.Mám 4,2 mm.Obv.lek.tiež ma ukludnila,že to nie je nič, stačí sledovať.Vraj,niekedy zvyknú aj zmiznúť,nikam ma neposlala,ťažkosti s močením ,chválaBohu,nemám /aspoń niečo/.Na sono pôjdem o rok.

banderaska29
7. jún 2022

baby aj sa Vám to fyzicky nejak prejavilo že máte cystu ? myslím nejake špecifické bolesti

martinkatinka
7. jún 2022

Ja mam cysty hadam vyse 20 rokov, sleduju to. Kazdy rok u nefrologa. Beru krv, moc.....
Moja mama mala tiez cysty, neskor to bol zhubny nador na jednej a o 20 rokov na druhej oblicke.
Lekari vedia co robia, treba chodit pravidelne na kontroly.

lechtivka
7. jún 2022

ja som mala 85mm 🤣

jajka888
autor
7. jún 2022

@lechtivka aj ti ju odstranili? Mala si aj problémy?

jajka888
autor
7. jún 2022

@banderaska29 to mi nahodne zistili davno na sone brucha. Odvtedy každý rok chodim na uroligiu
Krv a moc mam v poriadku
Len ma znepokojuje, ze pomaličky rastie 🙈
Ja teda neviem, ale mam 41 rokov a po 40 sa mi kade tade objavujú cysty🤷prsia..

lechtivka
7. jún 2022

@jajka888 áno odstránili laparoskopiou. Ale nárastla mi ďalšia🙈
A áno mala som ale mala som aj žlčník plný kameňov vtedy tak ma bolelo na jednej aj druhej strane

jajka888
autor
Autor odpoveď zmazal
jajka888
autor
7. jún 2022

@babababka mas 4,2 mm alebo 42 mm? 🤔

babababka
7. jún 2022

@jajka888 4,2mm

jajka888
autor
7. jún 2022

@babababka tak to je úplne malinká
Mozes byt rada 🥰

lubka72
3. dec 2024

@lechtivka mala? A ako zmizla?

murko14
3. dec 2024

Môjmu synovi vyberali minulý rok v marci, tiež bola cysta len sledovaná, ale za rok narástla o 1cm a bolo nám odporúčané ju vybrať.

lechtivka
3. dec 2024

@lubka72 vyoperovali mi ju.ale mám zas.. 🫣

dotka04
22. júl 2025
@jajka888

@babababka mas 4,2 mm alebo 42 mm? 🤔

@jajka888 prosim vas, ako ste dopadli?

katrusab
13. nov 2025
@lechtivka

ja som mala 85mm 🤣

@lechtivka ahoj prosim ta mozem sa spytat, ze ako ti bolo po laparoskopii cysty na oblicke? Mala si aj ty vyvody v den operacii a nemohla si chodit a pit? Kolko ti prosim trvala rekonvalescencia? Dakujem

lechtivka
13. nov 2025
@katrusab

@lechtivka ahoj prosim ta mozem sa spytat, ze ako ti bolo po laparoskopii cysty na oblicke? Mala si aj ty vyvody v den operacii a nemohla si chodit a pit? Kolko ti prosim trvala rekonvalescencia? Dakujem

@katrusab ahoj . Fuha tak to si nepamätám či som mala vývody 🫣 ja som deň po operácii šla až na oddelenie .. po 4 dňoch ma pustili a fungovala som hneď. Len som si musela dávať pozor...